Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/12/2008 21:23
Konu Sahibi
KCMZ
Yorumlar
9
Okunma
4401
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Konu Kapalı

KCMZ

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
102
03/11/2008
1
Manisa
Ofis 2003
09/02/2012,20:49
Çözüldü 
BİR TABLOM VE BU TABLODAN OLUŞTURDUĞUM SORGUM VAR.
MAHALLE- SOKAK- NO ALANLARI DOLU OLUYOR AMA BAZI EVLERDE İÇKAPI NO YOK. İÇ KAPI NO SU OLMAYAN ALANLARA SORGUDA OTOMATİK OLARAK 0(SIFIR) YAZILSIN İSTİYORUM .
YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar(Dosya Boyutu: 59,21 KB / İndirme Sayısı: 33)

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.787
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
29/03/2018,15:43
Çözüldü 
Bir güncelleştirme sorgusu hazırlayın. Bu sorguya sadece içkapıno alanını ekleyin. Güncelleştir satırına 0 yazın, ölçüte de
"" Or Is Null
yazın. Bu sorguyu da bir olaya bağlarsanız, bu sorgu çalıştığında boş ya da null olan alanlar sıfıra dönüşecektir.


İnadına, ille de Accesstr.net...

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.787
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
29/03/2018,15:43
Çözüldü 
Bu arada Sql sorgusunu da aşağıya aldım. İsterseniz bir sorgu açıp görünümünü Sql yapıp bu kodları yapıştırabilirsiniz.


UPDATE HERKES SET HERKES.içkapı = "0"
WHERE (((HERKES.içkapı)="" Or (HERKES.içkapı) Is Null));


İnadına, ille de Accesstr.net...

KCMZ

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
102
03/11/2008
1
Manisa
Ofis 2003
09/02/2012,20:49
Çözüldü 
mehmetdemiral hocam
teşekkür ederim.
yeni bir sorgu oluşturmadan "HERKES" sorgusunda bu işlemi yapamazmıyım.
verileri aldığım tblcustomers tablosunda içkapıno null olanlarda herkes sorgusunda 0 yazılsın istiyorum.
örnekte gösterirseniz sevinirim ayrıca
benim için daha öğretici oluyor.
armut piş ağzıma düş değil yani



C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
3.110
29/10/2008
944
Ankara
Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:37
Çözüldü 
eki mehmet hocanın bir alttaki mesajda belirttiği gibi yaparak ekledim,


Ek Dosyalar
.mdb   vt1_2008-12-08.mdb(Dosya Boyutu: 172 KB / İndirme Sayısı: 29)
Celosoft Yazılım

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.787
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
29/03/2018,15:43
Çözüldü 
Sevgili Celoy, sanırım öyle istememiş. Tek sorguda bu işi yapmak için mutlaka NZ fonksiyonunu kullanmalıyız. Bunun için sorgudaki bir alana

kapi: Nz([içkapı];0)

yazarsak, sorgu çalışınca "kapi" isimli bir alan ortaya çıkacak ve bu alanda varsa veri, yoksa "0" değeri gelecek.

Sanırım istenen de bu.. Kolay gelsin..


İnadına, ille de Accesstr.net...

Konu Kapalı
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sorguda Hesaplama Hatası emrekalkan 2 119 04/04/2018, 13:17 emrekalkan
Çözüldü Sorguda Case Kullanımı Ertugrul1992 4 72 03/04/2018, 11:20 Ertugrul1992
Çözüldü Sorguda Tarihe Göre Veri Seçme mehmetb84 3 101 12/03/2018, 13:45 ozanakkaya
Çözüldü Raporda Gruplanmış Verileri Yanyana Yazdırmak mehmetb84 2 89 01/03/2018, 14:07 mehmetb84
Çözüldü Sorguda; Alınan Miktar - Satılan Miktar = Kalan Miktar Sonucuna Ulaşamıyorum. jfmrk 8 216 01/02/2018, 17:29 jfmrk

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
 
 
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.