Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
22/01/2019 23:27
Konu Sahibi
mmert06
Yorumlar
5
Okunma
273
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

mmert06

Aktif Üye
53713
me.... me....
 37
 63
 246
 01/05/2013
0
 Ankara
 mühendis
 Ofis 2010 32 Bit
 24/04/2019,01:02
Çözüldü 
Merhaba.Kayıt kaynağı sorgu olan bir raporda ayrıntı kısmındaki Sıra No alanına otomatik sıra numarası vermek istiyorum. Bu alanın denetim kaynağına =1 ve Geçerli Toplam özelliğini "Tümü Üzerinde" olarak seçtim. Fakat raporu form üzerindeki bir buton ile açmaya çalıştığımda Parametre Değeri Gir uyarısı geliyor. Bu uyarının gelmemesi için ne yapmam gerekiyor?



Allback

Uzman
41694
Er.... Er....
 35
 39
 316
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 08/05/2019,12:37
(22/01/2019 23:27)mmert06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba.Kayıt kaynağı sorgu olan bir raporda ayrıntı kısmındaki Sıra No alanına otomatik sıra numarası vermek istiyorum. Bu alanın denetim kaynağına =1 ve Geçerli Toplam özelliğini "Tümü Üzerinde" olarak seçtim. Fakat raporu form üzerindeki bir buton ile açmaya çalıştığımda Parametre Değeri Gir uyarısı geliyor. Bu uyarının gelmemesi için ne yapmam gerekiyor?

Örnek dosyanızı eklerseniz daha kolay yardımcı oluruz.
Sorgunuzda ölçüt kısmına formdaki alanlardan birini belirlemişsiniz, o alan boş olduğu için sizden parametre değeri istiyordur...



mmert06

Aktif Üye
53713
me.... me....
 37
 63
 246
 01/05/2013
0
 Ankara
 mühendis
 Ofis 2010 32 Bit
 24/04/2019,01:02
Örnek dosya işyerindeki bilgisayarımda olduğu için ekleyemedim.



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,21:19
Raporda parametre değerinin birçok sebebi olabilir. Metin kutusunun denetim kaynağına =1 yazmadan önce raporu açtığınızda parametre soruyor muydu?
=1 yazdığınız metin kutusu, raporda herhangi bir sorgunun ölçütü mü?


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

mmert06

Aktif Üye
53713
me.... me....
 37
 63
 246
 01/05/2013
0
 Ankara
 mühendis
 Ofis 2010 32 Bit
 24/04/2019,01:02
Sayın ozanakkaya şöyle anlatayım; form üzerinde iki liste kutusu var. Liste 1 ve Liste 2 Liste 1 in kaynağı srg_klasor Liste 2 nin kaynağı ise srg_evraklar. Soldaki listede klasor numaraları ve klasor adları var ve ben bu liste kutusuna tıkladığımda sağdaki Liste 2 de tıkladığım klasöre ait evraklar filtlenerek listeleniyor. Formdaki bir buton yardımı ile de Liste 2 de filtrelenmiş evraklardan kategorisi A olanları tekrar bir srg_akategori sorgusu ile filtreleyip rapora otomatik sıra numarası vererek aktarmak istiyorum. Raporun kaynağını srg_akategori sorgusu yaptım, raporun ayrıntı kısmındaki SıraNo  alanının denetim kaynağına =1 ve Geçerli Toplam özelliğini "Tümü Üzerinde" olarak seçtim. fakat butona basıp rapora aktarırken SıraNo alan için Parametre Değeri Gir uyarısı veriyor.



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,21:19
(23/01/2019 19:07)mmert06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın ozanakkaya şöyle anlatayım; form üzerinde iki liste kutusu var. Liste 1 ve Liste 2 Liste 1 in kaynağı srg_klasor Liste 2 nin kaynağı ise srg_evraklar. Soldaki listede klasor numaraları ve klasor adları var ve ben bu liste kutusuna tıkladığımda sağdaki Liste 2 de tıkladığım klasöre ait evraklar filtlenerek listeleniyor. Formdaki bir buton yardımı ile de Liste 2 de filtrelenmiş evraklardan kategorisi A olanları tekrar bir srg_akategori sorgusu ile filtreleyip rapora otomatik sıra numarası vererek aktarmak istiyorum. Raporun kaynağını srg_akategori sorgusu yaptım, raporun ayrıntı kısmındaki SıraNo  alanının denetim kaynağına =1 ve Geçerli Toplam özelliğini "Tümü Üzerinde" olarak seçtim. fakat butona basıp rapora aktarırken SıraNo alan için Parametre Değeri Gir uyarısı veriyor.

Bu şekilde çözüm bulamam. Örnek uygulamayı görmeden ne yazsak boş. Örnek uygulamanızı eklerseniz inceleyip dönüş yapılabilir.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Saat 17:00Da Otomatik Mail Atsın haziran4 6 181 26/04/2019, 15:52
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Access'te Otomatik Sayı Kontrolü dgnlrmehmet 3 145 26/04/2019, 12:17
Son Yorum: dgnlrmehmet
Çözüldü Aynı Tabloda İkitane Otomatik Sayı Alanı Verme respectful 13 647 22/04/2019, 23:36
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Sürekli Formda Yazılacak Verinin Otomatik Olarak Gelmesi mmert06 2 446 19/04/2019, 22:50
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Form Üzerinde Varsayılan Değeri Değiştirmek hegu 5 331 15/04/2019, 09:59
Son Yorum: hegu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.