Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
01/12/2012 01:48
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
4
Okunma
2147
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

direnist

Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
D.... S....
363
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,08:26
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar;
Ekli örnekteki getir sorgusu var. Bu sorgu kendi içinde barcode no parametresini girmemizi istiyor.
Bu sorguyu kod tarafında DoCmd.OpenQuery "getir" kodu ile çalıştırıyorum.
Yapmak istediğim parametre boş geçilmiş ise uyarı vermesi.
Paremetreyi form üzerinden bir metin kutusu ile aldığımda parametre boş geçilmiş ise uyarı vermeyi yapıyorum, ama diğer türlü sorgunun içinde parametreyi girdiğimizde kod tarafında bu değerin boş geçilip geçilmediğini denetlemek için nasıl ulaşıcağım.
Umarım anlatabilmişimdir.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı1.rar (Dosya Boyutu: 44,1 KB / İndirme Sayısı: 7)
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.797
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,11:33
Çözüldü 
Sorgudaki BarcodeNo alanının ölçütünü aşağıdaki ile değiştir.

SQL Code
[Formlar]![ekleme]![degerim]


Formdaki butonun tıklandığında olayındaki kodları aşağıdaki ile değiştir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
If IsNull(Me.degerim) Then
    MsgBox ("Barkod Alanı Boş Geçilemez vs.vs.vs.")
    Me.degerim.SetFocus
Else
    DoCmd.OpenQuery "getir"
End If


Cevapla

direnist

Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
D.... S....
363
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,08:26
Çözüldü 
Merhaba Ozan hocam;
Sanırım eksik anlattım. Form üzerine hiç bir kontrol nesnesi eklemeden buton ile sorguyu çalıştırdığımda gelen parametre girin ekranındaki alanı boş geçersem "barcod no girmediniz...sorgu çalışıtırılamaz" tarzı bir uyarıyı nasıl verdirebilirim.
Saygılarımla.


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.797
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,11:33
Çözüldü 
Sorgu verileri süzmek için kullanılır, sorgu rapor veya formun kayıt kaynağı olur, öyle çift tıklanarak açılmaz. Form üzerinden parametre olayı daha kullanışlı olur.
Sorguyu formda alt form olarak eklersin, butonu tıkladığında gerekli kontrolü yapıp alt formu günceller. Daha kullanışlı olur.

Sorgudaki ölçütü aşağıdaki ile değiştir.

SQL Code
VeriVarMi([Değer Giriniz])


Yeni bir modül oluşturup aşağıdaki kodları ekle.

Visual Basic Code
Public Function VeriVarMi(Veri As Variant)
If IsNull(Veri) Then
MsgBox ("barcod no girmediniz...sorgu çalışıtırılamaz")
End If
End Function


Cevapla

direnist

Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
D.... S....
363
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,08:26
Çözüldü 
Merhaba Ozan hocam;
Dediğiniz gibi bir fonksiyon yapıp sorgudaki kriteride dediğiniz gibi yaptım. Sorguyu çalıştırdığımda gelen parametre girin ekranında veri girmeden tamam deyince fonksiyon çalıştı mesajı verdi ama ardında sorgu yine çalıştı.
Yani yapamadım sanırım. Ya da dediğiniz gibi hiç bu şekilde yapmadan parametre değerini form üzerinden bir metin kutusunda alarak yapmak.
Merak etmiştim kod tarafında bu parametre girin ekranından girilen değere "Me." diyerek erişelibirimiyiz diye..
Saygılar.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü form üzerinde filtre ve sorgu bazk 17 9.379 07/09/2017, 09:08 alperen2006
Çözüldü Sorgu Kriteri metin02 3 187 21/08/2017, 00:11 ozanakkaya
Çözüldü Web Browserdeki Checkbox Değerini Alma idrisy 4 217 31/07/2017, 23:33 ozanakkaya
Çözüldü Veritabanında Tıklanan Düğmenin Adı Yada Değerini Tabloya Nasıl Aktarabilirim cemre1970 2 249 03/06/2017, 22:11 cemre1970
Çözüldü Siparişleri Detaylı Sorgu Oluşturma U.ALTUN 3 385 30/05/2017, 14:54 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.