ÖNEMLİ

  • Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Üye olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
  • Eğer daha önceden üye olduysanız lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile Giriş yapınız.
 Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/12/2009 15:56
Konu Sahibi
g.saray1905
Yorumlar
7
Okunma
2828
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy

g.saray1905

Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
7
15/12/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
24/12/2010,19:32
Çözüldü 
Üniversitede almış olduğum Database Management dersiyle ilgili olarak bir İnternet Bankacılığı veritabanı oluşturuyorum.

• TRANSACTIONS tablosu Alan Adları: transaction_id, account_id, transaction_type, transaction_date, transaction_amount
• ACCOUNTS tablosu Alan Adları: account_id, account_type, customer_id, date_opened, date_closed, current_balance
Bir müşteriye ait yapılan banka işlemlerinin (transaction_amount) parasal toplamını bir sorguda buluyorum.

Kod:
SELECT SUM(transaction_amount)
FROM TRANSACTIONS AS t, ACCOUNTS AS a
WHERE t.account_id=a.account_id
GROUP BY t.account_id;


Sorguda bulunan değer Toplam Bakiye (current_balance) oluyor. Sorguda bulduğum değeri ACCOUNTS tablosundaki current_balance alanına nasıl gönderirim? Yeni işlemler girdikçe current_balance alanını sürekli elle girmek istemiyorum. O alanın sorgu tarafından sürekli güncellenmesini istiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.


.rar   Internet Banking.rar (Dosya Boyutu: 150,34 KB / İndirme Sayısı: 6)


g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Bilgisayarcı

Atçalı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Database Managment Ders 1 Kural 1 Hesaplanabilir alan tabloya kaydedilmezImg-grin

Ayrıca bu adam sadece para mı yatırıyor? Hiç çekmiyor mu?

Ayrıca ne zamandan beri database managment dersi Access üzerinden veriliyor?Img-grin


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

g.saray1905

Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
7
15/12/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
24/12/2010,19:32
Çözüldü 
(15/12/2009, 16:16)Bilgisayarcı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Database Managment Ders 1 Kural 1 Hesaplanabilir alan tabloya kaydedilmezImg-grin

Ayrıca bu adam sadece para mı yatırıyor? Hiç çekmiyor mu?

Ayrıca ne zamandan beri database managment dersi Access üzerinden veriliyor?Img-grin

Çok yardımcı oldun, sağol. Img-grin
Adam para çekebiliyor gayet tabiiki Transaction tablosunda Transaction types alanında açılan kutu olarak Withdraw Money (Para çekme) seçeneğini görebilirsin.
Sorumun cevabını alabilir miyim peki? ACCOUNTS tablosundaki current_balance sütununu Sorgu'da bulduğum değer ile doldurabilir miyim? O kadar uğraştım, beceremedim? ne olur yardım edin. Img-cray
Edit: Sorgudan Form oluştursam daha iyi olacak herhalde.


g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Bilgisayarcı

Atçalı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Alıntı:SELECT SUM(transaction_amount)
FROM TRANSACTIONS AS t, ACCOUNTS AS a
WHERE t.account_id=a.account_id
GROUP BY t.account_id;

Bu sorguda type mype göremeyince, aldığı da verdiği de toplam olarak ekleniyor oraya.
5 yatırdım 5 çektim bu sonuçta 10 görünecek o zaman. bunu kastetmiştim.

Sorgudan form oluşturmak , doğru seçim


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.551
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
15/11/2017,09:03
Çözüldü 
(15/12/2009, 16:48)g.saray1905 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sorumun cevabını alabilir miyim peki? ACCOUNTS tablosundaki current_balance sütununu Sorgu'da bulduğum değer ile doldurabilir miyim?

(15/12/2009, 16:16)Bilgisayarcı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Database Managment Ders 1 Kural 1 : Hesaplanabilir alan tabloya kaydedilmez.

Sorununuz çözüldüyse konuyu kapatalım sn. g.saray1905


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

g.saray1905

Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
7
15/12/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
24/12/2010,19:32
Çözüldü 
(21/12/2009, 14:49)Seruz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(15/12/2009, 16:48)g.saray1905 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sorumun cevabını alabilir miyim peki? ACCOUNTS tablosundaki current_balance sütununu Sorgu'da bulduğum değer ile doldurabilir miyim?

(15/12/2009, 16:16)Bilgisayarcı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Database Managment Ders 1 Kural 1 : Hesaplanabilir alan tabloya kaydedilmez.

Sorununuz çözüldüyse konuyu kapatalım sn. g.saray1905

Sorum hala cevaplanmadı. İsterseniz daha açık şekilde anlatayım.
Veritabanımda ACCOUNTS tablosunda current_balance sütunum var. Bunun dışındaki diğer alanlar dolu. Bu alanı Sorgu1'den gelen bir değerlerle doldurmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım? Sorgu türünü ekle yapınca olmuyor, çünkü değerleri yeni kayıtlar oluşturup o kayıtların sütununa ekliyor. Sorgu türü güncelleştir olmalı herhalde ama bunu yapmayı da ben beceremiyorum.

resim

Veritabanının güncel hali ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   Internet Banking--.rar (Dosya Boyutu: 181,35 KB / İndirme Sayısı: 5)
g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Access ve resim ekleme sıkıntısı gorkemogutveren 13 2.460 17/11/2017, 18:53 alperadn01
Çözüldü Alt Tablodaki Veriyi Hesaba Ekleme (Toplama) aliyuzen 6 176 26/09/2017, 16:03 aliyuzen
Çözüldü Belirli Kayıtları Arşivleme conquerora 6 422 17/08/2017, 03:44 ozanakkaya
Çözüldü Formda Butona Say Komutu Ekleme ramazanemrullah 7 499 23/06/2017, 21:21 ramazanemrullah
Çözüldü Belirli Sayıda Kaydı Getirme ufukcem 4 339 21/06/2017, 12:28 ufukcem
 
 

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.