Raporda zebra tipi renkli görünüm
Tarih
06/05/2009 16:00
Konu Sahibi
mantars
Yorumlar
6
Okunma
1897
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
mantars
Üye
Kullanici Avatari
Üye
S.... M....
23
8
13/04/2009
22
Balıkesir
Ofis 2007
19/12/2016,18:21
Çözüldü 
ekteki dosyadaki raporda Ayrıtı Altbilgisi alanında listelenen satırların Artalan renklerini 2.4.6. vb çift sıra numaralı satırlarda nasıl değiştirebilirim? (Zebra görünümlü rapor).

Ayrıca gene raporda ayrıntı altbilgisi alanında (Ekli dosyada Vergi No Altbilgisi alanında) listelenen kayıtların sayısını sayfa üst bilgisi alanında nasıl bulabilirim?

Zaman ayırabilecek olan arkadaşların emeklerine şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   Makbuz.rar (Dosya Boyutu: 30,4 KB / İndirme Sayısı: 11)
mantars, 13-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
11/05/2017,16:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Vergi No Footer kısmına, adı ZebraKutusu olan bir adet dikdörtgen ve Print olayına aşağıdaki kodu ekledim.

Kod:
Private Sub GrupAltbilgisi1_Print(Cancel As Integer, PrintCount As Integer)
    If (Me.SiraNo Mod 2) = 1 Then Me.ZebraKutusu.BackColor = 16777215 Else Me.ZebraKutusu.BackColor = 12632256
End Sub




Ek Dosyalar
.rar   Makbuz_Seruz.rar (Dosya Boyutu: 32 KB / İndirme Sayısı: 29)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Birinci Sorunuzun cevabı için


Kod:
Private m_RowCount As Long





Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Private Sub Ayrıntı_Format(Cancel As Integer, FormatCount As Integer)

m_RowCount = m_RowCount + 1
    If m_RowCount / 2 = CLng(m_RowCount / 2) Then
            Me.Ayrıntı.BackColor = 15263976 'Change value to the color you desire
        Else
            Me.Ayrıntı.BackColor = 14811135 'Change value to the color you desire
    End If

End Sub



bunu deneyiniz


Seruz Hocam cevabı vermiş zaten sonradan gördüm...

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
11/05/2017,16:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Puletin'in kodlarını görünce aklıma geldi.
Aslında bir dikdörtgen eklemeye gerek yoktu, benimki formlardaki Koşullandırılmış Biçim olayından kalma bir alışkanlık Img-grin

Aynı işlem bu şekilde de olur.

Kod:
Private Sub GrupAltbilgisi1_Print(Cancel As Integer, PrintCount As Integer)
    If (Me.SiraNo Mod 2) = 1 Then Me.GrupAltbilgisi1.BackColor = 16777215 Else Me.GrupAltbilgisi1.BackColor = 12632256
End Sub




Ek Dosyalar
.rar   Makbuz_Seruz2.rar (Dosya Boyutu: 32,32 KB / İndirme Sayısı: 22)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

mantars
Üye
Kullanici Avatari
Üye
S.... M....
23
8
13/04/2009
22
Balıkesir
Ofis 2007
19/12/2016,18:21
Çözüldü 
Sevgili Seruz hocam ve Puletin Hocam

Renklendirme çözüldü. bunun için teşekkürler.

Ancak Seruz Hocamın 1. soruma önerdiği çözüm olan =DCount("*";"[İki Tarih Arası Kesilenler]") kodunun sonucu iki tarih arası kesilen faturaların tamamını sayıyor. Oysaki orada listelenen kayıtlar iki tarih arası kesilen faturaların vergi numarası bazında toplamları. Ben Bunun sayısını ilgili alana yazdırmak istiyorum.

Puletin hocamın buna ilişkin kodunu da nereye ve nasıl yazmam gerektiğini anlamadım.
mantars, 13-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
11/05/2017,16:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bu arada Satır Sayısı olayını yazmayı unutmuşum, onu da anlatayım.
Yaptığım örnekteki raporda Satır Sayısı = 56 olarak çıkıyor, çünkü raporun kayıt kaynağında aslında 56 kayıt var.

Siz Raporda, Vergi No bazında gruplama yapıp, kayıtları Grup Footer kısmında toplayıp yazdırdığınız için 45 kayıt listeleniyor.

Vergi No bazında gruplama olayını raporda değil, sorguda yapmalısınız.
Kayıtları da raporun normal detay kısmında yazdırırsanız daha iyi olur, bu şekilde satır sayısı da doğru çıkmış olur.
Dediğim gibi bir deneyin, yapamazsanız, yazın.
Ona da yardımcı oluruz.
Biraz vaktim oldu ve anlattığım şekilde sorguda gruplanmış olarak raporu yaptım ve örneği ekledim.


Ek Dosyalar
.rar   Makbuz_Seruz3.rar (Dosya Boyutu: 32,83 KB / İndirme Sayısı: 29)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede Ve Raporda Ara Toplamı Almak. m_demir 12 164 Dün, 14:33 m_demir
  Bir Raporda Count İşleminin Yapılması adaletinsesi 9 171 28/04/2017, 20:07 atoz112
  Randevu Programında Kriterli Görünüm Sağlatmak kesoka 5 206 03/04/2017, 01:07 ozanakkaya
Çözüldü Raporda etiketi metin kutusunda değer yoksa gizleme saglikci_salih 7 2.311 29/03/2017, 17:26 atoz112
  Fatura Raporda Kdv Oranına Göre Toplama U.ALTUN 2 117 27/03/2017, 13:33 U.ALTUN


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status