Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
11/11/2012 14:30
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
5
Okunma
1355
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

accessman

Aktif Üye
99
 Belirtilmemiş
 561
 2.367
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler
modulde

public doktor , strString as string

şeklinde tanımladıktan sonra
formda

doktor = liste1.column(0)
strString = liste1.column(1)

docmd.runsql "update dokto set dokto.adi = doktor where (((dokto.kimlikno) = strString ));"

yazınca
sorgu çalıştırmak için veri girme penceresi çıkıp
doktor ve strString değerlerini girmemi istiyor

bu runsql satırını nasıl yazmalıyım[/code]


@benbendedeilem

accessman

Aktif Üye
99
 Belirtilmemiş
 561
 2.367
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
buradaki doktor ve strString değerlerini
formdaki nesnelere atayıp
metin1 = doktor
metin2 = strString
kodu şöyle yazarsam oluyor

docmd.runsql "update dokto set dokto.adi = [metin1] where (((dokto.kimlikno) = [metin2] ));"

buna gerek kalmadan nasıl yazabilirim


@benbendedeilem

fatih karagöl

Aktif Üye
25500
 Belirtilmemiş
 21
 167
 05/10/2010
88
 Edirne
 
 -
 15/12/2015,17:38
Çözüldü 
selamlar
her iki değerinde string olduğunu düşünerek;
docmd.runsql "update dokto set dokto.adi = '"& doktor &"' where (((dokto.kimlikno) = '"& strString &"'));"
şeklinde yapabilirsiniz



accessman

Aktif Üye
99
 Belirtilmemiş
 561
 2.367
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
teşekkürler deneyeceğim


@benbendedeilem

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 01/02/2019,07:14
Çözüldü 
Kısacası değişkenleri çift tırnak içinde kullanmamalısınız. Çift tırnağı kapattıktan sonra & işaretini koyup değişkeni yazmalısınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

accessman

Aktif Üye
99
 Belirtilmemiş
 561
 2.367
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Tesekkurler


@benbendedeilem


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Veri Tabanı Nasıl Olmalı. Yardımcı Olur Musunuz? icemeno 10 376 25/04/2019, 10:46
Son Yorum: icemeno
Çözüldü Form Üzerinde Varsayılan Değeri Değiştirmek hegu 5 331 15/04/2019, 09:59
Son Yorum: hegu
Çözüldü Alt Tablolardan Oluşmuş Ana Tabloda Sorgulama Nasıl Yapılır ? A_day 7 234 11/02/2019, 22:08
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Aynı Formda Farklı Tablo Değerlerini Nasıl Kullabilirim? sipuasfaf 2 207 02/02/2019, 15:43
Son Yorum: sipuasfaf
Çözüldü Metin Kutusunda Tablodaki Değerlerin Toplamı Vba Nasıl Gösterilir. Oğuz Türkyılmaz 2 143 01/02/2019, 17:42
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.