Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/10/2012 14:00
Konu Sahibi
mehmetb84
Yorumlar
2
Okunma
1412
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

mehmetb84

Gümüş Üye
Kullanici Avatari
Gümüş Üye
M.... B....
468
29/12/2010
0
Denizli
Ofis 2013 64 Bit
Dün,20:48
Çözüldü 

.rar   sistem.rar (Dosya Boyutu: 1,29 MB / İndirme Sayısı: 7)
Merhaba arkadaşlar ekte paylaştığım veritabanı dosyamda bulunan t_hambezsiparis formuna geçtiğim siparişleri işliyorum ve kendisi her sipariş için aşağıda yazılı kur değerlerine göre sipariş metresiyle fiyatını ve kur değerini çarpıp toplam tutar hesaplıyor.
Benim yapmak istediğim bu formda,faturası gelmeyen sipariş toplam tutarını hesaplamak.
Yani bu sipariş toplam tutarlarını, faturası geldi checkbox'ı seçili olmayan kayıtlar için toplamak.

İkinci sorum( çok elzem olmayan): yine aynı formda alttaki kur değerlerini internetten otomatik güncellemem mümkün mü, formda buna benzer konular var ama, bir kaçını denedim başaramadım, en iyisi hangi yöntem?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi günler dilerim.


Cevapla

Coskun0559

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.221
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
11/10/2017,11:43
Çözüldü 
1.Sorunun cevabı için boş bir sorgu aç ve

SQL Code
SELECT t_hambezsiparis.hamsip_tarihi, t_hambezsiparis.hamsip_no, t_hambezsiparis.hamsip_urunadi, t_hambezsiparis.hamsip_satici, t_hambezsiparis.hamsip_metraj, t_hambezsiparis.hamsip_vadegun, t_hambezsiparis.hamsip_vadetar, t_hambezsiparis.hamsip_termin, t_hambezsiparis.hamsip_fiyat, t_hambezsiparis.hamsip_not, t_hambezsiparis.hamsip_fiyparabir, t_hambezsiparis.hamsip_odendi, t_hambezsiparis.hamsip_fatgeldi, t_hambezsiparis.hamsip_ithal, t_hambezsiparis.hamsip_siparisno, t_hambezsiparis.hamsip_kimlik, t_hambezsiparis.hamsip_KEP, [hamsip_metraj]*[hamsip_fiyat] AS ToplamTutar
FROM t_hambezsiparis
WHERE (((t_hambezsiparis.hamsip_fatgeldi)=False))
ORDER BY t_hambezsiparis.hamsip_tarihi;

bunu direk yapıştır.
Açıklamak gerekirse Sorguda ToplamTutar Alanında Hesaplama Yaptırdım ölçüt olarakta Faturası Gelmeyenleri Göstermek için "hamsip_fatgeldi" alanının ölçüt kısmına false yazdım.Bu sayede işaretsiz kayıtlar gelmiş oldu


GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla

mehmetb84

Gümüş Üye
Kullanici Avatari
Gümüş Üye
M.... B....
468
29/12/2010
0
Denizli
Ofis 2013 64 Bit
Dün,20:48
Çözüldü 
tşkler


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Alt Tablodaki Veriyi Hesaba Ekleme (Toplama) aliyuzen 6 162 26/09/2017, 16:03 aliyuzen
Çözüldü Raporda Verilerin Hepsi Çıkmasın. ankaram 8 578 17/06/2017, 10:36 ankaram
Çözüldü Access Sorguda Toplama İşlemi onrask 6 431 16/06/2017, 18:13 ozanakkaya
Çözüldü Formda Farklı Tablolardan Toplama İşlemi Yapmak ALTANs 5 440 01/06/2017, 17:12 ALTANs
Çözüldü Listboxlara Getirilen Verilerin Tıklamasız Seçilmesi unmercy 5 513 01/06/2017, 01:02 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.