Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
04/11/2010 15:04
Konu Sahibi
gitarc
Yorumlar
3
Okunma
2866
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

gitarc

Aktif Üye
 34
 14
 12
 01/11/2010
0
 Balıkesir
 
 Ofis XP
 01/05/2018,13:01
Burada ekleyeceğimiz 2 şey var = 1 Command button 1 Timer

Eğer bunun direk başlamasını istiyorsak buttondaki kodları form a yazarak yapabiliriz .. İşte Kodlar :

######

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Private Sub Command1_Click()
Timer1.Enabled = True

End Sub

Private Sub Timer1_Timer()
Dim i As String
i = Rnd * 100000
Form1.BackColor = i
End Sub


PROGRAMMER MEHMET

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
ME.... B.....
 46
 3.171
 67
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,07:29
sayın gitarc
bu bilgiler için ayrı ayrı teşekküler
keşke örnekleri ekleseydin daha iyi olurdu kolay gelsin



Kullanici Avatari

rfve

Üye
 Belirtilmemiş
 16
 2
 30/09/2010
0
 Edirne
 
 Ofis XP
 29/09/2015,10:21
evet bende takip ediyorum
ama örnek olsa daha iyi olurdu...



Kullanici Avatari

ogulcan92

Aktif Üye
 54
 1.159
 154
 06/05/2009
480
 İzmir
 
 Ofis 2003
 07/08/2015,11:50
Sn:gitarc
Paylaşım için teşekkürler.
Aşağıdaki kodlarıda formun loadına ekleyiniz.

Visual Basic Code
Private Sub Form_Load()
Timer1.Interval = 1000
Timer1.Enabled = False
End Sub

Arkadaş örnek kodları dersler bölümünde verdiğine göre örneğe gerek yok diye düşünüyorum dersler bölümündeki kodlardan yararlanılarak birşeyler yaparak öğrenmek daha iyi olur.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.