SORGUDA BOŞ HÜCREYE 0 YAZDIRMAK
Tarih
08/12/2008 21:23
Konu Sahibi
KCMZ
Yorumlar
9
Okunma
3375
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
KCMZ
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
102
03/11/2008
1
Manisa
Ofis 2003
09/02/2012,20:49
Çözüldü 
BİR TABLOM VE BU TABLODAN OLUŞTURDUĞUM SORGUM VAR.
MAHALLE- SOKAK- NO ALANLARI DOLU OLUYOR AMA BAZI EVLERDE İÇKAPI NO YOK. İÇ KAPI NO SU OLMAYAN ALANLARA SORGUDA OTOMATİK OLARAK 0(SIFIR) YAZILSIN İSTİYORUM .
YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar (Dosya Boyutu: 59,21 KB / İndirme Sayısı: 24)

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,21:19
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bir güncelleştirme sorgusu hazırlayın. Bu sorguya sadece içkapıno alanını ekleyin. Güncelleştir satırına 0 yazın, ölçüte de
"" Or Is Null
yazın. Bu sorguyu da bir olaya bağlarsanız, bu sorgu çalıştığında boş ya da null olan alanlar sıfıra dönüşecektir.
İnadına, ille de Accesstr.net...

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,21:19
Çözüldü 
Bu arada Sql sorgusunu da aşağıya aldım. İsterseniz bir sorgu açıp görünümünü Sql yapıp bu kodları yapıştırabilirsiniz.


UPDATE HERKES SET HERKES.içkapı = "0"
WHERE (((HERKES.içkapı)="" Or (HERKES.içkapı) Is Null));
İnadına, ille de Accesstr.net...

KCMZ
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
102
03/11/2008
1
Manisa
Ofis 2003
09/02/2012,20:49
Çözüldü 
Sponsor Reklam
mehmetdemiral hocam
teşekkür ederim.
yeni bir sorgu oluşturmadan "HERKES" sorgusunda bu işlemi yapamazmıyım.
verileri aldığım tblcustomers tablosunda içkapıno null olanlarda herkes sorgusunda 0 yazılsın istiyorum.
örnekte gösterirseniz sevinirim ayrıca
benim için daha öğretici oluyor.
armut piş ağzıma düş değil yani

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.901
29/10/2008
916
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:52
Çözüldü 
eki mehmet hocanın bir alttaki mesajda belirttiği gibi yaparak ekledim,


Ek Dosyalar
.mdb   vt1_2008-12-08.mdb (Dosya Boyutu: 172 KB / İndirme Sayısı: 29)

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,21:19
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sevgili Celoy, sanırım öyle istememiş. Tek sorguda bu işi yapmak için mutlaka NZ fonksiyonunu kullanmalıyız. Bunun için sorgudaki bir alana

kapi: Nz([içkapı];0)

yazarsak, sorgu çalışınca "kapi" isimli bir alan ortaya çıkacak ve bu alanda varsa veri, yoksa "0" değeri gelecek.

Sanırım istenen de bu.. Kolay gelsin..
İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorguda Genel Toplam Ve Farkları Bulma access acemisi 12 159 01/05/2017, 14:58 access acemisi
  Sorguda Veriye Göre Kriter Oluşturma okumas 2 112 12/03/2017, 11:41 okumas
  Sorguda Id Numarası Yerine İlişkili Tablodaki Adının Gelmesi cazcaz678 4 115 04/03/2017, 18:46 cazcaz678
  Çapraz sorguda Between Like komutu orderyazbim 4 267 17/01/2017, 00:52 orderyazbim
  Access Sorguda Toplama Barkın Yalçınöz 7 297 28/12/2016, 20:20 ozguryasin


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status