Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
27/10/2017 10:33
Konu Sahibi
Mettleshade
Yorumlar
4
Okunma
207
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Mettleshade

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... P....
72
21/01/2016
0
31/10/2017,04:52
Merhaba,

Sorun şuku ben form içindeki butona tıklandıgında sayfa yeniledemeden php çalıştırmak istiyorum.

Googleden araştırdım fakat pek birşey anlamadım. Php de yeniyim direk aklıma burası geldi.

Yardımlarınızı Bekliyorum.

resim

Seçili butona tıklandıgında sayfa yenilemeden post işlemini gerçekleştirmek istiyorum.


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.120
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
17/04/2018,11:04
İstemiş olduğun şey saf Php ile yapılmıyor. Bu işlem için jQuery kullanman lazım. jQuery'de ajax ile işlemi gerçekleştirebilirsin. Örnek bir kalıp şu şekilde olacaktır:


Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$.ajax({
   
   url:'postedilecekAdres',
   type:'post',
   data:{urun:$('#urunInputKutusununIdAdi').val()},
   success:function(){
      // Php den dönecek yanıta göre yapılacak işlemler burada
   }

});



PHP tarafındaki sayfada ise normal POST verilerini nasıl alıp işlem yapıyorsan aynısını yapman lazım.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Mettleshade

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... P....
72
21/01/2016
0
31/10/2017,04:52
(28/10/2017 14:28)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İstemiş olduğun şey saf Php ile yapılmıyor. Bu işlem için jQuery kullanman lazım. jQuery'de ajax ile işlemi gerçekleştirebilirsin. Örnek bir kalıp şu şekilde olacaktır:


Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$.ajax({
   
   url:'postedilecekAdres',
   type:'post',
   data:{urun:$('#urunInputKutusununIdAdi').val()},
   success:function(){
      // Php den dönecek yanıta göre yapılacak işlemler burada
   }

});



PHP tarafındaki sayfada ise normal POST verilerini nasıl alıp işlem yapıyorsan aynısını yapman lazım.



Teşekkür ederim hocam. JQuery ve Ajax mantığını kavradım fakat yapmak istediğime pek ulaşamadım, daha doğrusu üniversite hazırlığı sayesinde uğraşacak zaman bulamadım Img-grin


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.120
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
17/04/2018,11:04
Yukarıda yazdıklarımı uyguladın mı? Uyguladıysan ve halledemediysen tüm dosyalarını Code tagları içinde buraya eklersen soruna bakıp inceleyebiliriz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Mettleshade

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... P....
72
21/01/2016
0
31/10/2017,04:52
(29/10/2017 12:21)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yukarıda yazdıklarımı uyguladın mı? Uyguladıysan ve halledemediysen tüm dosyalarını Code tagları içinde buraya eklersen soruna bakıp inceleyebiliriz.

Hallettim hocam teşekkür ederim. Verdiğiniz kodu kullanıp bir kaç değişiklikle işlem tamamdır. Img-grin


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Video Post Datadan Veri Alip Source Kısmına İşleme Nasıl Yapabilirim ? angel1585 2 472 04/02/2018, 14:58 angel1585

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
 
 
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.