Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
23/11/2013 01:12
Konu Sahibi
fulem
Yorumlar
8
Okunma
3206
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

fulem

Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
10/12/2010
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
24/03/2017,19:48
Çözüldü 
Sorguda sıra numarası oluşturma ile bir çok örnek var lakin sıralamada veri aynı olunca sıralamada tekrar eden sıra numarası oluşuyor bunu nasıl engelleriz
Örnek olarak

yaş İsim
3 xxxxx
5 yyyy
3 zzzzz
3 mmmm
Sorgu çıktısı
Sıra No isim Aslında Olması Gereken sıra No
3 xxxxxx 1
3 zzzzzz 2
3 mmmm 3
4 yyyyy 4


Cevapla

yorum70


Kullanici Avatari
Altın Üye
A.... Ş....
1.184
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
Örnek ekleyip,daha açık sorunuzu sorunuz.


"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla

cttm98

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... J....
212
2
24/04/2012
155
İstanbul
Ofis 2007
18/05/2016,18:49
Çözüldü 
sn yorum70,
demek istediği: diyelim bir tablomuz var ve içinde 1 alan ve iki tane (A ve B) veri var.
Sorgu oluşturduğun zaman - Arkadaşın istediği
A - 1 A
B - 2 B
Hiç olmayan bir yerden sıra numarası koymak.
Ben baya bir uğraştım; raporda oluyor da sorguda bir türlü yapamadım.
Değerli hocalarımız bu konuda bizi aydınlatırsa sevinirim. Çünkü bu konuyu ben de merak ediyorum. Büyük ihtimal yapılamıyor, ama bakalım hocalrımız ne diyecek


Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, hiç kimse yeterince düşünmüyor demektir
Cevapla

fulem

Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
10/12/2010
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
24/03/2017,19:48
Çözüldü 
Ek Ornek olarak koyuldu. Tablo1 master tablodur diger tablolar sorguda nasıl bir SIRA numarası üretmek istediğimi anlatmak için koyulmuştur örnekten anlaşılacağı gibi aynı değere sahip veriler sıralanırken bile sıra numarası ardışık olacak ve proje Access 2003 altında çalışacak ve kod ile değil Sql sorgu ile yapılması sağlanacak. yani VB Kodu ile dosyası açın verileri çekin for next döngüsü ile istediğiniz gibi sıralayın demenizi beklemiyorum. İlgilenenlere duyurulur.

Bir şey daha var onu yazmayı unutmuşum Sıralama sorgusu Başka bir sorgudan çekilen veriler üzerine uygulanacak


Ek Dosyalar
.rar   Ornek.rar (Dosya Boyutu: 12,39 KB / İndirme Sayısı: 35)
Cevapla

Kur@l

AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Bugün,17:58
Çözüldü 

SQL Code
 select * from tablo1 order by İŞİ,YAŞI 

Bu önce işi sonra yaşına göre sıralar.

SQL Code
 select * from tablo1 order by İŞİ

Bu işine göre sıralar.

SQL Code
 select * from tablo1 order by YAŞI 

Bu yaşına göre sıralar.

Aşağıda da Sql ile sıralama yapmak ile ilgili bir anlatım vardır.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
Sıralama Yapmak


SELECT sütunlar FROM tablo_adı ve varsa koşulları WHERE koşul şeklinde yazdıktan sonra ORDER sütun_adı ile listenin neye göre sıralanacağını belirtiriz.

Aşağıdaki verilere sahip bir "uyeler" tablomuz olduğunu düşünürsek:

SELECT * FROM uyeler;

+----+-------+-----+
| id | isim  | yas |
+----+-------+-----+
| 1  | Ali   | 39  |
| 2  | Gözde | 28  |
| 3  | Sevim | 24  |
| 4  | Ayşe  | 32  |
| 5  | Halil | 48  |
| 6  | Ece   | 24  |
+----+-------+-----+
   


Sıralamanın -farklı bir kural belirtilmemişse- kayıt sırasına göre yapıldığını görebiliriz. Bu listeyi yaşa göre sıralamak istersek sorgunun sonuna ORDER BY yas ekleriz:

SELECT * FROM uyeler ORDER BY yas;

+----+-------+-----+
| id | isim  | yas |
+----+-------+-----+
| 3  | Sevim | 24  |
| 6  | Ece   | 24  |
| 2  | Gözde | 28  |
| 4  | Ayşe  | 32  |
| 1  | Ali   | 39  |
| 5  | Halil | 48  |
+----+-------+-----+
   


Dikkat edilirse 24 yaşında iki üye var. Fakat Sevim'in kayıt numarası daha küçük olduğundan yukarıda görünüyor. Bu durumda ikinci bir sıralamada dikkat edilecek husus belirtmek istersek virgül koyarak diğer geçerli sütun adını yazarız:

SELECT * FROM uyeler ORDER BY yas, isim;

+----+-------+-----+
| id | isim  | yas |
+----+-------+-----+
| 6  | Ece   | 24  |
| 3  | Sevim | 24  |
| 2  | Gözde | 28  |
| 4  | Ayşe  | 32  |
| 1  | Ali   | 39  |
| 5  | Halil | 48  |
+----+-------+-----+
   


Nitekim bu örnekte eğer "yas" sütunundaki veriler eşitse dikkat edilecek ikinci sütunun "isim" sütunu olacağını bildirdik. Yaptığımız 3 örnekte de sıralamanın sayılarda küçükten büyüğe, harflerde alfabetik olarak listelendiğini gördük. Eğer bu durumun tersini yapmak istiyorsak sütun adından sonra DESC eki getirmemiz yeterlidir. Örneğin yaşı büyükten küçüğe sıralayacak olursak:

SELECT * FROM uyeler ORDER BY yas DESC, isim;

+----+-------+-----+
| id | isim  | yas |
+----+-------+-----+
| 5  | Halil | 48  |
| 1  | Ali   | 39  |
| 4  | Ayşe  | 32  |
| 2  | Gözde | 28  |
| 6  | Ece   | 24  |
| 3  | Sevim | 24  |
+----+-------+-----+
   


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

cttm98

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... J....
212
2
24/04/2012
155
İstanbul
Ofis 2007
18/05/2016,18:49
Çözüldü 
sn,Kur@l
Deylim sadece Uyeler tablo ve isim alanı var. (Tek tablo tek alan)
Sevim
Aylin
iki tane de veri var.
ada göre sıralatalım ve başına sıra numarası koydralım.
yani
1 Aylin
2 Sevim
bunu sorguda yapabilmek mümkün mü?


Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, hiç kimse yeterince düşünmüyor demektir
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sorguda İlk 9 Karakter Alma blumanx 2 157 27/09/2017, 23:22 blumanx
Çözüldü Son Tarihi Sorguda Göstermek metbal 4 198 10/09/2017, 22:57 metbal
Çözüldü Sorguda Veri Sayma İşlemi ertans 10 348 25/08/2017, 16:34 ertans
Çözüldü Sorguda Önceki Aydan Devir dayko 7 508 24/06/2017, 10:51 dayko
Çözüldü Access Sorguda Toplama İşlemi onrask 6 428 16/06/2017, 18:13 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.