Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
30/11/2009 12:57
Konu Sahibi
yaso1981
Yorumlar
3
Okunma
1653
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

yaso1981

Üye
Üye
 40
 9
 4
 14/11/2009
0
 Edirne
 
 Ofis 2000
 12/12/2009,16:27
Çözüldü 
merhaba arkadaşlar. ekle butonuna tıkladığımda pasif olana alanlarımın aktif hale gelerek yeni kayıt girişine izin verilmesini istiyorum. komutları yazıyroum ama derleme hatası oluyo. uzun zamandır acceccte program yazmaktan uzak kaldığım için sorunu çözemedim. yardımcı olursanız sevinirim.


Ek Dosyalar
.rar   ALANLARI AKTİFLEŞTİRMEK.rar(Dosya Boyutu: 295,65 KB / İndirme Sayısı: 12)

.rar   Alanları Aktifleştirmek - Sıkıştırılmış.rar(Dosya Boyutu: 23,92 KB / İndirme Sayısı: 17)
yaso1981, 14-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
Debug ile baktığımızda TC.Enabled özelliğinde kaldığını görüyoruz. Forma dönüyor ve bakıyoruz TC isimli bir kontrol var mı? Yok, demekki hatayı bundan dolayı veriyormuş. TC KİMLİK NO isimli kontrolünüzün adını TC olarak değiştirin ya da Vba kod penceresinde TC.Enabled olan kısımı [TC KİMLİK NO].Enabled şeklinde değiştirin.

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar konusunu mutlaka okuyun. Kontrollerinize verdiğiniz isimler sizi ileride çok sıkıntıya sokar.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.716
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Form üzerindeki alan adları ile Kod da kullandığınız alan adları birbirini tutmuyor.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
Private Sub EKLE_Click()
Me.MUSTERINO.Enabled = True
Me.TC_KİMLİK_NO.Enabled = True
Me.ADI.Enabled = True
Me.SOYADI.Enabled = True
Me.VERGİ_KİMLİK_NO.Enabled = True
Me.SİGORTA_SİCİL_NO.Enabled = True
Me.BANKA_ADI.Enabled = True
Me.ŞUBE_ADI.Enabled = True
Me.ŞUBE_KODU.Enabled = True
Me.HESAP_NO.Enabled = True
Me.DOĞUM_YERİ.Enabled = True
Me.DOĞUM_TARİHİ.Enabled = True
Me.MESLEĞİ.Enabled = True
Me.FİRMA.Enabled = True
Me.EV_TELEFONU.Enabled = True
Me.CtlİŞ_TELEFONU.Enabled = True
Me.FAKS.Enabled = True
Me.CEP_TELEFONU_1.Enabled = True
Me.CEP_TELEFONU_2.Enabled = True
Me.E_MAİL.Enabled = True
Me.ADRES.Enabled = True
Me.CtlİŞ_ADRESİ.Enabled = True
Me.AÇIKLAMA.Enabled = True
Me.KAYDET.Enabled = True
On Error GoTo Err_EKLE_Click


    DoCmd.GoToRecord , , acNewRec

Exit_EKLE_Click:
    Exit Sub

Err_EKLE_Click:
    MsgBox Err.Description
    Resume Exit_EKLE_Click
End Sub



Bununla değiştiriniz.


Pardon Alpeki99 hocam cevaplamış


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

yaso1981

Üye
Üye
 40
 9
 4
 14/11/2009
0
 Edirne
 
 Ofis 2000
 12/12/2009,16:27
Çözüldü 
çok teşekkür ederim. alan isimeri tablo nasıl geçerse öyle kullanmam gerektiği kalmış aklımda. metin kutularını bağımsız yerleştirmiştim de. daha dikkatli olucam


yaso1981, 14-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Otomatik Kaydetme Ve Pasif Yapma Sorunu hey 5 223 15/09/2018, 09:06
Son Yorum: hey
Çözüldü Metin Kutusu Aktif Pasif golf2000 6 164 27/08/2018, 23:49
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Açılan Kutudan Seçim Yapılarak Formu Pasif Yapma. fascioğlu 9 343 04/07/2018, 10:36
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Sorgudaki Alanları Raporun Ayrıntı Kısmındaki Alanlara Bağlama mmert06 8 352 29/06/2018, 14:45
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Açılan Kutuda Pasif Kaydın Çıkması karaayhan 7 331 23/03/2018, 23:24
Son Yorum: A.Kadir.

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.