Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
12/03/2010 13:18
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
21
Okunma
6630
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 2.367
 561
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler
biliyorum daha önce buna benzer sorular ve cevaplar vardı ama ben yapamadım
eklediğim örnekteki tabloda her kayıtta bir veya birden fazla hastalık ismi yazıyor
birden fazla olanlar virgül ile ayrılmış durumda
bana lazım olan bu hastalıkların listesi
yani metin kutusundaki virgül aralarındaki hastalık isimlerini
ayırıp ayrıca bir tablo yapmam lazım
bu yaptığım tabloda her hastalık bir kez geçecek ve her kayıtta sadece bir hastalık ismi yazacak
yani
hipertansiyon ,dorsalji ,dermatit
şeklinde olan kayıt

hipertansiyon
dorsalji
dermatit

şekline gelecek

yardımlarınız için teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   hastalıklar.rar(Dosya Boyutu: 339,24 KB / İndirme Sayısı: 12)
@benbendedeilem

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 2.367
 561
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
sn.hayri16 arkadaşımızın yapmış olduğu linkdeki program metin ayırma yapıyor ama her kayıtta sadece bir kez yapıyor
bunu benim örneğime nasıl adapte edebiliriz

https://www.accesstr.net/konu-metini-iki...=ay%C4%B1r


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın accessman sizin de belirttiğiniz gibi benim örneğim "ikiye" bölüyor. Üçe ve daha fazlaya bölmek için şöyle bir yol izleyebiliriz. Burada "instr" fonksiyonunu devreye sokacağız. Bu fonksiyon metin içerisinde belirttiğimiz karakterin kaçıncı sırada olduğunu verir. Instr(Metin,"karakter"). Bunu bir değişkene atadığımızda bize sayısal değer verir.
Buna göre tekrar yazmaya başlayalım.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Dim bolum1, bolum2 as integer
Dim Metin1,Metin2,Metin3 as string

bolum1=instr(Anametin,",") 
           'ilk virgülün yerini buluyoruz
metin1=left(Anametin,bolum1-1) 
           'Ana metinden virgüle kadar olan kısmı alıp Metin1 değeri elde ediyoruz.
bolum2=instr(bolum1+1,Anametin,",") 
           '2.virgülün yerini bulmak için "bolum1+1" instr fonksiyonunda kaçıncı  
           'karakterden sonra arama yapacağını belirtir.  
metin2=mid(Anametin,bolum1+1,bolum2 -(bolum1+1))
            'anametinin ilk virgülden sonraki kısmından ikinci virgülü bulduğumuz 
            'kısımdan ilk virgülden sonrakini çıkararak bulduğumuz uzunluk kadar
            'karakteri al Metin2 adlı değişkene ata.
Metin3=right(Anametin,(len(anametin)-bolum2+1)) 
            'Anametinin sağdaki kısmundan 2.virgüle kadar olan kısmı metin3 değişkenine  
            'atıyoruz.

Bunun mutlaka daha kolay ve daha kısa yolları vardır. Ama benim bilebildiğim ve yapabildiğim bu.
Burada aklıma gelen bir sorun var. Eğer virgülden sonra boşluk bırakılmışsa ne olur bilemiyorum Img-grin
Umarım işine yarar. Kal sağlıcakla.


---------------------------------------------------
Sayın Accessman;
Sanırım sorunuzu yanlış anlamışım. Şimdi dosyanıza baktım. Yapmak istediğiniz teşhisleri tek tek ayırmak. Ve kayıtlarda standart değer yok. Bu durumda nasıl yapılabilir düşünmek lazım. Aklıma ilk gelen yol ayrı bir tanı tablosu hazırlamak. Bununla hasta için düşünülen teşhisi ilişkilendirmek. Faydası olur umuduyla ülkemizde standart hale gelen SGK nin kabul ettiği teşhis ve kodları tablosunu yolluyorum.


Ek Dosyalar
.xlsx   TESHISKODLARI.xlsx(Dosya Boyutu: 114,22 KB / İndirme Sayısı: 18)
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Masalcı

Aktif Üye
 37
 51
 9
 21/01/2010
15
 Adana
 
 Ofis 2003
 22/07/2010,21:01
Çözüldü 
benim içnde böyle bir kod lazımdı
soru ve cevap için teşekkürler


Masalcı, 21-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 2.367
 561
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
teşekkürler Sn.hayri16
bu kod bir çok kişinin de işini görebileceği için eğer yapabilirseniz her teşhisi ayrı ayrı kayıtlara yazmak çok güzel olurdu


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

ayhan2122

Uzman
 41
 681
 26
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 26/07/2018,20:20
Çözüldü 
Yeni bir tablo oluşturdum ve bütün TANI'ları bu tabloya kaydettirip gruplattırdım.


Ek Dosyalar
.rar   hastalıklar.rar(Dosya Boyutu: 246,29 KB / İndirme Sayısı: 47)
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin İçinde Kritere Göre Sayım Yapma Hk. larion 2 61 Dün, 09:28
Son Yorum: larion
Çözüldü Formdaki Metin Kutusundakini Googlede Aramak ates2014 5 107 23/11/2018, 20:10
Son Yorum: ates2014
Çözüldü Metin Kutusu Tıklandığında Olayına Kod İle " X" Yazdırmak İstiyorum alimadam 5 149 21/11/2018, 22:36
Son Yorum: alimadam
Çözüldü From Arayüzündeki Kayıtlar Bir Önceki Kayıttan Farklı İse Metin Kutusu Rengi Değişsin burhanb 11 355 16/11/2018, 08:20
Son Yorum: burhanb
Çözüldü İlişkisiz Formda Metin Kutusu Değeri Varsayılanı Dlookup İle Getirme hbal09 2 88 14/11/2018, 11:29
Son Yorum: hbal09

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444