Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
19/07/2018 01:51
Konu Sahibi
m_demir
Yorumlar
4
Okunma
201
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

m_demir

Aktif Üye
De.... Yı....
 60
 79
 337
 03/06/2016
0
 -
 Grafiker
 Ofis 2010 64 Bit
 11/11/2018,18:30
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar

Eklediğim uygulamada MusCari Formunda Genel Rapor ve İki Tarih Arası butonları ile Raporlar alıyorum. Raporda Kalan sütununda Kalan rakamı görmek istiyorum.

Örneğin: 

ToplamFiyati metin kutusu dolu ise ToplamFiyati metin kutusundaki rakamı Kalan metin kutusunda gösterin.
ToplamFiyati  ve OdTutar Metin kutuları dolu ise ToplamFiyatın dan OdTutarı düşerek kalan rakamı, Kalan metin kutusunda göstersin
ToplamFiyati  metin kutusu boş, OdTutar metin kutusu dolu ise OdTutar Kadar Kalan metin kutusundan eksi olarak rakamı göstersin.

Ozan Hocam MusCariAlt liste kutuları için Sql kodu ekleyerek Kalan sorununu hal etmişti. Ayni şekilde Genel Rapor ve İki Tarih Arası Raporlarda da kalan rakamları görmek istiyorum.


Bu uygulamayı geliştirmemde Ozan Hocamın çok emeği geçti bu nedenle Ozan Hocama ve Formda emeği geçen bütün arkadaşlara çok teşekkürler ediyorum.
[Resim: do.php?imgf=153195429040081.png]



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 477
 11.718
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:15
Formdaki MusCariAlt isimli alt formun kayıt kaynağındaki sorguyu, raporun kayıt kaynağına ekle,

Rapordaki kalan alanının denetim kaynağını HesapKalan olarak değiştir.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

m_demir

Aktif Üye
De.... Yı....
 60
 79
 337
 03/06/2016
0
 -
 Grafiker
 Ofis 2010 64 Bit
 11/11/2018,18:30
Hocam Konuyu açmadan önce yazdığınız şekilde kodları ekleyerek denemiştim. İki Tarih Arası Raporda oluyor. Genel Raporda hata veriyor.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 477
 11.718
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:15
Merhaba, sorgunun tamamını yazmanız gerekir, yarısını yazarsanız çalışmaz.  Kod ekle dediğimizde tamamını ekle dememize gerek yok sanırım. Sizin eklediğiniz kod

SQL Code
SELECT FaturaDetay.FaturaID, FaturaDetay.DetayNo, FaturaDetay.SatisTarihi, FaturaDetay.SatisUrunAdi, FaturaDetay.SatisAdedi, FaturaDetay.Nevi, FaturaDetay.Fiyati, FaturaDetay.Tutari, FaturaDetay.KdvOrani, FaturaDetay.KdvTutari, FaturaDetay.ToplamFiyati, FaturaDetay.OdTutar, IIf(Not IsNull([ToplamFiyati]),[ToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplamFiyati]) And Not IsNull([OdTutar]),[ToplamFiyati]-


Kodun tamamı

SQL Code
SELECT FaturaDetay.FaturaID, FaturaDetay.DetayNo, FaturaDetay.SatisTarihi, FaturaDetay.SatisUrunAdi, FaturaDetay.SatisAdedi, FaturaDetay.Nevi, FaturaDetay.Fiyati, FaturaDetay.Tutari, FaturaDetay.KdvOrani, FaturaDetay.KdvTutari, FaturaDetay.ToplamFiyati, FaturaDetay.OdTutar, IIf(Not IsNull([ToplamFiyati]),[ToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplamFiyati]) And Not IsNull([OdTutar]),[ToplamFiyati]-[OdTutar],IIf(IsNull([ToplamFiyati]) And Not IsNull([OdTutar]),[OdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan FROM FaturaDetay; 


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

m_demir

Aktif Üye
De.... Yı....
 60
 79
 337
 03/06/2016
0
 -
 Grafiker
 Ofis 2010 64 Bit
 11/11/2018,18:30
Hocam Kusura bakma Kodu kopyalayarak yapıştırmıştım. Demek ki kodun yarısını kopyalamışım.

Hocam konuyu taşıyabilirsiniz. Saygılarımla iyi çalışmalar.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yan Yana Verileri Alt Alta Gösterme access acemisi 22 345 17/12/2018, 22:47
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Belirlenen Verileri Görüntüleme Hk. serkan1985 2 130 12/12/2018, 10:47
Son Yorum: serkan1985
Çözüldü Girilen Verileri Liste Kutusunda Tutup Sonra Kaydetme untouchable 4 124 11/12/2018, 15:09
Son Yorum: untouchable
Çözüldü Raporda Verileri Yanyana Yazdırmak alimadam 4 142 16/11/2018, 00:15
Son Yorum: alimadam
Çözüldü Formdaki Metin Kutularına Formun Kayıt Kaynağından Farklı Tablolardan Veri Göstermek. Oğuz Türkyılmaz 6 293 25/10/2018, 16:36
Son Yorum: Allback

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.