Skip to main content

AccessTr.neT


Php Access Veritabanı Bağlantısı

Php Access Veritabanı Bağlantısı

Question #1
kendi bilgisayarımda Access veritabanına bağlanıp yazılımını tamamladığım php web siteyi sanal sunucuya aktardığımda Access veritabanına bağlantı kurulmuyor sürücü bulunamadı hatası veriyor. ODBC sürücüsü kurdum dsn işlemlerini yaptım php.ini dosyasını düzenledim. sanal sunucuda bu işlemler farklımı bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Cevapla
#2
aynı konuyu neden 3 kere açıyorsunuz? DAha mı etkili oluyor?
Cevapla
#3

  1. Sanal sunucuda ODBC sürücüsünün kurulu olup olmadığını kontrol edin, değilse ilgili ODBC sürücüsünü sanal sunucunuza yükleyin.
  2. Bağlantı bilgilerinizi kontrol edin. Bağlantı dizesini yerel bilgisayarınızdaki ile karşılaştırarak dosya yollarının doğruluğundan emin olun.
    PHP Kod:
    <?php
    $db_path 
    "C:/......./veritabani.accdb"// yerel bilgisayarınızdaki dosya yolu
    $conn = new PDO("odbc:DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb, *.accdb)}; DBQ=$db_path; Uid=; Pwd=;");
    ?>
  3. Sanal sunucuda Access veritabanı dosyasına yazma ve okuma izinlerini kontrol edin. Dosya izinleri sorun yaratabilir. Dosyanın, PHP uygulamasının çalıştığı kullanıcı tarafından erişilebilir olması önemlidir.
  4. DSN ayarlarını kontrol edin. Eğer ODBC DSN kullanıyorsanız, bu DSN'nin sanal sunucuda da tanımlı olması gerekmektedir.
  5. Sanal sunucunuzdaki PHP sürümünü kontrol edin. Eğer yerel bilgisayarınızda bir PHP sürümü kullanıyorsanız, sanal sunucunuzda da aynı sürümü kullanmanız önemli olabilir.
  6. PHP hata günlüklerini kontrol edin (error_log veya ini_set('display_errors', 1) kullanarak hataları ekrana yazdırabilirsiniz). Bu sayede daha spesifik hata mesajlarını görebilirsiniz.
    PHP Kod:
    <?php
    ini_set
    ('display_errors'1);
    error_reporting(E_ALL);
    // Diğer bağlantı kodlarınız...........
    ?>
  7. Eğer sanal sunucunuzda bir firewall varsa Access veritabanına erişime izin verdiğinden emin olun.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task