Sorguda ölçüt kısmına istenilen değeri gönderememe
Tarih
26/02/2013 01:21
Konu Sahibi
raham
Yorumlar
7
Okunma
1848
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Merhabalar,

Sorguda ölçüt kısmına <0, >0 gibi değerleri el ile yazmak yerine formdan gönderme işlemini yapamıyorum.
Açılır kutudaki birinci alan çalıştıktan sonra gizlenecek.


Ek Dosyalar
.rar   sorgu_olcut.rar (Dosya Boyutu: 16,33 KB / İndirme Sayısı: 16)
Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
10/02/2017,23:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
bir buton koyun ve aşağıdaki kodu ekleyin

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
   On Error GoTo Hatada:
   Dim ObjQry As DAO.QueryDef
   Dim SQL As String
 
   SQL = "SELECT * FROM cari WHERE bakiye" & Me.sec.Column(0)
   QryName = "BakiyeYeni"
   Set ObjQry = CurrentDb.CreateQueryDef(QryName, SQL)

Hatada:
   
   If Err.Number = 3012 Then
      CurrentDb.QueryDefs.Delete (QryName)
      Resume
   End If
   
    ObjQry.Close
    DoCmd.OpenQuery QryName, acNormal, acEdit


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Hocam teşekkürler çalıştı.

Aynı soruyu biraz daha genişletmek istiyorum. 2 adet tablomuz olsun borç ve alacak diye. Birleştirme sorgusu ile birleştirip sorguda bakiye adında bir sütun oluşturalım. Sorgudaki bakiyenin ölçüt kısmına değer nasıl gönderebilirim.
Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.
Cevapla

raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sorum hala günceldir. Yandemir hocamın yaptığı işlemi sorgu üzerinde çalıştırabilir miyim?
Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
10/02/2017,23:37
Çözüldü 
SQL = "SELECT * FROM cari WHERE bakiye" & Me.sec.Column(0)
satırı sorgudur zaten. istediğiniz bir sorguyu kullanabilirsiniz. hatta sorguları bileştirip kendi sorgunuzu da oluşturabilirsiniz.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hocam sorguya neden göndermek istediğimi örneğimi biraz daha geliştirerek gönderim. Kendi projemde aynı bu örnekteki gibi olacak. Borç ve alacak olarak farklı tablolardan gelen bilgileri sorguda birleştirip bakiyeyi çıkartıyorum. Örneğimi incelerseniz daha kolay anlarsınız.

Not: Sitenizi gezdim bazı demoları inceledim çok güzel elinize sağlık.


Ek Dosyalar
.rar   sorgu_olcut2.rar (Dosya Boyutu: 31,61 KB / İndirme Sayısı: 9)
Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Çapraz sorguda Between Like komutu orderyazbim 4 203 17/01/2017, 00:52 orderyazbim
  ekleme sorgusunu istenilen sayıda çalıştırmak hbal09 12 410 06/01/2017, 15:37 atoz112
  Değeri yazı ile yaz Fatih Kaynak 4 202 01/01/2017, 14:05 atoz112
  Listede farklı bir tabloyu çoklu ölçüt olarak kullanmak. nightashes 2 148 01/01/2017, 01:05 nightashes
  Access Sorguda Toplama Barkın Yalçınöz 7 238 28/12/2016, 20:20 ozguryasin


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya