Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
19/03/2010 19:08
Konu Sahibi
Hayri16
Yorumlar
6
Okunma
2255
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Değerli Arkadaşlar;
Navigate Complete'nin WebBrowser ile kullanıldığını ve sayfanın yükleme işinin başarılı bir şekilde bittiğinde meydana geldiğini öğrendim. Kullanımı konusunda çok ayrıntılı bilgi bulamadım. Hazırladığım programda değişen sayfalardan veri almam gerekiyor. Bu nedenle sayfaların yüklendiğini kontrol etmem gerekiyor. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini veya örnek programlarını paylaşabilirler mi?
Şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 39
 11.625
 472
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,12:46
Çözüldü 
Private Sub WebBrowser1_NavigateComplete2(ByVal pDisp As Object, URL As Variant)

'kod

End Sub

sayfa yüklendiğnde kod çalışır, tc kimlik no sorgululama örneklerinden birinde muhtemelen kullandım.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın sledgeab teşekkür ederim bunu zaten sizin ve Sayın esrefigit'in örneklerinden öğrendim. Bu şekilde yazılışını gördüm.
Şöyle sorayım o halde.
Ardı ardına sırayla birbirinin içinden objeler tıklayarak diğer sayfaları açmam gerekiyor. Sayfa açılmadan tuş aktif olsun istemiyorum. Zaten yükleme bitmeden basınca hata veriyor. Yukarıdaki subu kullandım, arasına aktif pasif kodlarını yazdım ama daha ilk sayfa yüklenince iş tamam deyip tuşları açıyor. Yukarıdaki komutu if..then veya true false şeklinde kullanma imkanı var mıdır?


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 39
 11.625
 472
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,12:46
Çözüldü 
sn Hayri16, benim kullandığım kod aşağıda,

Kod:
Private Sub WebBrowser1_NavigateComplete2(ByVal pDisp As Object, URL As Variant)
On Error Resume Next
Me.txtil.Visible = True
WebBrowser3.Visible = True
End Sub


sizin bahsettiğiniz if kodu için örnek uygulamayı incelemem gerekiyor.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın sledgeab;
Teşekkür ederim ilginiz için. Yapmak istediğimi anlatayım. Belki "navigatecomplete" dışında da bir çözüm üretebilirsiniz.
Sayfayı webbrowser1 de açıyorum. Yükleniyor.(Bu arada bekliyorum) Sonra açılan sayfadaki bazı objeleri tuşlara atadım. Tuşa basılınca başka bir sayfa geliyor. Orada da seçenekler var. Bunlar içinde tuş atadım. Eğer yüklenme bitmeden tuşlara basarsam doğal olarak henüz yüklenilmediği için böyle bir obje yok diyor. Ben de tuşlar ilgili sayfa yüklenmeden disabled olsun istiyorum. Bu nedenle navigatecomplete yi kullanmaya çalışıyorum. Ama başka bir çözüm önerirseniz denerim. Saygılarımla...

Şimdi sizin kodlarınızda farkettiğim bir şey var. Navigatecompletenin altında webbrowser3 gördüm. Yoksa siz benim gibi sorunları bir kaç webrowser açıp onlatı görünür-gizle ile mi aşıyorsunuz?


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 39
 11.625
 472
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,12:46
Çözüldü 
benim eklediğim koddaki webbrowser3'ün herhangi bir işlevi yok, sadece diğer webbrowserin kenarlarını kapatıyor,

webbrowser ile web sayfasındaki belirli bir alandan veri çekerek metin kutusuna yazdırabilir, metin kutusuna yazılan değere göre buton gizleyebilirsin.

ekteki örnek uygulama açılınca Komut207 gizlenip Komut208 görünür,

webbrowserdeki T.C. kimlik no Sorgula butonunu tıklarsan Komut208 gizlenip Komut207 görünür.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Ortak Alan Access Kullanımı Hk. untouchable 2 114 21/11/2018, 11:09
Son Yorum: accessdelisi
Çözüldü Barkod Okuyucu El Terminali Kullanımı Hakkında Yardım? pelitt 4 232 08/11/2018, 11:29
Son Yorum: A.Kadir.
Çözüldü Mysql Bağlantısı Ve Kullanımı alperalper 2 484 04/11/2018, 23:33
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Formdan Tabloya Kayıt Yaparken,,silerken Makro Yerine Vba Kodları Kullanımı Oğuz Türkyılmaz 12 446 13/10/2018, 11:35
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Veri Tabanı Ortak Kullanımı Hakkında notrino 17 423 12/10/2018, 09:40
Son Yorum: Allback

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.