Sırası olmadan raporlama yapmak
Tarih
25/10/2010 23:02
Konu Sahibi
maras321
Yorumlar
15
Okunma
4261
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
maras321
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
99
13/10/2010
0
Çanakkale
Ofis 2007
19/12/2016,22:19
Çözüldü 
Arkadaşlar Örneğin Elimizde 5000 sıralı ve 25 sütünlü bir tablo var.Bunaları raporlamak istiyorsun ama şöyle 10 sütün işinize yarayacak fakat bunları 19. sütünda bulunan degişik seri numaralarına göre süzme yapacaksın ve raporlayacaksın. Biliyorum biraz karışık oldu eğer ekteki Excel e bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.Bunları ben excellde yapmıştım ama şimdi axcess e geçiyorum bir türlü işin içinden çıkamadım yardımllarınız için şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   RAPORLAMAK(2).rar (Dosya Boyutu: 130,85 KB / İndirme Sayısı: 24)
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
20/05/2017,13:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Lütfen formunuza eklenen ARA isimli metin kutusuna bulmak istediğiniz kayıt numarasını girerek enter tuşuna basınız ve deneyiniz. Örn. 3 yazıp enter yapın. Umarım istediğiniz budur.

Not: Gerçek veriler bulunduğundan 20 adet kayıt bırakılarak diğerleri silinmiştir. Bilginize


Ek Dosyalar
.rar   RAPORLAMAK_2010-10-25.rar (Dosya Boyutu: 78,49 KB / İndirme Sayısı: 24)
Cevapla

maras321
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
99
13/10/2010
0
Çanakkale
Ofis 2007
19/12/2016,22:19
Çözüldü 
Teşekkürler Hocam ama istediğim buna benzer ama bu degil Makbuz sıra numarasından aramak ve çıkan kayıtlardan gelen verilerin belli bir kısmını raporla yazdırmak.Ekteki Excel sayfasına girerseniz tam olarak ne istediğimi anlarsınız.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
20/05/2017,13:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Formun tasarımından kod bölümünü açınız oradaki yazılı kodu

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub ARA_AfterUpdate()
    Dim rs As Object

    Set rs = Me.Recordset.Clone
    rs.FindFirst "[MKBZ  SERİ NO] = '" & Me![ARA] & "'"
    If Not rs.EOF Then Me.Bookmark = rs.Bookmark
End Sub

şeklinde değiştiriniz. Bu durumda istediğiniz gibi Makbuz Seri Numarasına göre istediğiniz kayıtlar forma getirilecektir. Rapor meselesine gelince, oluşturacağınız raporda sadece istediğiniz alanları yerleştirerek ölçüt olarak formda aktif olan verinin gelmesini sağlayabilirsiniz. Eğer anlatmak istediğiniz bu ise ve siz yapamazsanız lütfen bildirin düzenleyip ekleyelim. Kolay gelsin.

Cevapla

maras321
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
99
13/10/2010
0
Çanakkale
Ofis 2007
19/12/2016,22:19
Çözüldü 
BlackEagle hocam seri nodan arama tamam ama raporlamada sıkıntı var hala 20 tane ayrı seri numara ile veri Çagırdığım bu çagırdığım verilerin (AD,SOYAD,Yazılış şekli,Tarih,Tevdi NO....gibi) süzme yaparak çıktısını alabilirmiyim veya excelle aktara bilirmiyim.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.582
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,19:39
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sn maras321, aşağıdaki konuyu inceleyiniz.

filtreleme ve listeden tıklayarak rapor açama (bilgi paylaşım)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tarih Formatında Kayıt Yapmak. m_demir 5 131 14/04/2017, 00:02 m_demir
  Nöbet Programı Yapmak haksoy3437 6 309 14/03/2017, 16:21 atoz112
  Birden Fazla Seçenek İle Formda Filtreleme Yapmak dufrety 3 133 09/02/2017, 13:26 dufrety
  Cümlenin ilk harfini büyük yapmak Serkan Keleş 10 317 23/01/2017, 09:02 Serkan Keleş
  Üretim Süreç Takibi ve Raporlama Uygulaması Samet Çağlayan 4 330 12/01/2017, 13:03 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status