Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
03/10/2009 00:15
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
4
Okunma
2655
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

direnist

Uzman
Uzman
DI.... SA....
 470
 56
 05/11/2008
157
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 Dün,22:15
Çözüldü 
Merhaba;

Örnekte kullanıcı adı ve şifresi ile ilgili bir uygulama hazırladım. Tabi kodları başka uygulamadan çekip kendi uygulamama ekledim. Birinci sıradaki kullanıcı adı ve şifresini kabul ediyor fakat diğerlerini kabul etmiyor. Kod hata veriyor.
Kodun neden çalışmadığını açıklayarak anlatabilirmisiniz. Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   Copy of HATA KAPAĞI.rar(Dosya Boyutu: 26,17 KB / İndirme Sayısı: 2)

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 18/09/2018,22:27
Çözüldü 
Sayın Direnist
Şöyle yapsanız daha iyi olmaz mıydı?


Ek Dosyalar
.rar   HATA KAPAĞI_demiral.rar(Dosya Boyutu: 26,4 KB / İndirme Sayısı: 15)
İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

direnist

Uzman
Uzman
DI.... SA....
 470
 56
 05/11/2008
157
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 Dün,22:15
Çözüldü 
Teşekkür ederim Mehmet hocam.
Benim tamamen kopyala ve yapıştır olarak uygulama arayüzüme eklediğim bu kodlama ile yapılan çalışmada kesinlikle siz ne derseniz daha iyisi olur...Img-grin
yalnız çok merak ediyorum. Bir çok örneğe baktım. Hepsinde aynı kod ve tırnak ile açılıp yazılmış aynı açıklamalar ile çalışan bu kod herşeyi aynı yaptığıma inandığımı benim uygulamamda neden olmadı.
Hep şu satırın " If Me.şifre.Value = Dlookup ("Şifre", "tblsifre", "[ID]=" & Me.kullanıcıadı.Value) Then" ,
" Me.kullanıcıadı.value" kısmını işaret ederek hata verdi. Açıklarsanız çok sevinirim.
Birde hocam uygulamada intlogonatemps yardımı ile 3 kere hatalı giriş yapınca programı kapatan fonksiyon yada kod 3 kere doğru giriş yapsam bile programı kapatıyor. Bu konudada yardımınız isteyebilirmiyim ?
Teşekkürler.



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 18/09/2018,22:27
Çözüldü 
(03/10/2009 13:53)direnist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim tamamen kopyala ve yapıştır olarak uygulama arayüzüme eklediğim bu kodlama ile yapılan çalışmada kesinlikle siz ne derseniz daha iyisi olur...Img-grin
yalnız çok merak ediyorum. Bir çok örneğe baktım. Hepsinde aynı kod ve tırnak ile açılıp yazılmış aynı açıklamalar ile çalışan bu kod herşeyi aynı yaptığıma inandığımı benim uygulamamda neden olmadı.
Hep şu satırın " If Me.şifre.Value = Dlookup ("Şifre", "tblsifre", "[ID]=" & Me.kullanıcıadı.Value) Then" ,
" Me.kullanıcıadı.value" kısmını işaret ederek hata verdi. Açıklarsanız çok sevinirim.

Sayın direnist
Kopyala yapıştır ile yapmak yerine "dlookup" kelimesini formun arama kutusuna yazarak arama yaptırın. Orada benim ve birçok arkadaşımın yazı ve örnekleri gelecek. Dlookup kullanımını ordan öğrenin. Ezbere olmaz.
Ayrıca şunu belirteyim ben bu örnekte Dlookup kullanmadım. Açılan kutu ve onun Column özelliğini kullandım. İnceleyip öğrenebilirsiniz. Dlookup a göre çok daha kolay ve pratiktir.
Alıntı:Birde hocam uygulamada intlogonatemps yardımı ile 3 kere hatalı giriş yapınca programı kapatan fonksiyon yada kod 3 kere doğru giriş yapsam bile programı kapatıyor. Bu konudada yardımınız isteyebilirmiyim ?
Teşekkürler.

Buna hiç dikkat etmemiştim ama doğru yazılan bir şifre neden 3 kere doğru yazılsın ki? Çok önemli değil. Ancak hata varsa ortaya çıkan bir durumdur. Doğru olarak girildikten sonra ancak programdan çıkılıp tekrar gelinen bir ekranda 3 kez girmenin yanlış veya doğru olmasına bakılmaz yani. Hatalı girildiğinde işe yarayacağı için, diğer yöne bakılmamış. Bence bir sorun değildir. Uğraşmaya gerek yok.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

direnist

Uzman
Uzman
DI.... SA....
 470
 56
 05/11/2008
157
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 Dün,22:15
Çözüldü 
Teşekkür ederim Mehmet hoca...




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü ALike Hatası notrino 2 45 Dün, 10:02
Son Yorum: notrino
Çözüldü Sıralanan Veriler Hakkında notrino 2 35 19/09/2018, 11:42
Son Yorum: notrino
Çözüldü Raporda Kullanıcı Id Yerine Ad Ve Soy Adını Nasıl Gösterebilirim. 001hacker 2 65 18/09/2018, 18:07
Son Yorum: 001hacker
Çözüldü Ole Nesnesi Hakkında notrino 2 55 17/09/2018, 11:09
Son Yorum: notrino
Çözüldü Liste Kutusu Eksik İsleç Hatası hey 19 325 16/09/2018, 18:38
Son Yorum: hey

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.