Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
26/02/2013 01:21
Konu Sahibi
raham
Yorumlar
7
Okunma
2144
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

raham

FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Merhabalar,

Sorguda ölçüt kısmına <0, >0 gibi değerleri el ile yazmak yerine formdan gönderme işlemini yapamıyorum.
Açılır kutudaki birinci alan çalıştıktan sonra gizlenecek.


Ek Dosyalar
.rar   sorgu_olcut.rar (Dosya Boyutu: 16,33 KB / İndirme Sayısı: 16)
Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Altın Üye
M.... Y....
1.435
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
16/10/2017,18:10
Çözüldü 
bir buton koyun ve aşağıdaki kodu ekleyin

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
   On Error GoTo Hatada:
   Dim ObjQry As DAO.QueryDef
   Dim SQL As String
 
   SQL = "SELECT * FROM cari WHERE bakiye" & Me.sec.Column(0)
   QryName = "BakiyeYeni"
   Set ObjQry = CurrentDb.CreateQueryDef(QryName, SQL)

Hatada:
   
   If Err.Number = 3012 Then
      CurrentDb.QueryDefs.Delete (QryName)
      Resume
   End If
   
    ObjQry.Close
    DoCmd.OpenQuery QryName, acNormal, acEdit


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

raham

FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Hocam teşekkürler çalıştı.

Aynı soruyu biraz daha genişletmek istiyorum. 2 adet tablomuz olsun borç ve alacak diye. Birleştirme sorgusu ile birleştirip sorguda bakiye adında bir sütun oluşturalım. Sorgudaki bakiyenin ölçüt kısmına değer nasıl gönderebilirim.


Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.
Cevapla

raham

FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Sorum hala günceldir. Yandemir hocamın yaptığı işlemi sorgu üzerinde çalıştırabilir miyim?


Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Altın Üye
M.... Y....
1.435
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
16/10/2017,18:10
Çözüldü 
SQL = "SELECT * FROM cari WHERE bakiye" & Me.sec.Column(0)
satırı sorgudur zaten. istediğiniz bir sorguyu kullanabilirsiniz. hatta sorguları bileştirip kendi sorgunuzu da oluşturabilirsiniz.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

raham

FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Hocam sorguya neden göndermek istediğimi örneğimi biraz daha geliştirerek gönderim. Kendi projemde aynı bu örnekteki gibi olacak. Borç ve alacak olarak farklı tablolardan gelen bilgileri sorguda birleştirip bakiyeyi çıkartıyorum. Örneğimi incelerseniz daha kolay anlarsınız.

Not: Sitenizi gezdim bazı demoları inceledim çok güzel elinize sağlık.


Ek Dosyalar
.rar   sorgu_olcut2.rar (Dosya Boyutu: 31,61 KB / İndirme Sayısı: 9)
Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sorguda İlk 9 Karakter Alma blumanx 2 165 27/09/2017, 23:22 blumanx
Çözüldü Son Tarihi Sorguda Göstermek metbal 4 203 10/09/2017, 22:57 metbal
Çözüldü Sorguda Veri Sayma İşlemi ertans 10 360 25/08/2017, 16:34 ertans
Çözüldü Açılır Kutudaki Değeri Alma Sorunu derzulya 5 246 11/07/2017, 16:08 derzulya
Çözüldü Txt Dosyasında İstenilen Satırdaki Bilgilari Tabloya Kaydedebilmek. cetinerk 4 318 10/07/2017, 03:27 cetinerk

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.