Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
24/03/2014 01:54
Konu Sahibi
akdemir1
Yorumlar
2
Okunma
1164
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

akdemir1

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
T.... S....
189
05/06/2011
11
Erzurum
Ofis XP
26/01/2017,21:08
Çözüldü 
Merhaba değerli arkadaşlar,

Uygulamamda Kod penceresinde Me.undo değişikliği geri alma komutunu kullanıyorum fakat me.recalc veya me.refresh komutlarını kullandığımda me.undo devre dışı oluyor.
bunu halletmenin bir yolu varmıdır acaba.?

Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum,

Saygılarımla.


HAYAT BİR SINAVSA,,,
ADIMI YAZAR ÇIKARIM..
.
Cevapla

atoz112

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
5.716
9
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
25/09/2017,13:28
Çözüldü 
sayın akdemir1,

konunuzda bahsi geçen yöntemlerin kendi adına işlevleri farklılık gösterir.

me.undo:
form üzerinde yapılan bir işlemin geri alınmasını,işlemin yapılmamasını sağlayan bir methoddur.

me.recalc:
form üzerinde yer alan mevcut hesaplanan alanların tekrar hesaplanmasını sağlayan methoddur.

me.requery:
form üzerinde yapılan işlemlerden sonra ya genel olarak form için kullanılabilen ya da tek bir alan için o alana yönelik de kullanılabilen bir methoddur.

hepsinin kendine göre farklı anlamı söz konusu olacağından birarada kullanılması,bahsettiğiniz ya da benzer sorunları size getirebilir.
bunu engellemek için;öyle bütün olarak kullanmak yerine kısımlara ayırıp da kullanmak yerinde olur.sanırım en doğruya yakın çözümü şu olabilir:

if...then...else olarak deneyebilirsiniz.böylece,karışıklığa da sebep olmaz.

ya da,geri al butonunu öyle sürekli kullanmayacağınıza göre,bu komutu zaten bir buton tıklandığında olay yordamına aktaracağınıza göre,diğer komutları da en son hesaplanması gereken alanın çıkıldığında olay yordamına da ekleyebilirsiniz.güncelleme komutunu da,ya kaydet butonuna yazabilirsiniz....gibi...

iyi çalışmalar,
saygılar.


Cevapla

akdemir1

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
T.... S....
189
05/06/2011
11
Erzurum
Ofis XP
26/01/2017,21:08
Çözüldü 
AToz hocam çok teşekkür ederim ilginiz için,
dediğiniz gibi haklısınız,

Ozan hocamda sağolsun çok destek oldu,
sorunum çözüldü,

Elleriniz dert görmesin

Saygılarımla...


HAYAT BİR SINAVSA,,,
ADIMI YAZAR ÇIKARIM..
.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü İf İçinde İki Tarih Veya Saat Arası Sorgusu Kullanılabilirmi burhanb 4 167 25/09/2017, 08:23 burhanb
Çözüldü Komutla Birlikte Fieldların boşaltılması stromax 6 1.454 09/03/2015, 10:26 stromax
Çözüldü Koşullu biçimlendirmede like kullanılabilirmi zetyu 2 1.224 31/07/2013, 19:07 zetyu
Çözüldü formdaki sekme denetiminde yetkilendirme kullanılabilirmi? oguzgon 6 1.809 15/03/2013, 00:50 direnist
Çözüldü Ana tablo ve alt tabloyu birlikte kopyalamak hakanuss 2 1.162 11/10/2012, 07:17 hakanuss

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.