Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/07/2011 11:00
Konu Sahibi
hedefkaya
Yorumlar
7
Okunma
2643
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

hedefkaya

Üye
Kullanici Avatari
Üye
H.... H....
25
9
04/11/2008
0
Van
Ofis 2007
10/09/2017,15:26
Çözüldü 
aşağıdaki örnekdeki lisview de borç hüçresini parabirimi yapıp soğa yaslayabilirmiyiz


Ek Dosyalar
.rar   listview.rar (Dosya Boyutu: 32,28 KB / İndirme Sayısı: 10)
Cevapla

aobendes

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
140
22/12/2010
51
İzmir
Ofis 2007
06/10/2013,17:21
Çözüldü 
Lütfen örneğinizi ekleyiniz.


İlmiyle amel etmeyen hoca bülbül gibi ötse de kargayla bir tut.
Cevapla

hedefkaya

Üye
Kullanici Avatari
Üye
H.... H....
25
9
04/11/2008
0
Van
Ofis 2007
10/09/2017,15:26
Çözüldü 
(08/07/2011, 11:25)aobendes Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Lütfen örneğinizi ekleyiniz.


örneği ekledim pardon


Ek Dosyalar
.rar   listview.rar (Dosya Boyutu: 32,28 KB / İndirme Sayısı: 29)
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
30. satırdaki kodu değiştirin

Kod:
       .Add , , "borç", 2000, lvwColumnRight


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

hedefkaya

Üye
Kullanici Avatari
Üye
H.... H....
25
9
04/11/2008
0
Van
Ofis 2007
10/09/2017,15:26
Çözüldü 
teşekürler sayın ayhan2122
birde bu rakamı para birimine nasıl çeviririz yanında tl yazsın


Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Ufak bir hile yapın Img-grin

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
Public Sub verilistviewicin()
  On Error GoTo ErrorHandler
'reference den mutlaka dao 3. ve üzeri işaretlenir.

    'önce değer tanımları yapıyoruz
    Dim rs As DAO.Recordset
    Dim db As Database
    Dim lstItem As ListItem
    Dim strSQL As String

    Set db = CurrentDb()
    strSQL = "SELECT kisiler.kimlik, kisiler.adi, kisiler.soyadi, Fix([borç]) & ',' & Format(([borç]-Fix([borç]))*100,'00') & ' TL' AS Borc, kisiler.adres FROM kisiler;"
 '"select * from kisilerS"
    Set rs = db.OpenRecordset(strSQL)
ListView1.Sorted = True 'hemen veri kümesi altında diyoruz ki sıralama olayını da açık tut, yani veri kümesi sıralanacak ona göre.
    With Me.ListView1
        'listView için style belirliyoruz
        .View = lvwReport
        .GridLines = True
        .FullRowSelect = True
        
        .ListItems.Clear
        .ColumnHeaders.Clear
    End With
   'listview içindeki kolonların sayısını ve kolonların genişliğini tanıtıyoruz, ve yazının hangi tarafa yaslanması gerektiği
    With Me.ListView1.ColumnHeaders
        .Add , , "Id", 1000, lvwColumnLeft
        .Add , , "Adı", 2000, lvwColumnLeft
       .Add , , "Soyadı", 2000, lvwColumnLeft
       .Add , , "Borc", 2000, lvwColumnRight
       .Add , , "Adresi", 2500, lvwColumnLeft
    End With
 ListView1.SortKey = 1 'burası sıralama için ilk başlayacağıindex
  


    rs.MoveFirst
    Do Until rs.EOF
    'burda listview içine eklenecek tablo veya sorgu alanlarını ekliyoruz, yani yukardaki kolon sırasına göre aşağıdaki sırayı ekleyecek
    
        Set lstItem = Me.ListView1.ListItems.Add()
        lstItem.Text = rs!kimlik
        lstItem.SubItems(1) = Nz(Trim(rs!adi)) 'eğer alan boş ise hata vermesin diye nz li yapıyoruz.
        lstItem.SubItems(2) = Nz(Trim(rs!soyadi)) 'eğer alan boş ise hata vermesin diye nz li yapıyoruz.
        lstItem.SubItems(3) = Nz(Trim(rs!Borc)) 'eğer alan boş ise hata vermesin diye nz li yapıyoruz.
        lstItem.SubItems(4) = Nz(Trim(rs!adres)) 'eğer alan boş ise hata vermesin diye nz li yapıyoruz.
    
        rs.MoveNext
    Loop
    'burda kayıt kümesini kapatıyoruz, yoksa başka kullanımlara kilitler.
    rs.Close
    DoCmd.Echo True
ErrorHandlerExit:
    Exit Sub
ErrorHandler:
    If Err = 3021 Then    ' burda diyoruz ki eğer kayıt yok ise aynen geç
        Resume Next
    Else
        MsgBox "Error No: " & Err.Number & "; Description: " & Err.Description
        Resume ErrorHandlerExit
    End If

End Sub


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü liste kutusunda bir sütunu sağa hizalama miCRoBe` 2 1.750 23/01/2014, 21:42 miCRoBe`
Çözüldü Listboxta verileri sağa yaslama Mecnun24 2 1.786 16/05/2012, 23:06 Mecnun24
Çözüldü Rapor Çıktısı (Üst Yazı) İki Yana Yaslama yorum70 12 5.172 27/01/2012, 16:36 yorum70
Çözüldü listView den seçilen kişiyi başka forma atama livadi53 4 2.353 29/12/2011, 00:46 kduran
Çözüldü otomatik heceleme ve iki yana yaslama balmy 1 1.604 19/11/2011, 21:22 ercansahin

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.