Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
31/03/2009 00:12
Konu Sahibi
firdevs
Yorumlar
7
Okunma
2500
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

firdevs

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
SAYIN HOCALARIM ekteki örnekte kıdem tazminatı hesaplatmaya çalıştım.
F_ISCI formuna girdiğim değer yeni kayda geçtikten sonra hesapla butonuna basınca sorgudan oluşturduğum ana sorgu formunu açıyor.İlk kayıtta herşey normal. İkinci kayıtla beraber sorgumun veri sayfasına tekrar tekrar kayıt yapıyor. Bunu nasıl önleyebilirim. Icon_rolleyes
Hatalarımı ve hata vermesinin sebebini açıklayarak anlatırsanız çok memnun olurum.
Bu basit bir deneme idi. asıl tabloma ışık tutacak.
Teşekkür ederim. İyiki varsınız, sizinle tanışmasa idim bu işten vaz geçerdim.Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   TAZMINAT_HESAPLAMA.rar(Dosya Boyutu: 37,27 KB / İndirme Sayısı: 12)
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"

Kullanici Avatari

nihatkr

Ofis 2007-2003-2010
Onursal Üye
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
sorgunuzda guruplama yapın sorun çözülecektir.



Kullanici Avatari

firdevs

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
hocam yapıyorum ama birşeyleri yanlış yapıyorum sanırım. Birde siz denermisiniz. gruplama yapınca hesaplanmış alanlarda problem oluyor. Veya çalışma hatası verecek başka bir hata mı yapıyorum?
teşekkür ederim.


Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"

Kullanici Avatari

nihatkr

Ofis 2007-2003-2010
Onursal Üye
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
(01/04/2009, 18:03)firdevs Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hocam yapıyorum ama birşeyleri yanlış yapıyorum sanırım. Birde siz denermisiniz. gruplama yapınca hesaplanmış alanlarda problem oluyor. Veya çalışma hatası verecek başka bir hata mı yapıyorum?
teşekkür ederim.

Nasıl bir hesaplama hatası veriyor.



Kullanici Avatari

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Aktif Üye
 36
778
06/11/2008
231
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Örneğinizi incelerken bir kaç nokta dikkatimi çekti:

1- Benim bildiğim net maaş brüt maaş üzerinden gerekli kesintilerin yapılması sonrasında kalan paradır. Siz tablonuza net maaş diye bir alan açmışsınız. Bence bu lüzumsuz. Siz bu alanı gerekli hesaplamaları yaptırarak sorgu sonucundan da alabilirsiniz. Birkaç tane hesaplama da buna dayandırılmış. Brüt maaş dururken net maaşı elle girmenin mantığını anlayamadım...

2- Neden her hesaplama için ayrı ayrı sorgu oluşturduğunuzu da anlamadım. Tamamı tek bir sorgu altında da yapılabiliyor. Sonuçta hepsi aynı tablodan faydalanıyor.

3- Tablonuzda benzersiz bir alan yok. Mesela PersonelNo gibi. Ya da TC Kimlik No gibi... Mükerrer kayıt yapma ihtimaliniz çok ama çok yüksek. Aynı isme sahip iki personeliniz olduğunda ne yapacaksınız? Farzedin ki Deneme DENEME adında iki tane personeliniz var. Tablonuzda ayırt edici bir alana ihtiyacınız var. Kimlik alanı var ancak daha sonraları istatistiki bilgi lazım olduğunda personel adı soyadına göre bir istatistik gerçeği yansıtmayabilir...

Neyse, ben örneğinizi anladığım doğrultuda düzenledim ve tüm hesaplamaları tek sorguda yaptım. İncelersiniz...

Eğer istediğinizi yansıtmıyorsa lütfen biraz daha açıklayıcı bilgi verin...

Kolay gelsin...


Ek Dosyalar
.rar   TAZMINAT_HESAPLAMA_tdsharun.rar(Dosya Boyutu: 36,65 KB / İndirme Sayısı: 17)

Kullanici Avatari

firdevs

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
teşekkür ederim. uzun süre accesstr net e ulaşamadım. Cevabınızı şimdi gördüm.
teşekkürler. Kullanacak kişiler bazen net maaşı bazende burut maaşı bildiklerini söyladiler o yüzden her ikisinide koydum.
(kıdem tazminatı bürüt üzerinden hesaplanıyor.) Ayrıca net bürütten daha az olur.
yani işlem ters olmuş ama ayarladım. çok teşekkür ederim. Yapa boza ilerleyaceğim.
iyi çalışmalar.


Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sorguda Birleştirme mstfztrk 2 66 Bugün, 02:19
Son Yorum: mstfztrk
  Çapraz Sorguda Tarih Kriterine Göre husem 2 114 29/06/2018, 06:19
Son Yorum: husem
Çözüldü Sorguda In operatör mustinba 6 233 11/06/2018, 07:43
Son Yorum: mustinba
Çözüldü Sorguda Ölçüt Kullanımı fascioğlu 6 193 07/05/2018, 17:38
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Sorguda Sql İle Ping Attırmak cazcaz678 2 153 24/04/2018, 13:41
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.