Sorguda veriler kendiliğinden tekrarlıyor
Tarih
31/03/2009 00:12
Konu Sahibi
firdevs
Yorumlar
7
Okunma
2002
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Sponsor Reklam
SAYIN HOCALARIM ekteki örnekte kıdem tazminatı hesaplatmaya çalıştım.
F_ISCI formuna girdiğim değer yeni kayda geçtikten sonra hesapla butonuna basınca sorgudan oluşturduğum ana sorgu formunu açıyor.İlk kayıtta herşey normal. İkinci kayıtla beraber sorgumun veri sayfasına tekrar tekrar kayıt yapıyor. Bunu nasıl önleyebilirim. Icon_rolleyes
Hatalarımı ve hata vermesinin sebebini açıklayarak anlatırsanız çok memnun olurum.
Bu basit bir deneme idi. asıl tabloma ışık tutacak.
Teşekkür ederim. İyiki varsınız, sizinle tanışmasa idim bu işten vaz geçerdim.Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   TAZMINAT_HESAPLAMA.rar (Dosya Boyutu: 37,27 KB / İndirme Sayısı: 12)
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla

nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Onursal
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
sorgunuzda guruplama yapın sorun çözülecektir.
Cevapla

firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Sponsor Reklam
hocam yapıyorum ama birşeyleri yanlış yapıyorum sanırım. Birde siz denermisiniz. gruplama yapınca hesaplanmış alanlarda problem oluyor. Veya çalışma hatası verecek başka bir hata mı yapıyorum?
teşekkür ederim.
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla

nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Onursal
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
(01/04/2009, 18:03)firdevs Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hocam yapıyorum ama birşeyleri yanlış yapıyorum sanırım. Birde siz denermisiniz. gruplama yapınca hesaplanmış alanlarda problem oluyor. Veya çalışma hatası verecek başka bir hata mı yapıyorum?
teşekkür ederim.

Nasıl bir hesaplama hatası veriyor.
Cevapla

tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Örneğinizi incelerken bir kaç nokta dikkatimi çekti:

1- Benim bildiğim net maaş brüt maaş üzerinden gerekli kesintilerin yapılması sonrasında kalan paradır. Siz tablonuza net maaş diye bir alan açmışsınız. Bence bu lüzumsuz. Siz bu alanı gerekli hesaplamaları yaptırarak sorgu sonucundan da alabilirsiniz. Birkaç tane hesaplama da buna dayandırılmış. Brüt maaş dururken net maaşı elle girmenin mantığını anlayamadım...

2- Neden her hesaplama için ayrı ayrı sorgu oluşturduğunuzu da anlamadım. Tamamı tek bir sorgu altında da yapılabiliyor. Sonuçta hepsi aynı tablodan faydalanıyor.

3- Tablonuzda benzersiz bir alan yok. Mesela PersonelNo gibi. Ya da TC Kimlik No gibi... Mükerrer kayıt yapma ihtimaliniz çok ama çok yüksek. Aynı isme sahip iki personeliniz olduğunda ne yapacaksınız? Farzedin ki Deneme DENEME adında iki tane personeliniz var. Tablonuzda ayırt edici bir alana ihtiyacınız var. Kimlik alanı var ancak daha sonraları istatistiki bilgi lazım olduğunda personel adı soyadına göre bir istatistik gerçeği yansıtmayabilir...

Neyse, ben örneğinizi anladığım doğrultuda düzenledim ve tüm hesaplamaları tek sorguda yaptım. İncelersiniz...

Eğer istediğinizi yansıtmıyorsa lütfen biraz daha açıklayıcı bilgi verin...

Kolay gelsin...


Ek Dosyalar
.rar   TAZMINAT_HESAPLAMA_tdsharun.rar (Dosya Boyutu: 36,65 KB / İndirme Sayısı: 17)
Cevapla

firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
teşekkür ederim. uzun süre accesstr net e ulaşamadım. Cevabınızı şimdi gördüm.
teşekkürler. Kullanacak kişiler bazen net maaşı bazende burut maaşı bildiklerini söyladiler o yüzden her ikisinide koydum.
(kıdem tazminatı bürüt üzerinden hesaplanıyor.) Ayrıca net bürütten daha az olur.
yani işlem ters olmuş ama ayarladım. çok teşekkür ederim. Yapa boza ilerleyaceğim.
iyi çalışmalar.
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Çapraz sorguda Between Like komutu orderyazbim 4 190 17/01/2017, 00:52 orderyazbim
  Access Sorguda Toplama Barkın Yalçınöz 7 234 28/12/2016, 20:20 ozguryasin
  Sorguda ürün fiyatına indirim yapma Dream41 3 131 23/12/2016, 11:57 Dream41
  sorguda top cümlesi Denizl 5 204 10/12/2016, 23:55 Mecnun24
  sorguda sadece bilgi girilen alanları göstersin ahmet114 5 160 05/12/2016, 09:04 ahmet114


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya