Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
08/12/2008 21:23
Konu Sahibi
KCMZ
Yorumlar
9
Okunma
5511
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Konu Kapalı
Kullanici Avatari

KCMZ

Aktif Üye
 52
 102
 23
 03/11/2008
1
 Manisa
 
 Ofis 2003
 09/02/2012,20:49
Çözüldü 
BİR TABLOM VE BU TABLODAN OLUŞTURDUĞUM SORGUM VAR.
MAHALLE- SOKAK- NO ALANLARI DOLU OLUYOR AMA BAZI EVLERDE İÇKAPI NO YOK. İÇ KAPI NO SU OLMAYAN ALANLARA SORGUDA OTOMATİK OLARAK 0(SIFIR) YAZILSIN İSTİYORUM .
YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM.



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.915
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 13/11/2018,20:45
Çözüldü 
Bir güncelleştirme sorgusu hazırlayın. Bu sorguya sadece içkapıno alanını ekleyin. Güncelleştir satırına 0 yazın, ölçüte de
"" Or Is Null
yazın. Bu sorguyu da bir olaya bağlarsanız, bu sorgu çalıştığında boş ya da null olan alanlar sıfıra dönüşecektir.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.915
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 13/11/2018,20:45
Çözüldü 
Bu arada Sql sorgusunu da aşağıya aldım. İsterseniz bir sorgu açıp görünümünü Sql yapıp bu kodları yapıştırabilirsiniz.


UPDATE HERKES SET HERKES.içkapı = "0"
WHERE (((HERKES.içkapı)="" Or (HERKES.içkapı) Is Null));


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

KCMZ

Aktif Üye
 52
 102
 23
 03/11/2008
1
 Manisa
 
 Ofis 2003
 09/02/2012,20:49
Çözüldü 
mehmetdemiral hocam
teşekkür ederim.
yeni bir sorgu oluşturmadan "HERKES" sorgusunda bu işlemi yapamazmıyım.
verileri aldığım tblcustomers tablosunda içkapıno null olanlarda herkes sorgusunda 0 yazılsın istiyorum.
örnekte gösterirseniz sevinirim ayrıca
benim için daha öğretici oluyor.
armut piş ağzıma düş değil yani



Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
ME.... B.....
 46
 3.171
 67
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
eki mehmet hocanın bir alttaki mesajda belirttiği gibi yaparak ekledim,



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.915
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 13/11/2018,20:45
Çözüldü 
Sevgili Celoy, sanırım öyle istememiş. Tek sorguda bu işi yapmak için mutlaka NZ fonksiyonunu kullanmalıyız. Bunun için sorgudaki bir alana

kapi: Nz([içkapı];0)

yazarsak, sorgu çalışınca "kapi" isimli bir alan ortaya çıkacak ve bu alanda varsa veri, yoksa "0" değeri gelecek.

Sanırım istenen de bu.. Kolay gelsin..


İnadına, ille de Accesstr.net...

Konu Kapalı
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorguda Sıralama Ve Eksik Olan Sayıyı Bulma alimadam 6 109 Dün, 12:47
Son Yorum: alimadam
Çözüldü Acces Tablo Alanı Boş İse,sorguda Boş Olarak Gözükmeli alimadam 3 112 11/12/2018, 15:54
Son Yorum: XEvilBestSow
Çözüldü Sorguda Zaman Ölçütü Olarak Ne Kullanmalıyım Oğuz Türkyılmaz 23 306 26/11/2018, 22:15
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Sorguda Ölçüt Olarak Tüm Kayıtlar barcins 6 219 22/11/2018, 13:46
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Metin Kutusu Tıklandığında Olayına Kod İle " X" Yazdırmak İstiyorum alimadam 5 151 21/11/2018, 22:36
Son Yorum: alimadam

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.