Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
11/11/2012 14:30
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
5
Okunma
1230
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler
modulde

public doktor , strString as string

şeklinde tanımladıktan sonra
formda

doktor = liste1.column(0)
strString = liste1.column(1)

docmd.runsql "update dokto set dokto.adi = doktor where (((dokto.kimlikno) = strString ));"

yazınca
sorgu çalıştırmak için veri girme penceresi çıkıp
doktor ve strString değerlerini girmemi istiyor

bu runsql satırını nasıl yazmalıyım[/code]


@benbendedeilem
Cevapla

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
buradaki doktor ve strString değerlerini
formdaki nesnelere atayıp
metin1 = doktor
metin2 = strString
kodu şöyle yazarsam oluyor

docmd.runsql "update dokto set dokto.adi = [metin1] where (((dokto.kimlikno) = [metin2] ));"

buna gerek kalmadan nasıl yazabilirim


@benbendedeilem
Cevapla

fatih karagöl

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
167
05/10/2010
88
Edirne
-
15/12/2015,17:38
Çözüldü 
selamlar
her iki değerinde string olduğunu düşünerek;
docmd.runsql "update dokto set dokto.adi = '"& doktor &"' where (((dokto.kimlikno) = '"& strString &"'));"
şeklinde yapabilirsiniz


Cevapla

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
teşekkürler deneyeceğim


@benbendedeilem
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
Kısacası değişkenleri çift tırnak içinde kullanmamalısınız. Çift tırnağı kapattıktan sonra & işaretini koyup değişkeni yazmalısınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Tesekkurler


@benbendedeilem
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Son Tarihi Sorguda Göstermek metbal 4 171 10/09/2017, 22:57 metbal
Çözüldü Sorguda Veri Sayma İşlemi ertans 10 317 25/08/2017, 16:34 ertans
Çözüldü Açılır Kutudaki Değeri Alma Sorunu derzulya 5 218 11/07/2017, 16:08 derzulya
Çözüldü Sorguda Önceki Aydan Devir dayko 7 457 24/06/2017, 10:51 dayko
Çözüldü Access Sorguda Toplama İşlemi onrask 6 386 16/06/2017, 18:13 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.