Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
23/11/2010 00:58
Konu Sahibi
ekremzeki
Yorumlar
8
Okunma
2583
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ekremzeki

Aktif Üye
Aktif Üye
57
22/05/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
28/10/2016,17:05
Çözüldü 
Sevgili Arkadaşlar,

Örnek dosyadaki sorguda toplam saat sonucu 38:30 olması gerekirken enteresan bir şekilde 38:29 sonucunu veriyor.... Yardımcı olursanız sevinirim.... Teşekkürler....


Ek Dosyalar
.rar   vt2.rar(Dosya Boyutu: 8,29 KB / İndirme Sayısı: 24)
ekremzeki, 22-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

POWER

Uzman
Uzman
UF.... ÖZ....
1.871
02/04/2010
İzmir
Bilgisayar Mühendisi
Ofis 2003
08/06/2018,23:40
Çözüldü 
Sn ekremzeki,

CSng yani Convert Single yerine
CDbl yani Convert Double yapın düzelecektir.


Please return your positive or negative ...

Kullanici Avatari

ekremzeki

Aktif Üye
Aktif Üye
57
22/05/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
28/10/2016,17:05
Çözüldü 
Sayın Ufuk Bey,
İlk örnekte CDbl ile sorun çözüldü... Ancak ikinci satırda 6:00 olması gerekirken yine 05:59 sonucunu veriyor.... Kafayı yiyecem valla.... İlginiz için teşekkürler.... Dosya ektedir...


Ek Dosyalar
.rar   vt2.rar(Dosya Boyutu: 8,04 KB / İndirme Sayısı: 25)
ekremzeki, 22-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

POWER

Uzman
Uzman
UF.... ÖZ....
1.871
02/04/2010
İzmir
Bilgisayar Mühendisi
Ofis 2003
08/06/2018,23:40
Çözüldü 
Sn ekremzeki İnt i kaldırın...
Toplam = CDbl(..... kalsın


Please return your positive or negative ...

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
(23/11/2010, 13:05)horozufuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn ekremzeki İnt i kaldırın...
Toplam = CDbl(..... kalsın

evet problem çözülmüş
teşekkürler
bunu birde benim gibi sadece copy-paste ile birşeyler yapmaya çalışan acemiler için açıklayabilirmisiniz
neden olmuyordu
teşekkürler


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

POWER

Uzman
Uzman
UF.... ÖZ....
1.871
02/04/2010
İzmir
Bilgisayar Mühendisi
Ofis 2003
08/06/2018,23:40
Çözüldü 
Sn accessman,

Convert işlemi bir bilgi dönüştürme işlemidir.
Bilgi dönüştürmelerde ben genelde Single yerine Double kullanırım ve dönüştürdüm bilgiyi garantiye almaya çalışırım.Yani dönüştürdüğüm bilgi için daha büyük yer ayırmış olurum.
Birde convert edilen bilgi çok yakın bir değere dönüşebilir.
Örneğin 40 değeri beklenirken 39.9999999999999 gibi bir değer convert edilmiş olabilir.
Sizde bunun başına İnt koyarsanız 39 kalır.
İnteger i kaldırmamızın sebebide budur.


Please return your positive or negative ...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formda Resim Yoksa Hata Sorunu fascioğlu 11 204 31/05/2018, 16:45 fascioğlu
Çözüldü Liste Kutusu Güncelleme Sorunu murat dikme 4 82 31/05/2018, 14:33 murat dikme
Çözüldü Web Browser Captcha Sorunu mustinba 5 163 26/05/2018, 10:47 mustinba
Çözüldü Access Excel Tablo Bağlama Sorunu blake33 2 169 19/05/2018, 14:03 A.Kadir.
Çözüldü Lıstbox Bos Data Sorunu sidd 5 116 16/05/2018, 14:44 A.Kadir.

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.