Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
09/12/2008 04:28
Konu Sahibi
mehmetdemiral
Yorumlar
6
Okunma
4585
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 18/09/2018,22:27
Arkadaşlar,
Hepimiz bir şekilde mesaj kutularını kullanıyoruz. Ama genelde hep bu kutuları kullanıcıyı uyarmak veya bazı değerleri ekrana çıkartmak için kullanıyoruz. Oysa ben bu derste sizlere msgbox'ın programcılar tarafından çok kullanılan ve bilinen, ama access'cilerin çok bilmediği ya da kullanmadığı bir kullanımını anlatacağım. O da yol göstericilik özelliği...

Diyelim ki bir program hazırladınız ve programda bir onay kutusu var. Onay kutusuna basıldığında bir eylem yapılacak. Mesela a ile b toplanacak. Ama mesaj kutusu eylemini başka bir komut düğmesine yazacağımız için onclick eylemi olmayacak. Mesela;

if onay1 = 1 then
c = a + b
else
end if

Şimdi burada kodları yazdık. Onay1 1 durumunda iken diye yazdığıız için doğal olarak eylem çalışmayacaktır. Bu arada işin kilit noktası

if onay1 = 1 then

şartıdır. Burada bize onay1 onay kutusunun döndürdüğü değerden emin olmalıyız. İşte burada şöyle bir satır koyacağız

msgbox onay1

Böylece eylem gerçekleştiğinde onay1'in döndürdüğü değeri görebileceğiz. Meğer onay1 işaretli iken -1 değeri döndürüyormuşImg-grin) O halde hemen kodu düzeltmeliyiz.

if onay1 = -1 then
c = a + b
else
end if

Aynı şekilde onay1'in işareti kaldırıldığında hangi değerin döndüğünü de görebiliriz. Tahmin edeceğiniz gibi o da 0(sıfır) olacaktır..

Yine değişkenlere değer atamada da ben bu yöntemi çok kullanırım. Diyelim bir değişken tanımladık ve bu değişkene bir eylem sonunda (yine bir if...then deyimi ile) değer atadık. (Bakalım atadık mı?) Ama işler bir türlü umduğumuz gibi olmuyor. Bir türlü şartlı eylem gerçekleşmiyor. Acaba nerde hata yaptık? diye düşündüğünüzde ilk iş hemen değişkeni msgbox'a okutmaktır.

dim memo as string (string özellikli memo adında bir değişken atadık)
if onay1 = -1 then
memo= "naber"
else
end if

şimdi acaba onay1 işaretlendiğinde memo adlı değişkene "naber" değeri atandı mı? Bunu nasıl anlayacağız?. Bunu da siz yanıtlayın...Nereye msgbox koyalım ve nasıl yazalım? Yanıtları buraya alalım...

Not: Lütfen modlar ve adminler yanıtlamasın.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.716
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Private Sub onay1_Click()


If onay1 = -1 Then

Me.Metin4 = CLng(Nz(Metin0)) + CLng(Nz(Metin2))
MsgBox "TOPLAM...*" _
& [Metin4] & " *DIR* " _
& vbCr & vbCr & " DOĞRUMUDUR...", vbInformation, "..***..DİKKAT..***.."
Else
Me.Metin4.Value = Null
MsgBox "TOPLAM ALANI...*" _
& [Metin4] & " *BOŞ* " _
& vbCr & vbCr & " DOĞRUMUDUR...", vbInformation, "..***..DİKKAT..***.."
End If


End Sub

Bu Kod İş görürmü ? Yoksa Yanlış mı anladım acaba ?


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 18/09/2018,22:27
Ne yaptın Puletin yaImg-grin)) Çok basit bir soruydu ve sadece tek bir satırı yukardaki koda ekleyip değişkenin msgbox ile gösterilmesini sağlayacaktınImg-grin)


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.716
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Dağıttım herhalde hocam...
Biggrin


if onay1 = -1 then
memo= "naber"
MsgBox memo
else
end if


Soruyu anlamak çözmenin yarısıymış, bunu bir kez daha kanıtlamış oldum herhalde hocam.....Biggrin

Az


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 18/09/2018,22:27
Img-grin)) Evet .. Cevap böyleydi. Sen ne anlamıştın kiImg-grin)


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

alwinn

Üye
Üye
ÜM.... AY....
 44
 27
 0
 21/02/2009
0
 
 
 Ofis 2010
 01/08/2018,16:51
sayin mehmet demiral..biraz vb6 programi gormuslugum var benim merak ettigim accessde yazilan vb kodlari hangi versiyonunkilerdir? mesela ben 2003 Access kullaniyorum bunda hangi vb versiyonu kullanilabilinir?




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Nz Fonksiyonu (İşlevi) Kullanımı Anlatımı tdsharun 22 16.085 09/06/2018, 00:34
Son Yorum: ozanakkaya
Exclamation Access Sql Server Bağlantısı Ve Ağda Kullanımı. Mecnun24 1 2.749 07/06/2015, 20:24
Son Yorum: ozanakkaya
  Grafik Kullanımı accessman 6 3.442 11/08/2010, 09:39
Son Yorum: derer
  procedure kullanımı accessman 3 2.354 03/02/2010, 22:54
Son Yorum: ercansahin

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.