Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
12/03/2010 13:18
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
21
Okunma
6360
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler
biliyorum daha önce buna benzer sorular ve cevaplar vardı ama ben yapamadım
eklediğim örnekteki tabloda her kayıtta bir veya birden fazla hastalık ismi yazıyor
birden fazla olanlar virgül ile ayrılmış durumda
bana lazım olan bu hastalıkların listesi
yani metin kutusundaki virgül aralarındaki hastalık isimlerini
ayırıp ayrıca bir tablo yapmam lazım
bu yaptığım tabloda her hastalık bir kez geçecek ve her kayıtta sadece bir hastalık ismi yazacak
yani
hipertansiyon ,dorsalji ,dermatit
şeklinde olan kayıt

hipertansiyon
dorsalji
dermatit

şekline gelecek

yardımlarınız için teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   hastalıklar.rar(Dosya Boyutu: 339,24 KB / İndirme Sayısı: 12)
@benbendedeilem

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
sn.hayri16 arkadaşımızın yapmış olduğu linkdeki program metin ayırma yapıyor ama her kayıtta sadece bir kez yapıyor
bunu benim örneğime nasıl adapte edebiliriz

https://www.accesstr.net/konu-metini-iki...=ay%C4%B1r


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
Aktif Üye
 58
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın accessman sizin de belirttiğiniz gibi benim örneğim "ikiye" bölüyor. Üçe ve daha fazlaya bölmek için şöyle bir yol izleyebiliriz. Burada "instr" fonksiyonunu devreye sokacağız. Bu fonksiyon metin içerisinde belirttiğimiz karakterin kaçıncı sırada olduğunu verir. Instr(Metin,"karakter"). Bunu bir değişkene atadığımızda bize sayısal değer verir.
Buna göre tekrar yazmaya başlayalım.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Dim bolum1, bolum2 as integer
Dim Metin1,Metin2,Metin3 as string

bolum1=instr(Anametin,",") 
           'ilk virgülün yerini buluyoruz
metin1=left(Anametin,bolum1-1) 
           'Ana metinden virgüle kadar olan kısmı alıp Metin1 değeri elde ediyoruz.
bolum2=instr(bolum1+1,Anametin,",") 
           '2.virgülün yerini bulmak için "bolum1+1" instr fonksiyonunda kaçıncı  
           'karakterden sonra arama yapacağını belirtir.  
metin2=mid(Anametin,bolum1+1,bolum2 -(bolum1+1))
            'anametinin ilk virgülden sonraki kısmından ikinci virgülü bulduğumuz 
            'kısımdan ilk virgülden sonrakini çıkararak bulduğumuz uzunluk kadar
            'karakteri al Metin2 adlı değişkene ata.
Metin3=right(Anametin,(len(anametin)-bolum2+1)) 
            'Anametinin sağdaki kısmundan 2.virgüle kadar olan kısmı metin3 değişkenine  
            'atıyoruz.

Bunun mutlaka daha kolay ve daha kısa yolları vardır. Ama benim bilebildiğim ve yapabildiğim bu.
Burada aklıma gelen bir sorun var. Eğer virgülden sonra boşluk bırakılmışsa ne olur bilemiyorum Img-grin
Umarım işine yarar. Kal sağlıcakla.


---------------------------------------------------
Sayın Accessman;
Sanırım sorunuzu yanlış anlamışım. Şimdi dosyanıza baktım. Yapmak istediğiniz teşhisleri tek tek ayırmak. Ve kayıtlarda standart değer yok. Bu durumda nasıl yapılabilir düşünmek lazım. Aklıma ilk gelen yol ayrı bir tanı tablosu hazırlamak. Bununla hasta için düşünülen teşhisi ilişkilendirmek. Faydası olur umuduyla ülkemizde standart hale gelen SGK nin kabul ettiği teşhis ve kodları tablosunu yolluyorum.


Ek Dosyalar
.xlsx   TESHISKODLARI.xlsx(Dosya Boyutu: 114,22 KB / İndirme Sayısı: 18)
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Masalcı

Aktif Üye
Aktif Üye
 37
51
9
21/01/2010
15
Adana
Ofis 2003
22/07/2010,21:01
Çözüldü 
benim içnde böyle bir kod lazımdı
soru ve cevap için teşekkürler


Masalcı, 21-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
teşekkürler Sn.hayri16
bu kod bir çok kişinin de işini görebileceği için eğer yapabilirseniz her teşhisi ayrı ayrı kayıtlara yazmak çok güzel olurdu


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Uzman
 41
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
05/12/2017,16:58
Çözüldü 
Yeni bir tablo oluşturdum ve bütün TANI'ları bu tabloya kaydettirip gruplattırdım.


Ek Dosyalar
.rar   hastalıklar.rar(Dosya Boyutu: 246,29 KB / İndirme Sayısı: 46)
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin Kutularında Kdv Tutarını Göstermek m_demir 10 240 27/06/2018, 11:35
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Listeden Metin Kutularına Veri Aktarmak m_demir 8 226 19/06/2018, 09:41
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Listeden Metin Kutusuna Veri Aktarmak m_demir 2 104 04/06/2018, 15:12
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Metin Kutusunun Güncellenmesi m_demir 4 113 31/05/2018, 15:46
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Metin Kutularına Veri Almak m_demir 6 160 29/05/2018, 21:45
Son Yorum: m_demir

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.