Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/12/2009 15:56
Konu Sahibi
g.saray1905
Yorumlar
7
Okunma
2966
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

g.saray1905

Üye
Üye
 29
27
7
15/12/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
24/12/2010,19:32
Çözüldü 
Üniversitede almış olduğum Database Management dersiyle ilgili olarak bir İnternet Bankacılığı veritabanı oluşturuyorum.

• TRANSACTIONS tablosu Alan Adları: transaction_id, account_id, transaction_type, transaction_date, transaction_amount
• ACCOUNTS tablosu Alan Adları: account_id, account_type, customer_id, date_opened, date_closed, current_balance
Bir müşteriye ait yapılan banka işlemlerinin (transaction_amount) parasal toplamını bir sorguda buluyorum.

Kod:
SELECT SUM(transaction_amount)
FROM TRANSACTIONS AS t, ACCOUNTS AS a
WHERE t.account_id=a.account_id
GROUP BY t.account_id;


Sorguda bulunan değer Toplam Bakiye (current_balance) oluyor. Sorguda bulduğum değeri ACCOUNTS tablosundaki current_balance alanına nasıl gönderirim? Yeni işlemler girdikçe current_balance alanını sürekli elle girmek istemiyorum. O alanın sorgu tarafından sürekli güncellenmesini istiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.


.rar   Internet Banking.rar(Dosya Boyutu: 150,34 KB / İndirme Sayısı: 6)


g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Database Managment Ders 1 Kural 1 Hesaplanabilir alan tabloya kaydedilmezImg-grin

Ayrıca bu adam sadece para mı yatırıyor? Hiç çekmiyor mu?

Ayrıca ne zamandan beri database managment dersi Access üzerinden veriliyor?Img-grin


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

g.saray1905

Üye
Üye
 29
27
7
15/12/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
24/12/2010,19:32
Çözüldü 
(15/12/2009, 16:16)Bilgisayarcı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Database Managment Ders 1 Kural 1 Hesaplanabilir alan tabloya kaydedilmezImg-grin

Ayrıca bu adam sadece para mı yatırıyor? Hiç çekmiyor mu?

Ayrıca ne zamandan beri database managment dersi Access üzerinden veriliyor?Img-grin

Çok yardımcı oldun, sağol. Img-grin
Adam para çekebiliyor gayet tabiiki Transaction tablosunda Transaction types alanında açılan kutu olarak Withdraw Money (Para çekme) seçeneğini görebilirsin.
Sorumun cevabını alabilir miyim peki? ACCOUNTS tablosundaki current_balance sütununu Sorgu'da bulduğum değer ile doldurabilir miyim? O kadar uğraştım, beceremedim? ne olur yardım edin. Img-cray
Edit: Sorgudan Form oluştursam daha iyi olacak herhalde.


g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Alıntı:SELECT SUM(transaction_amount)
FROM TRANSACTIONS AS t, ACCOUNTS AS a
WHERE t.account_id=a.account_id
GROUP BY t.account_id;

Bu sorguda type mype göremeyince, aldığı da verdiği de toplam olarak ekleniyor oraya.
5 yatırdım 5 çektim bu sonuçta 10 görünecek o zaman. bunu kastetmiştim.

Sorgudan form oluşturmak , doğru seçim


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 46
1.561
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
04/07/2018,16:07
Çözüldü 
(15/12/2009, 16:48)g.saray1905 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sorumun cevabını alabilir miyim peki? ACCOUNTS tablosundaki current_balance sütununu Sorgu'da bulduğum değer ile doldurabilir miyim?

(15/12/2009, 16:16)Bilgisayarcı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Database Managment Ders 1 Kural 1 : Hesaplanabilir alan tabloya kaydedilmez.

Sorununuz çözüldüyse konuyu kapatalım sn. g.saray1905


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

g.saray1905

Üye
Üye
 29
27
7
15/12/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
24/12/2010,19:32
Çözüldü 
(21/12/2009, 14:49)Seruz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(15/12/2009, 16:48)g.saray1905 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sorumun cevabını alabilir miyim peki? ACCOUNTS tablosundaki current_balance sütununu Sorgu'da bulduğum değer ile doldurabilir miyim?

(15/12/2009, 16:16)Bilgisayarcı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Database Managment Ders 1 Kural 1 : Hesaplanabilir alan tabloya kaydedilmez.

Sorununuz çözüldüyse konuyu kapatalım sn. g.saray1905

Sorum hala cevaplanmadı. İsterseniz daha açık şekilde anlatayım.
Veritabanımda ACCOUNTS tablosunda current_balance sütunum var. Bunun dışındaki diğer alanlar dolu. Bu alanı Sorgu1'den gelen bir değerlerle doldurmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım? Sorgu türünü ekle yapınca olmuyor, çünkü değerleri yeni kayıtlar oluşturup o kayıtların sütununa ekliyor. Sorgu türü güncelleştir olmalı herhalde ama bunu yapmayı da ben beceremiyorum.

resim

Veritabanının güncel hali ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   Internet Banking--.rar(Dosya Boyutu: 181,35 KB / İndirme Sayısı: 5)
g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Ekleme Sorgusu Hk murat dikme 2 120 21/06/2018, 11:26
Son Yorum: murat dikme
Çözüldü Listeye Veri Ekleme Ve Listeye Bağlı Sorgu Oluşturma. karaca10 8 241 03/06/2018, 14:55
Son Yorum: karaca10
Çözüldü Formu Ekleme Modunda Yükleme bibib 34 805 01/06/2018, 18:46
Son Yorum: A.Kadir.
Çözüldü Soru Cevap Tablosunda Her Cevap İçin Ayrı Bir Tabloya Kayıt Ekleme murat dikme 5 161 28/05/2018, 02:44
Son Yorum: ozguryasin
Çözüldü Tarihe göre döviz kuru almaya koşul ekleme mehmetb84 8 959 28/03/2018, 22:14
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.