Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
07/03/2012 02:03
Konu Sahibi
adrian
Yorumlar
3
Okunma
1727
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

adrian

Üye
Kullanici Avatari
Üye
15
6
06/03/2012
0
Yalova
Belirtilmemiş
18/03/2013,21:08
Çözüldü 
Kolay gelsin...

m = 1 + 2 * x + 2 * y + 2 * t + z

For n = 1 To m
Set cmd = Controls.Add("vb.commandbutton", "cmd" & n)
cmd.Width = 2000
cmd.Top = 2500 + n * 500
cmd.Left = 360
cmd.Caption = n
cmd.Visible = True
Next

Şeklinde bir Sql kodu yazarak sonradan m değişkeni kadar commandbutton ekledim. ancak bu kutulara name vermek istediğimde program çalışıp commandbutton lar oluştuktan sonra "program çalıştıktan sonra isim verilemez" diye bir hata veriyor program. Sorum: bu commandbutton lara bir name verilebilinir mi, yoksa zaten ismi var mı? Yoksa başka türlü bu kutuları boşuna oluşturmuş olacağım. Çünkü daha sonra kullanamam.


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
Set cmd = Controls.Add("vb.commandbutton", "cmd" & n)

dediğinizde zaten yeni bir kontrol ataması yapıyorsunuz. Türü vb.commandbutton ve ismi ise "cmd" & n şeklindedir.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

adrian

Üye
Kullanici Avatari
Üye
15
6
06/03/2012
0
Yalova
Belirtilmemiş
18/03/2013,21:08
Çözüldü 
ancak "Next" satırının altına
If cmd1.Click Then
Form4.Visible = True
End If
diye komut girdiğimde "Object Requared" diye hata veriyor sistem. Aynı komutu value değeri girerek de denedim.yani "If cmd1.value=1"diyerek...


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
Değişkenin ömrü hangi prosedürde geçerli? Değişken atadığın yer bir prosedür kullanacağın ayrı bir prosedür ise çalışmaması doğaldır.

Public tanımlama yaparsan tüm form veya projede geçerli olacaktır.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

[-]
Etiketler
commandbutton isim sonra program çalıştırıldıktan oluşan veremiyorum lara


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Program Engelleme Hakında Yardım ! jagu 3 1.601 02/03/2014, 15:06 alpeki99
Çözüldü Inputbox a girilen sayıya isim verme adrian 2 1.756 18/03/2013, 01:00 mcmaho
Çözüldü Visual Basic Cd den program çalıştırma h@cked1 3 1.913 11/03/2012, 13:20 alpeki99
Çözüldü Vbde tuşlara basarak buttonun boyutunu değiştiren program ? Şeyma462 2 2.065 18/12/2010, 16:29 Şeyma462
Çözüldü Visual Basicte Bilgi Girişinden Sonra Form Getirme kortoz 3 1.898 25/06/2010, 11:08 ogulcan92

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.