Otomatik sıra numarası verme
Tarih
01/08/2013 23:30
Konu Sahibi
metbal
Yorumlar
7
Okunma
3172
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



metbal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
99
12/01/2013
3
Ankara
Ofis 2013 32 Bit
21/02/2017,20:11
Çözüldü 
arkadaşlar ekdeki çalışmam için iki değere dayalı otomatik sıra numarası ("DIZINNU") nasıl verilebilir?

1. değer KLASOR
2. değer ILGILIEVRAK

Bunu mevcut uygulamada zaten yapıyorum fakat bir hata var. numara vermek için klasör seçmem gerekiyor, (çünkü klasör içindeki sırası ile numara verecek) bir evraka numara verdikten sonra tekrar klasör seçtiğimde en son verdiği numarayı tekrar veriyor.

evraklar klasörler içindeki sıralamalarıysa göre numaralandırılacak fakat numara verirken ILGILIEVRAK alanı 1 ise sıradaki numarayı versin değilse elle bir numara girmemizi istesin. ve aradan bir evrak çıkartıp başka bir klasöre taktığımda çıkan evrakın numarasını silsile yoluyla sıradaki evraklara aktarsın.
çalışmam biraz karmaşık görünüyor. üzerinde çok çalıştım fakat işin içinden çıkamadım yardımlarınızı bekliyorum.


Ek Dosyalar
.rar   Evrak Kayıtları.rar (Dosya Boyutu: 622,61 KB / İndirme Sayısı: 63)
Cevapla

metbal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
99
12/01/2013
3
Ankara
Ofis 2013 32 Bit
21/02/2017,20:11
Çözüldü 
Sponsor Reklam
yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Cevapla

maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
Öncelişkel arkadaşım hem yardım sitiyorsun, hem de dosyayıu şifrelemşşsin ve burada vermemişsin.
İkincisi olarak böyle uzun ve karmaşık metinlere kişmsa bakmak istemiyor.
Onun için daha sade ve anlaşılır şekilde.
Şu nesneye tıklayınca bu olsun misali.
Yoksa bütün projeni baştan aşağı incelemek için kimse zaman ayıramaz.
Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla

metbal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
99
12/01/2013
3
Ankara
Ofis 2013 32 Bit
21/02/2017,20:11
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(03/08/2013, 13:23)maytas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öncelişkel arkadaşım hem yardım sitiyorsun, hem de dosyayıu şifrelemşşsin ve burada vermemişsin.
İkincisi olarak böyle uzun ve karmaşık metinlere kişmsa bakmak istemiyor.
Onun için daha sade ve anlaşılır şekilde.
Şu nesneye tıklayınca bu olsun misali.
Yoksa bütün projeni baştan aşağı incelemek için kimse zaman ayıramaz.
- VB kodları şifreli değil. Shift+Enter ile açılabiliyor.
- Bütün projeyi yükledim çünkü kullanmak isteyen tasarıma görsün istedim.
- Benim yardım istediğim konu evrak kayıt ekranında "KLASOR" açılan kutusu güncelleştirme sonrasında olayına yazılacak kod ile ilgili.
- Ben işin mantığını yazdım sadece. Belki farklı önerisi olan olur diye.
- İstediğim şu:
1. Evrak kayıt ekranında "KLASOR" açılan kutusu güncelleştirme sonrasında olayına öyle bir kod yazmalıyım ki, Yine aynı ekranda bulunan ILGILIEVRAK kutucuğunda 1 yazıyorsa "KLASOR" alanındaki verilerin grubuna göre sıradaki numarayı versin. 1 yazmıyorsa kullanıcının bir numara vermesini istesin.
2. Örneğin aynı klasör içerisinde 5 tane evrak var ve hepsi sıralı kullanıcı 2. evrak seçili iken yanlışlıkla dahi olsa Evrak kayıt ekranında "KLASOR" açılan kutusunu açıp kapattığında ilk verilen sıra numarası değişmesin. (öyle olursa evrakın sırası klasörde iki iken programda 6 olabilir.)
İlginiz için teşekkür ederim.

Kullanıcı adı:
BEN için şifre B
VHKİ için şifre V
Cevapla

maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 

SQL Code
SIRA NU	İLGİLİ EVRAK	KAYIT TARİHİ	TARİHİ	NUMARASI	KLASÖR	DİZİN NU
1	1	29.07.2013	11.11.2013	12313	1	1
2	1	29.07.2013	29.07.2013	asd	1	2
3	1	03.08.2013	03.08.2013		1	3


Nedense ben bu konuyu anlayamadım.
Tablo üstte. Bir de onun üzerinden anlatmayı deneyin.

Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla

metbal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
99
12/01/2013
3
Ankara
Ofis 2013 32 Bit
21/02/2017,20:11
Çözüldü 
Sponsor Reklam
SIRA NU |İLGİLİ EVRAK |KAYIT TARİHİ |TARİHİ |NUMARASI |KLASÖR |DİZİN NU
1 |1 |29.07.2013 |11.06.2013 |424 |1 |1
2 |1 |29.07.2013 |29.07.2013 |4242 |1 |2
3 |1 |03.08.2013 |03.08.2013 |23423 |1 |3
4 |1 |04.08.2013 |03.08.2013 |2424 |2 |1
5 |1 |30.07.2013 |30.07.2013 |45645 |2 |2
6 |2 |30.07.2013 |30.07.2013 |3545 |2 |Boş olacak
7 |1 |29.07.2013 |11.06.2013 |474 |2 |3


Bir dolapta 5 tane klasör var. Bu klasörler 1 den 5 e kadar numaralandırılmış. KLASÖR dediğimiz işte bu numaralar. Bu numaralandırılmış klasörlerin içine gelen evrakları kaydedip takıyoruz. Evrakın kaçıncı sırada olduğunu DİZİN NU veriyor.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Otomatik Sayı Hatası kadirba72 3 93 23/02/2017, 21:19 kadirba72
  Raporda otomatik artan tarih alanı QATLET 3 47 16/02/2017, 14:51 QATLET
  Sıra No Verme metınaycıcek 10 171 15/02/2017, 14:19 metınaycıcek
  Gelir Giriş formunda Yeni Kayıt dediğimde Açılır Kutudaki Teknik otomatik Gelmesi haziran4 2 43 09/02/2017, 17:53 haziran4
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 19 4.039 05/01/2017, 00:20 donepezil


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya