Otomatik Sıra Numarası Verme
Tarih
23/11/2010 11:47
Konu Sahibi
life_exciting
Yorumlar
5
Okunma
3316
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
life_exciting
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
837
28/12/2009
361
Ankara
Ofis 2003
18/11/2010,00:42
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhabalar

Örneğimde de Belirttiğim Üzere Sıra Numarasının Otomatik Olarak Gelmesini İstiyorum.Yani Ben Sıra Numarası Metin Kutusuna Hangi Rakamı Yazarsam Yazayım Her Yeni Kayda Geçtiğinde O Numaradan Artarak Devam Etmesini İstiyorum.(89566 yazdığımda Bir Sonraki Kayıt İçin 89567 Numarasını Vermesi Gibi) Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.061
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
21/05/2017,22:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sitemizde çok sayıda örnek var bu konuda arama yaparsanız çok daha geniş sonuçlar elde edersiniz. Örnek olarak tıklayınız.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

life_exciting
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
837
28/12/2009
361
Ankara
Ofis 2003
18/11/2010,00:42
Çözüldü 
Merhabalar Sitedeki Bir Çok Örneği İnceledim.Ancak Bana Uyan Bir Örneği Bulamadım.Gönderdiğiniz örneği de inceledim,örnekte sıra numarası 1 den başlıyor,başlangıç nurasını değiştirdiğinizde fonksiyon devre dışı kalıyor ve sıra numarası otomatik gelmiyor.İlginiz İçin Teşekkür Ederim.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.061
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
21/05/2017,22:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Oradaki örnekteki kodlardan mantığını kendinize uyarlamanız gerekmektedir. DMax ile son numarayı elde edip 1 ile toplamanız yeterli olacaktır.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

life_exciting
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
837
28/12/2009
361
Ankara
Ofis 2003
18/11/2010,00:42
Çözüldü 
Merhaba..

Formun Geçerli Olduğu olayına bu kodu yazarak sorun giderilmiştir.

VBA Kodu
If NewRecord Then faturaSirano = DMax("FaturaSirano", "TBLFaturaBilgileri") + 1

İyi Çalışmalar.
Cevapla

karaayhan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
428
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
05/05/2017,20:10
Çözüldü 
Sponsor Reklam
çoklu kaytı olduğunda da sadece bir sayı artırıyor ve otomatik devam etmiyor...
diyelim ki; TBLFaturaBilgileri tablosundaki FaturaSirano=1015 olsun
her kayıt eklendiğinde faturaSirano=1016 oluyor sadece 1017,1018,1019... devam etmiyor...

Dünya düşünenler için bir komedi, Hissedenler için bir trajedidir ***
Hugh WALPOLE
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Silinen Otomatik Sayının Yerini Doldurma serkandiker 7 159 02/05/2017, 10:42 serkandiker
  Otomatik Mail Gönderimi temre 16 469 21/04/2017, 01:06 ozanakkaya
  Kasa Hareketleri İçin Yardım Tablodan Tabloya Otomatik Ekleme uMits 35 475 12/04/2017, 19:21 uMits
  Otomatik Tablo Bağlama Ve Güncelleme husem 7 228 02/04/2017, 14:20 atoz112
  Access raporda sıra no yerine alfabe yi kullanma alutlu02 16 255 26/03/2017, 14:10 alutlu02


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status