Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
17/09/2013 15:41
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
5
Okunma
1705
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

direnist

Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
D.... S....
363
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,08:42
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar;
Ekli örnekte, form üzerindeki metinkutusuna yazılan değerleri buton ile liste kutusuna eklemek istiyorum.
Yani değer1 metinkutusu içindeki değer listekutusunun 1.satır 1.sutununa
değer2 metinkutusu içindeki değer listekutusunun 1.satır 2.sutununa
değer3 metinkutusu içindeki değer listekutusunun 1.satır 3.sutununa buton ile eklenmesini için uğraştım ama yapamadım. Yeni değerde sıra ile altına gelecek şekilde eklenecek.
Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.
Saygılar.


Ek Dosyalar
.rar   Database1 - Copy.rar (Dosya Boyutu: 44,68 KB / İndirme Sayısı: 22)
Cevapla

direnist

Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
D.... S....
363
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,08:42
Çözüldü 
Merhaba;
Cevabı söyle imiş. Belki bir yerde işinize yarar.

Visual Basic Code
 Me.ListekutusuAdı.AddItem Me.Text1 & ";" & Me.Text2 & ";" & Me.Text3

Bilgilerinize.
İyi akşamlar.


Cevapla

mhmtogz

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M....
162
10/01/2013
9
Çanakkale
Ofis 2003
15/05/2017,12:34
Çözüldü 
2003 olarak ekledim.


Ek Dosyalar
.rar   deneme.rar (Dosya Boyutu: 14,43 KB / İndirme Sayısı: 23)
Cevapla

akdemir1

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
T.... S....
189
05/06/2011
11
Erzurum
Ofis XP
26/01/2017,21:08
Çözüldü 
Merhaba,

Çok güzel bir örnek, bir çok yerde işe yarayacaktır eminim.
kendi projeme uyarlamak istedim fakat küçük bir sorun var.

metin kutularına hiç değer girmeden "ekle" butonuna tıklayınca tabloya boş kayıt atıyor.
5 kere tıklasan 5 boş kayıt atıyor yani.

bunu nasıl engelleriz acaba.

saygılarımla.


HAYAT BİR SINAVSA,,,
ADIMI YAZAR ÇIKARIM..
.
Cevapla

atoz112

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
5.716
9
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Dün,13:28
Çözüldü 
merhaba,

ekle butonunun olay yordamında iken;
Isnull ile boş alan kontrolü yaptırarak boş geçilmemesini sağlayabilirsiniz,tüm metin kutuları için.

örnek:
if Isnull(me.metinkutusu1) then
Msgbox " Değer giriniz"
me.metin1.setfocus
end if

..............gibi.



iyi çalışmalar.
saygılar.


Cevapla

akdemir1

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
T.... S....
189
05/06/2011
11
Erzurum
Ofis XP
26/01/2017,21:08
Çözüldü 
Dim rs As New ADODB.Recordset
Private Sub KMTEKLE_Click()



Dim v As Variant
rs.Open "TabloPersonel", CurrentProject.Connection, adOpenDynamic, adLockOptimistic

rs.AddNew
rs(1) = Me.MTNADSOYAD
rs(2) = Me.MTNUNVAN
rs(3) = Me.MTNADRES

rs.Update

rs.Close
Me.MTNADSOYAD = " "
Me.MTNUNVAN = " "
Me.MTNADRES = " "
Me.LSTPERSONEL.Requery
Me.LSTPERSONEL.SetFocus
End Sub





Verdiğiniz kodları nereye eklersem uygun olur acaba,
bir kaç yerine ekledim denedim malesef yine boş kayıt attı


HAYAT BİR SINAVSA,,,
ADIMI YAZAR ÇIKARIM..
.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kısayol Tuşuyla Liste Kutusu Üzerinden Değer Atama mehmetb84 6 126 18/09/2017, 12:20 mehmetb84
Çözüldü Liste Box In İçindeki Verilerin Hizalanması erensimsek 3 249 19/05/2017, 14:05 erensimsek
Çözüldü Seçime Göre Açılır Liste blue_wall 5 366 11/05/2017, 17:06 atoz112
Çözüldü Combobox Açılır Liste İle İlgili Örnek Uygulama Lazım erensimsek 8 530 06/05/2017, 03:41 erensimsek
Çözüldü Metin Kutusuna Sorgudaki Satırları Yazdırma ALTANs 7 482 28/04/2017, 11:28 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.