Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
23/11/2010 00:58
Konu Sahibi
ekremzeki
Yorumlar
8
Okunma
2641
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ekremzeki

Aktif Üye
Aktif Üye
 50
 57
 18
 22/05/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 28/10/2016,17:05
Çözüldü 
Sevgili Arkadaşlar,

Örnek dosyadaki sorguda toplam saat sonucu 38:30 olması gerekirken enteresan bir şekilde 38:29 sonucunu veriyor.... Yardımcı olursanız sevinirim.... Teşekkürler....


Ek Dosyalar
.rar   vt2.rar(Dosya Boyutu: 8,29 KB / İndirme Sayısı: 24)
ekremzeki, 22-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

POWER

Uzman
Uzman
UF.... ÖZ....
 54
 1.874
 43
 02/04/2010
 İzmir
 Bilgisayar Mühendisi
 Ofis 2003
 Bugün,12:30
Çözüldü 
Sn ekremzeki,

CSng yani Convert Single yerine
CDbl yani Convert Double yapın düzelecektir.


Please return your positive or negative ...

Kullanici Avatari

ekremzeki

Aktif Üye
Aktif Üye
 50
 57
 18
 22/05/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 28/10/2016,17:05
Çözüldü 
Sayın Ufuk Bey,
İlk örnekte CDbl ile sorun çözüldü... Ancak ikinci satırda 6:00 olması gerekirken yine 05:59 sonucunu veriyor.... Kafayı yiyecem valla.... İlginiz için teşekkürler.... Dosya ektedir...


Ek Dosyalar
.rar   vt2.rar(Dosya Boyutu: 8,04 KB / İndirme Sayısı: 25)
ekremzeki, 22-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

POWER

Uzman
Uzman
UF.... ÖZ....
 54
 1.874
 43
 02/04/2010
 İzmir
 Bilgisayar Mühendisi
 Ofis 2003
 Bugün,12:30
Çözüldü 
Sn ekremzeki İnt i kaldırın...
Toplam = CDbl(..... kalsın


Please return your positive or negative ...

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 2.367
 561
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
(23/11/2010 13:05)horozufuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn ekremzeki İnt i kaldırın...
Toplam = CDbl(..... kalsın

evet problem çözülmüş
teşekkürler
bunu birde benim gibi sadece copy-paste ile birşeyler yapmaya çalışan acemiler için açıklayabilirmisiniz
neden olmuyordu
teşekkürler


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

POWER

Uzman
Uzman
UF.... ÖZ....
 54
 1.874
 43
 02/04/2010
 İzmir
 Bilgisayar Mühendisi
 Ofis 2003
 Bugün,12:30
Çözüldü 
Sn accessman,

Convert işlemi bir bilgi dönüştürme işlemidir.
Bilgi dönüştürmelerde ben genelde Single yerine Double kullanırım ve dönüştürdüm bilgiyi garantiye almaya çalışırım.Yani dönüştürdüğüm bilgi için daha büyük yer ayırmış olurum.
Birde convert edilen bilgi çok yakın bir değere dönüşebilir.
Örneğin 40 değeri beklenirken 39.9999999999999 gibi bir değer convert edilmiş olabilir.
Sizde bunun başına İnt koyarsanız 39 kalır.
İnteger i kaldırmamızın sebebide budur.


Please return your positive or negative ...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Otomatik Kaydetme Ve Pasif Yapma Sorunu hey 5 238 15/09/2018, 09:06
Son Yorum: hey
Çözüldü Toplama İşlemi kübrashn 12 221 12/09/2018, 15:27
Son Yorum: kübrashn
Çözüldü Veri Çekme Sorunu Allback 5 152 09/09/2018, 12:46
Son Yorum: Allback
Çözüldü Tarih Filtreli Toplama İslemi notrino 4 116 07/09/2018, 08:06
Son Yorum: notrino
Çözüldü Access 64 Bit Sorunu Çözümü?? mehami 9 3.196 06/09/2018, 21:49
Son Yorum: mehmetdemiral

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.