Programa resim ekleme ve raporlarda gösterme yapamadım ?
Tarih
28/11/2010 19:45
Konu Sahibi
newindmuh
Yorumlar
12
Okunma
4188
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
newindmuh
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
85
18/03/2010
12
Kocaeli
Ofis 2007
25/10/2013,14:19
Çözüldü 
Arkadaşlar merhaba, ben bir program yapıyorum. cv programı (kendi çapımda), fakat resim ekleme olayını hiç anlamadım. bayağı uğraşmama rağmen. çok örnek indirdim ama kendi veri tabanıma uygulayamadım. sizden yardım istiyorum. İstediğim şey tam olarak şu:
"cv_frm" kısmına , başvuran kişi fotoğraf ekleyecek. bu fotoğraf veri tabanı içinde yada ayrı bir klasör olarak kaydedilebilir önemli değil, önemli olan kayıt gerçekleşsin. kaydet butonuna basınca da resim diğer textboxlar gibi sıfırlansın. Ayrıca "aramayı_tek_goster_rpr" ve "tek_tek_goster_rpr" kısımlarında sorgu yaptığımda o kişinin diğer alanları geldiği gibi resmi de gelsin. şuan program da burada kaldım. yardıma ihtiyacım var. umarım anlatabilmişimdir. ilginize teşekkürler. program office 2007 arkadaşlar. iyi çalışmalar..



Ek Dosyalar
.rar   cv programı.rar (Dosya Boyutu: 270,63 KB / İndirme Sayısı: 29)
newindmuh, 18-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın üyemiz
En basit resim bağlama yöntemi ekte bulacağınız
küçük örnekte görüleceği gibi otomatik bağlama
yöntemidir. Bunun için de kaydımızın "ID" sinden
faydalanıyoruz.

1. Uygulamamızın bulunduğu yere bir klasör açıyoruz ( örnekte : resimler)
2. Resimlerimizi bu klasöre kopyalıyoruz ve isimlerine ait oldukları kaydın
ID sini atıyoruz 1.BMP, 2.BMP ...... n.BMP gibi
3. Formumuzun üstüne ilşkisiz bir nesne çerçevesi ekliyoruz. ( örnekte : cerceve )
4. Formumuzun On current olayına aşağıdaki kodu yazıyoruz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub Form_Current()
On Error GoTo yok
Forms!FRM_URUNLER!cerceve.Picture = CurrentProject.Path & "/resimler/" & Forms!FRM_URUNLER!URUN_ID & ".bmp"
Exit Sub
yok:
Forms!FRM_URUNLER!cerceve.Picture = CurrentProject.Path & "/resimler/" & "BOS.bmp"
End Sub


Ben burada hata olduğunda ( aranan resim bulunamadığında) daha önceden
hazırladığım 1pxx1px BOS.BMP dosyasını ekliyorum. Siz çift tırnak da kullanabilirsiniz.

Visual Basic Code
yok:
Forms!FRM_URUNLER!cerceve.Picture = ""


Kolay gelsin

Not: Kodlar ve yöntem raporda da aynidir
Kayıt butonunda silinmesi için kod içerisindeki
sadece "yok" döngüsünün altındaki satırı yazabilirsiniz



Ek Dosyalar
.rar   resim_okileturc.rar (Dosya Boyutu: 430,72 KB / İndirme Sayısı: 117)
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.053
31/10/2008
63
İstanbul
-
22/03/2017,13:18
Çözüldü 
Sayın Okileturc;

İyi akşamlar.. Yine güzel bir dosya..

Emek ve paylaşımınız için teşekkürler..

Selam ve sevgiler..
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
20/05/2017,13:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn Oktay hocam, açıklama ve örnek için teşekkürler.
Cevapla

newindmuh
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
85
18/03/2010
12
Kocaeli
Ofis 2007
25/10/2013,14:19
Çözüldü 
(28/11/2010, 21:24)okileturc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın üyemiz
En basit resim bağlama yöntemi ekte bulacağınız
küçük örnekte görüleceği gibi otomatik bağlama
yöntemidir. Bunun için de kaydımızın "ID" sinden
faydalanıyoruz.

1. Uygulamamızın bulunduğu yere bir klasör açıyoruz ( örnekte : resimler)
2. Resimlerimizi bu klasöre kopyalıyoruz ve isimlerine ait oldukları kaydın
ID sini atıyoruz 1.BMP, 2.BMP ...... n.BMP gibi
3. Formumuzun üstüne ilşkisiz bir nesne çerçevesi ekliyoruz. ( örnekte : cerceve )
4. Formumuzun On current olayına aşağıdaki kodu yazıyoruz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub Form_Current()
On Error GoTo yok
Forms!FRM_URUNLER!cerceve.Picture = CurrentProject.Path & "/resimler/" & Forms!FRM_URUNLER!URUN_ID & ".bmp"
Exit Sub
yok:
Forms!FRM_URUNLER!cerceve.Picture = CurrentProject.Path & "/resimler/" & "BOS.bmp"
End Sub


Ben burada hata olduğunda ( aranan resim bulunamadığında) daha önceden
hazırladığım 1pxx1px BOS.BMP dosyasını ekliyorum. Siz çift tırnak da kullanabilirsiniz.

Visual Basic Code
yok:
Forms!FRM_URUNLER!cerceve.Picture = ""


Kolay gelsin

Not: Kodlar ve yöntem raporda da aynidir
Kayıt butonunda silinmesi için kod içerisindeki
sadece "yok" döngüsünün altındaki satırı yazabilirsiniz


Sn. okileturc
ilginize çok teşekkür ederim. şuan müsait olmadığım için bakamayacağım ama en müsait zamanda bir iki gün içinde bakıp size dönerim. fakat söyle bir sorun var programda resim ekle/sil gibi bir şey yok. benim istediğim kişi cv ye resim ekleyecek ve o eklediği resim raporlarda görünecek.iyi geceler...


newindmuh, 18-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bu biraz daha uzun bir metod. File Dialog penceresi ile yapacağız

1. Önce tablomuza resim yolunu saklayacağımız bir alan ekliyoruz ( örnekte : URUN_RESIMYOLU , metin, 255 )
2. Aşağıdaki kodu modüller penceresinde bir sayfaya yapıştırıp kaydedin

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Sub resimekle()
    Dim filename As String
    Dim result As Integer
    With Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
        .Title = " CV ye resim ekle"
        .Filters.Add "All Files", "*.*"
        .Filters.Add "JPEGs", "*.jpg"
        .Filters.Add "Bitmaps", "*.bmp"
        .FilterIndex = 3
        .AllowMultiSelect = False
        .InitialFileName = CurrentProject.Path & "\resimler\"
        result = .Show
        If (result <> 0) Then
            filename = Trim(.SelectedItems.Item(1))
            Forms!FRM_URUNLEREKLEME!URUN_RESIMYOLU = filename
            Forms!FRM_URUNLEREKLEME!URUN_ID.SetFocus
            Forms!FRM_URUNLEREKLEME!cerceve.Picture = filename

           End If
    End With
End Sub


Form üzerine 2 buton ekliyoruz
RESİM EKLE altına

Visual Basic Code
resimekle

RESİM SİL altına

Visual Basic Code
me.URUN_RESIMYOLU=""

veya

Visual Basic Code
me.URUN_RESIMYOLU=Forms!FRM_URUNLEREKLEME!cerceve.Picture = CurrentProject.Path & "/resimler/" & "BOS.bmp"


Uygulamayı yeniden ekliyorum bu anlatımımı ikinci
form üzerinde görebilirsiniz :FRM_URUNLEREKLEME

Kolay gelsin



Ek Dosyalar
.rar   basitresim_okileturc_dosyaekle.rar (Dosya Boyutu: 433,04 KB / İndirme Sayısı: 45)
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Dolar Kuru Ekleme mharman 3 103 19/05/2017, 16:16 mharman
  Formda Resim Ekleme mharman 4 128 13/05/2017, 19:29 mharman
  Access Uygulamada Resim Çözünürlüğü Ayarı? mehami 2 101 22/04/2017, 07:28 mehami
  Accesste Seçilen Resim Sabit-Diğer Resimler Random Nasıl Yapılır? mehami 6 317 17/04/2017, 13:02 mehami
  Kasa Hareketleri İçin Yardım Tablodan Tabloya Otomatik Ekleme uMits 35 528 12/04/2017, 19:21 uMits


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status