Satirdaki alanlardan tek bir max deger alma
Tarih
20/03/2012 14:04
Konu Sahibi
Accessive
Yorumlar
8
Okunma
1994
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Accessive
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
16/02/2012
0
Ülke Dışı
Ofis 2007
08/02/2017,12:52
Çözüldü 
Herkese Merhaba,

Dun bir sorum olmustu ve gercekten cok kisa bir sure icinde cozum alabildim. Oncelikle bunun icin tesekkur etmek isterim. Soruma gelecek olursam. Bir tablo icinde yer alan satirlara bakarak sadece tek bir max. degeri almak istiyorum ve bunu da yeni query de bir alana koyacak. Detayli olarak anlatirsam: Ekte de gonderdigim gibi, Bir kullaniciniz var, bunun icin Risk 1 Risk 2 ve Risk 3 gibi ayri 3 alaniniz var ve hepsinde belirli degerler var (1 den 4 e kadar) .Query ya da herhangi bir yontem yardimiyla o kullanicinin yanina Risk 1 Risk 2 ve Risk 3 un Max degerini koymasini istiyorum. Bir de sematik olarak anlatayim

Asset_name Asset_Owner Risk 1 Risk 2 Risk 3
Access Mike T 2 2 1

tablosunu alacak ve bana

Asset_name Asset_Owner Max Risk
Access Mike T 2

yapacak Img-grin Umarim aciklayici olmustur. Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkurler.

Ek Dosyalar
test_sled.rar

Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.859
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,01:14
Çözüldü 
Sponsor Reklam
İncelermisiniz...

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...


Ek Dosyalar
.rar   test_sled.rar (Dosya Boyutu: 22,92 KB / İndirme Sayısı: 2)
Please return your positive or negative ...
Cevapla

Accessive
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
16/02/2012
0
Ülke Dışı
Ofis 2007
08/02/2017,12:52
Çözüldü 
Merhaba POWER, Oncelikle cozum icin cok tesekkur ederim. Istedigim tam olarak buydu. Burada sadece tek bir sorum olacak. Bu query de 3 row degil de 10 row olsaydi ve bunlarin arasinda bir karsilastirma yapsaydik yine function yazmak zorunda mi kalacaktik? Baska bir yol da var mi onu merak ediyorum?

Ilginize cok tesekkur ediyorum
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.859
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,01:14
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Çözüm için çok yol var...

Daha fazla sutun varsa buda bir çözüm yolu...


Ek Dosyalar
.rar   test_sled.rar (Dosya Boyutu: 29,71 KB / İndirme Sayısı: 2)
Please return your positive or negative ...
Cevapla

Accessive
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
16/02/2012
0
Ülke Dışı
Ofis 2007
08/02/2017,12:52
Çözüldü 
Evet gonderdiginizi anladim. Oncelikle kusura bakmayin sanirim ben tam olarak anlatamadim size. Ama ekte gonderdigim tam olarak anlasilabilir. Risk A Risk B ve Risk C icin her satirda maximumlari almak istiyorum. Bir oncek yontemle deneyince yapamadim. Sanirim bir siniflama yapmak gerekiyor.

Ek Dosyalar
test_sledN.rar

Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.859
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,01:14
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Evet ne yapmak istediğiniz anlaşılmıyor...Biraz daha detaylı anlatınız...
Please return your positive or negative ...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tarih Kriterine Göre En Yüksek Değer ALTANs 9 173 26/04/2017, 15:36 ALTANs
Çözüldü Raporda etiketi metin kutusunda değer yoksa gizleme saglikci_salih 7 2.290 29/03/2017, 17:26 atoz112
  Form'da Kimlik(Id) alanına elle değer girilebilmesi. İbrahim Şenol 12 192 27/03/2017, 11:34 atoz112
  Sonuca göre değer getirme Brock936 3 135 19/03/2017, 03:10 ozanakkaya
  Tarih İçinden Ay Ve Yılı Alma Allback 2 107 12/03/2017, 10:52 Allback


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status