Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
28/11/2010 19:45
Konu Sahibi
newindmuh
Yorumlar
12
Okunma
4834
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

newindmuh

Aktif Üye
Aktif Üye
 33
 85
 18
 18/03/2010
12
 Kocaeli
 
 Ofis 2007
 25/10/2013,14:19
Çözüldü 
Arkadaşlar merhaba, ben bir program yapıyorum. cv programı (kendi çapımda), fakat resim ekleme olayını hiç anlamadım. bayağı uğraşmama rağmen. çok örnek indirdim ama kendi veri tabanıma uygulayamadım. sizden yardım istiyorum. İstediğim şey tam olarak şu:
"cv_frm" kısmına , başvuran kişi fotoğraf ekleyecek. bu fotoğraf veri tabanı içinde yada ayrı bir klasör olarak kaydedilebilir önemli değil, önemli olan kayıt gerçekleşsin. kaydet butonuna basınca da resim diğer textboxlar gibi sıfırlansın. Ayrıca "aramayı_tek_goster_rpr" ve "tek_tek_goster_rpr" kısımlarında sorgu yaptığımda o kişinin diğer alanları geldiği gibi resmi de gelsin. şuan program da burada kaldım. yardıma ihtiyacım var. umarım anlatabilmişimdir. ilginize teşekkürler. program office 2007 arkadaşlar. iyi çalışmalar..


Ek Dosyalar
.rar   cv programı.rar(Dosya Boyutu: 270,63 KB / İndirme Sayısı: 29)
newindmuh, 18-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT

Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sayın üyemiz
En basit resim bağlama yöntemi ekte bulacağınız
küçük örnekte görüleceği gibi otomatik bağlama
yöntemidir. Bunun için de kaydımızın "ID" sinden
faydalanıyoruz.

1. Uygulamamızın bulunduğu yere bir klasör açıyoruz ( örnekte : resimler)
2. Resimlerimizi bu klasöre kopyalıyoruz ve isimlerine ait oldukları kaydın
ID sini atıyoruz 1.BMP, 2.BMP ...... n.BMP gibi
3. Formumuzun üstüne ilşkisiz bir nesne çerçevesi ekliyoruz. ( örnekte : cerceve )
4. Formumuzun On current olayına aşağıdaki kodu yazıyoruz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub Form_Current()
On Error GoTo yok
Forms!FRM_URUNLER!cerceve.Picture = CurrentProject.Path & "/resimler/" & Forms!FRM_URUNLER!URUN_ID & ".bmp"
Exit Sub
yok:
Forms!FRM_URUNLER!cerceve.Picture = CurrentProject.Path & "/resimler/" & "BOS.bmp"
End Sub


Ben burada hata olduğunda ( aranan resim bulunamadığında) daha önceden
hazırladığım 1pxx1px BOS.BMP dosyasını ekliyorum. Siz çift tırnak da kullanabilirsiniz.

Visual Basic Code
yok:
Forms!FRM_URUNLER!cerceve.Picture = ""


Kolay gelsin

Not: Kodlar ve yöntem raporda da aynidir
Kayıt butonunda silinmesi için kod içerisindeki
sadece "yok" döngüsünün altındaki satırı yazabilirsiniz


Ek Dosyalar
.rar   resim_okileturc.rar(Dosya Boyutu: 430,72 KB / İndirme Sayısı: 118)
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

assenucler

Aktif Üye
Aktif Üye*
A..... SE.... ŞE....
 2.056
 125
 31/10/2008
63
 İstanbul
 
 -
 13/08/2018,19:49
Çözüldü 
Sayın Okileturc;

İyi akşamlar.. Yine güzel bir dosya..

Emek ve paylaşımınız için teşekkürler..

Selam ve sevgiler..



Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.739
 69
 14/11/2008
 Ankara
 
 Ofis 2010 32 Bit
 03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Sn Oktay hocam, açıklama ve örnek için teşekkürler.



Kullanici Avatari

newindmuh

Aktif Üye
Aktif Üye
 33
 85
 18
 18/03/2010
12
 Kocaeli
 
 Ofis 2007
 25/10/2013,14:19
Çözüldü 
(28/11/2010 21:24)okileturc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın üyemiz
En basit resim bağlama yöntemi ekte bulacağınız
küçük örnekte görüleceği gibi otomatik bağlama
yöntemidir. Bunun için de kaydımızın "ID" sinden
faydalanıyoruz.

1. Uygulamamızın bulunduğu yere bir klasör açıyoruz ( örnekte : resimler)
2. Resimlerimizi bu klasöre kopyalıyoruz ve isimlerine ait oldukları kaydın
ID sini atıyoruz 1.BMP, 2.BMP ...... n.BMP gibi
3. Formumuzun üstüne ilşkisiz bir nesne çerçevesi ekliyoruz. ( örnekte : cerceve )
4. Formumuzun On current olayına aşağıdaki kodu yazıyoruz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub Form_Current()
On Error GoTo yok
Forms!FRM_URUNLER!cerceve.Picture = CurrentProject.Path & "/resimler/" & Forms!FRM_URUNLER!URUN_ID & ".bmp"
Exit Sub
yok:
Forms!FRM_URUNLER!cerceve.Picture = CurrentProject.Path & "/resimler/" & "BOS.bmp"
End Sub


Ben burada hata olduğunda ( aranan resim bulunamadığında) daha önceden
hazırladığım 1pxx1px BOS.BMP dosyasını ekliyorum. Siz çift tırnak da kullanabilirsiniz.

Visual Basic Code
yok:
Forms!FRM_URUNLER!cerceve.Picture = ""


Kolay gelsin

Not: Kodlar ve yöntem raporda da aynidir
Kayıt butonunda silinmesi için kod içerisindeki
sadece "yok" döngüsünün altındaki satırı yazabilirsiniz

Sn. okileturc
ilginize çok teşekkür ederim. şuan müsait olmadığım için bakamayacağım ama en müsait zamanda bir iki gün içinde bakıp size dönerim. fakat söyle bir sorun var programda resim ekle/sil gibi bir şey yok. benim istediğim kişi cv ye resim ekleyecek ve o eklediği resim raporlarda görünecek.iyi geceler...


newindmuh, 18-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT

Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Bu biraz daha uzun bir metod. File Dialog penceresi ile yapacağız

1. Önce tablomuza resim yolunu saklayacağımız bir alan ekliyoruz ( örnekte : URUN_RESIMYOLU , metin, 255 )
2. Aşağıdaki kodu modüller penceresinde bir sayfaya yapıştırıp kaydedin

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Sub resimekle()
    Dim filename As String
    Dim result As Integer
    With Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
        .Title = " CV ye resim ekle"
        .Filters.Add "All Files", "*.*"
        .Filters.Add "JPEGs", "*.jpg"
        .Filters.Add "Bitmaps", "*.bmp"
        .FilterIndex = 3
        .AllowMultiSelect = False
        .InitialFileName = CurrentProject.Path & "\resimler\"
        result = .Show
        If (result <> 0) Then
            filename = Trim(.SelectedItems.Item(1))
            Forms!FRM_URUNLEREKLEME!URUN_RESIMYOLU = filename
            Forms!FRM_URUNLEREKLEME!URUN_ID.SetFocus
            Forms!FRM_URUNLEREKLEME!cerceve.Picture = filename

           End If
    End With
End Sub


Form üzerine 2 buton ekliyoruz
RESİM EKLE altına

Visual Basic Code
resimekle

RESİM SİL altına

Visual Basic Code
me.URUN_RESIMYOLU=""

veya

Visual Basic Code
me.URUN_RESIMYOLU=Forms!FRM_URUNLEREKLEME!cerceve.Picture = CurrentProject.Path & "/resimler/" & "BOS.bmp"


Uygulamayı yeniden ekliyorum bu anlatımımı ikinci
form üzerinde görebilirsiniz :FRM_URUNLEREKLEME

Kolay gelsin


Ek Dosyalar
.rar   basitresim_okileturc_dosyaekle.rar(Dosya Boyutu: 433,04 KB / İndirme Sayısı: 45)
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Bağlı Tablo Bilgileri Gösterme Ve Yenileme Hata ielmacilar 3 155 28/08/2018, 23:52
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Ek Ekleme musat 2 81 28/08/2018, 08:21
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Vcard İçin Resim Kayıt Zorunluluğu Olmasın access acemisi 2 96 16/08/2018, 23:47
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Forma Fotoğraf Ekleme antoryum 8 332 09/08/2018, 09:43
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Form İlişkilendirmede Sınırlılık.iki Formda Aynı Veriyi Gösterme. antoryum 17 398 07/08/2018, 08:37
Son Yorum: antoryum

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.