Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
27/11/2018 17:42
Konu Sahibi
mustinba
Yorumlar
8
Okunma
390
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

mustinba

Aktif Üye
14063
mu.... ce....
 33
 15
 59
 11/01/2010
0
 Diyarbakır
 
 Ofis 2003
 28/03/2019,20:37
Çözüldü 
İyi çalışmalar;
Sayı üret butonuna bastığımda
1 ile 100 arasında olacak şekilde metin kutusuna yazdığım sayı adedinde 
 Liste kutusuna birbirinden farklı ve küçükten büyüğe doğru sıralanmış şekilde sayılar ekleme.


mustinba, 11-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.021
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
maximum ve minimum değerlerini belirtebilir misiniz



mustinba

Aktif Üye
14063
mu.... ce....
 33
 15
 59
 11/01/2010
0
 Diyarbakır
 
 Ofis 2003
 28/03/2019,20:37
(27/11/2018 21:17)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: maximum ve minimum değerlerini belirtebilir misiniz

Minimum 1 olacak maximum ise metin kutusuna gireceğim sayı olacak.


mustinba, 11-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.021
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
özür dilerim yanlış ifade ettim
rasgele sayıları kast etmiş
vba da "rnd()"  fonksiyonu rasgele sayı üretiyor ama hangi aralıkta siz belirliyorsunuz 
mesele 1-6 arasında üretsin
1-1000 …. gibi



haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.021
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
dilerim işiniz görür 
çok büyük sayılar girerseniz biraz zaman alabilir
butonun olay yordamına aşağıdaki kodu girin
düzenleme: maalesef tekrar engellenmemiş
while...wend kısmında 1 hata yapmışım galiba

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
strkar = Null
For xRasgele = 0 To Me.Metin1 - 1

    intrasgele = Int(1000 * Rnd() + 1)
    strkar = strkar & vbCrLf & intrasgele
    While InStr(strkar, " " & intrasgele & " ") > 0
     intrasgele = Int(1000 * Rnd() + 1)
   Wend
    Me.Liste3.AddItem (intrasgele)
Next
For i = 0 To Me.Liste3.ListCount - 1
    For j = i + 1 To Me.Liste3.ListCount - 1
        If Int(Me.Liste3.Column(0, i)) < Int(Me.Liste3.Column(0, j)) Then
        strTempi = Me.Liste3.Column(0, i)
        strTempj = Me.Liste3.Column(0, j)
        Me.Liste3.RemoveItem (i)
        Me.Liste3.AddItem Item:=strTempj, Index:=i
        Me.Liste3.RemoveItem (j)
        Me.Liste3.AddItem Item:=strTempi, Index:=j
        
        End If
     Next
     Next



mustinba

Aktif Üye
14063
mu.... ce....
 33
 15
 59
 11/01/2010
0
 Diyarbakır
 
 Ofis 2003
 28/03/2019,20:37
arşiv hasarlı diyor; 
kodu kullandım tekrarlı sayı üretiyor.
Çok özür dilerim benim hatam var
1 ile 100 arasında olacak şekilde metin kutusuna yazdığım sayı adedinde olacak.


mustinba, 11-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Access'te Otomatik Sayı Kontrolü dgnlrmehmet 3 145 26/04/2019, 12:17
Son Yorum: dgnlrmehmet
Çözüldü Aynı Tabloda İkitane Otomatik Sayı Alanı Verme respectful 13 647 22/04/2019, 23:36
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Bir Kaç Kelime Ve Sayı Yazınca Yakın Olanları Göstermesi prestij06 5 328 14/04/2019, 00:00
Son Yorum: prestij06
Çözüldü Otomatik sayı yıllara göre vermesi Fatih34 16 720 06/04/2019, 22:34
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Liste Kutusu Yada Açılan Kutu Hakkında programmer67 6 246 26/03/2019, 15:21
Son Yorum: programmer67

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.