Sorgudaki Sonucu Tablonun Belirli Bir Alanına Ekleme
Tarih
15/12/2009 15:56
Konu Sahibi
g.saray1905
Yorumlar
7
Okunma
2392
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



g.saray1905
Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
7
15/12/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
24/12/2010,19:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Üniversitede almış olduğum Database Management dersiyle ilgili olarak bir İnternet Bankacılığı veritabanı oluşturuyorum.

• TRANSACTIONS tablosu Alan Adları: transaction_id, account_id, transaction_type, transaction_date, transaction_amount
• ACCOUNTS tablosu Alan Adları: account_id, account_type, customer_id, date_opened, date_closed, current_balance
Bir müşteriye ait yapılan banka işlemlerinin (transaction_amount) parasal toplamını bir sorguda buluyorum.

Kod:
SELECT SUM(transaction_amount)
FROM TRANSACTIONS AS t, ACCOUNTS AS a
WHERE t.account_id=a.account_id
GROUP BY t.account_id;


Sorguda bulunan değer Toplam Bakiye (current_balance) oluyor. Sorguda bulduğum değeri ACCOUNTS tablosundaki current_balance alanına nasıl gönderirim? Yeni işlemler girdikçe current_balance alanını sürekli elle girmek istemiyorum. O alanın sorgu tarafından sürekli güncellenmesini istiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.


.rar   Internet Banking.rar (Dosya Boyutu: 150,34 KB / İndirme Sayısı: 6)

g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Database Managment Ders 1 Kural 1 Hesaplanabilir alan tabloya kaydedilmezImg-grin

Ayrıca bu adam sadece para mı yatırıyor? Hiç çekmiyor mu?

Ayrıca ne zamandan beri database managment dersi Access üzerinden veriliyor?Img-grin
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

g.saray1905
Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
7
15/12/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
24/12/2010,19:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(15/12/2009, 16:16)Bilgisayarcı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Database Managment Ders 1 Kural 1 Hesaplanabilir alan tabloya kaydedilmezImg-grin

Ayrıca bu adam sadece para mı yatırıyor? Hiç çekmiyor mu?

Ayrıca ne zamandan beri database managment dersi Access üzerinden veriliyor?Img-grin

Çok yardımcı oldun, sağol. Img-grin
Adam para çekebiliyor gayet tabiiki Transaction tablosunda Transaction types alanında açılan kutu olarak Withdraw Money (Para çekme) seçeneğini görebilirsin.
Sorumun cevabını alabilir miyim peki? ACCOUNTS tablosundaki current_balance sütununu Sorgu'da bulduğum değer ile doldurabilir miyim? O kadar uğraştım, beceremedim? ne olur yardım edin. Img-cray
Edit: Sorgudan Form oluştursam daha iyi olacak herhalde.
g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Alıntı:SELECT SUM(transaction_amount)
FROM TRANSACTIONS AS t, ACCOUNTS AS a
WHERE t.account_id=a.account_id
GROUP BY t.account_id;

Bu sorguda type mype göremeyince, aldığı da verdiği de toplam olarak ekleniyor oraya.
5 yatırdım 5 çektim bu sonuçta 10 görünecek o zaman. bunu kastetmiştim.

Sorgudan form oluşturmak , doğru seçim
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.546
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
22/02/2017,13:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(15/12/2009, 16:48)g.saray1905 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sorumun cevabını alabilir miyim peki? ACCOUNTS tablosundaki current_balance sütununu Sorgu'da bulduğum değer ile doldurabilir miyim?

(15/12/2009, 16:16)Bilgisayarcı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Database Managment Ders 1 Kural 1 : Hesaplanabilir alan tabloya kaydedilmez.

Sorununuz çözüldüyse konuyu kapatalım sn. g.saray1905
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

g.saray1905
Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
7
15/12/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
24/12/2010,19:32
Çözüldü 
(21/12/2009, 14:49)Seruz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(15/12/2009, 16:48)g.saray1905 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sorumun cevabını alabilir miyim peki? ACCOUNTS tablosundaki current_balance sütununu Sorgu'da bulduğum değer ile doldurabilir miyim?

(15/12/2009, 16:16)Bilgisayarcı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Database Managment Ders 1 Kural 1 : Hesaplanabilir alan tabloya kaydedilmez.

Sorununuz çözüldüyse konuyu kapatalım sn. g.saray1905

Sorum hala cevaplanmadı. İsterseniz daha açık şekilde anlatayım.
Veritabanımda ACCOUNTS tablosunda current_balance sütunum var. Bunun dışındaki diğer alanlar dolu. Bu alanı Sorgu1'den gelen bir değerlerle doldurmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım? Sorgu türünü ekle yapınca olmuyor, çünkü değerleri yeni kayıtlar oluşturup o kayıtların sütununa ekliyor. Sorgu türü güncelleştir olmalı herhalde ama bunu yapmayı da ben beceremiyorum.

resim

Veritabanının güncel hali ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   Internet Banking--.rar (Dosya Boyutu: 181,35 KB / İndirme Sayısı: 5)
g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorgudaki Toplamı Form Üzerinde ki Metin Kutusunda Göstermek haziran4 2 46 20/02/2017, 12:35 haziran4
  Formda veri ekleme broiling 16 182 09/02/2017, 06:11 broiling
  Belirli tatil günlerini dikkate alarak vade hesaplama Andruil 6 225 06/02/2017, 23:52 Andruil
Çözüldü bir kod ile birden fazla kayıt ekleme sfenksturk 4 1.185 31/01/2017, 12:44 atoz112
  formdan tabloya veri ekleme hatası 1453asi 6 160 27/01/2017, 17:09 1453asi


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya