Kullanıcı porola kodu hatası hakkında.
Tarih
03/10/2009 00:15
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
4
Okunma
2340
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
24/02/2017,15:00
Çözüldü 
Merhaba;

Örnekte kullanıcı adı ve şifresi ile ilgili bir uygulama hazırladım. Tabi kodları başka uygulamadan çekip kendi uygulamama ekledim. Birinci sıradaki kullanıcı adı ve şifresini kabul ediyor fakat diğerlerini kabul etmiyor. Kod hata veriyor.
Kodun neden çalışmadığını açıklayarak anlatabilirmisiniz. Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   Copy of HATA KAPAĞI.rar (Dosya Boyutu: 26,17 KB / İndirme Sayısı: 2)
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
26/02/2017,20:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Direnist
Şöyle yapsanız daha iyi olmaz mıydı?


Ek Dosyalar
.rar   HATA KAPAĞI_demiral.rar (Dosya Boyutu: 26,4 KB / İndirme Sayısı: 15)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
24/02/2017,15:00
Çözüldü 
Teşekkür ederim Mehmet hocam.
Benim tamamen kopyala ve yapıştır olarak uygulama arayüzüme eklediğim bu kodlama ile yapılan çalışmada kesinlikle siz ne derseniz daha iyisi olur...Img-grin
yalnız çok merak ediyorum. Bir çok örneğe baktım. Hepsinde aynı kod ve tırnak ile açılıp yazılmış aynı açıklamalar ile çalışan bu kod herşeyi aynı yaptığıma inandığımı benim uygulamamda neden olmadı.
Hep şu satırın " If Me.şifre.Value = Dlookup ("Şifre", "tblsifre", "[ID]=" & Me.kullanıcıadı.Value) Then" ,
" Me.kullanıcıadı.value" kısmını işaret ederek hata verdi. Açıklarsanız çok sevinirim.
Birde hocam uygulamada intlogonatemps yardımı ile 3 kere hatalı giriş yapınca programı kapatan fonksiyon yada kod 3 kere doğru giriş yapsam bile programı kapatıyor. Bu konudada yardımınız isteyebilirmiyim ?
Teşekkürler.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
26/02/2017,20:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(03/10/2009, 13:53)direnist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim tamamen kopyala ve yapıştır olarak uygulama arayüzüme eklediğim bu kodlama ile yapılan çalışmada kesinlikle siz ne derseniz daha iyisi olur...Img-grin
yalnız çok merak ediyorum. Bir çok örneğe baktım. Hepsinde aynı kod ve tırnak ile açılıp yazılmış aynı açıklamalar ile çalışan bu kod herşeyi aynı yaptığıma inandığımı benim uygulamamda neden olmadı.
Hep şu satırın " If Me.şifre.Value = Dlookup ("Şifre", "tblsifre", "[ID]=" & Me.kullanıcıadı.Value) Then" ,
" Me.kullanıcıadı.value" kısmını işaret ederek hata verdi. Açıklarsanız çok sevinirim.

Sayın direnist
Kopyala yapıştır ile yapmak yerine "dlookup" kelimesini formun arama kutusuna yazarak arama yaptırın. Orada benim ve birçok arkadaşımın yazı ve örnekleri gelecek. Dlookup kullanımını ordan öğrenin. Ezbere olmaz.
Ayrıca şunu belirteyim ben bu örnekte Dlookup kullanmadım. Açılan kutu ve onun Column özelliğini kullandım. İnceleyip öğrenebilirsiniz. Dlookup a göre çok daha kolay ve pratiktir.
Alıntı:Birde hocam uygulamada intlogonatemps yardımı ile 3 kere hatalı giriş yapınca programı kapatan fonksiyon yada kod 3 kere doğru giriş yapsam bile programı kapatıyor. Bu konudada yardımınız isteyebilirmiyim ?
Teşekkürler.

Buna hiç dikkat etmemiştim ama doğru yazılan bir şifre neden 3 kere doğru yazılsın ki? Çok önemli değil. Ancak hata varsa ortaya çıkan bir durumdur. Doğru olarak girildikten sonra ancak programdan çıkılıp tekrar gelinen bir ekranda 3 kez girmenin yanlış veya doğru olmasına bakılmaz yani. Hatalı girildiğinde işe yarayacağı için, diğer yöne bakılmamış. Bence bir sorun değildir. Uğraşmaya gerek yok.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
24/02/2017,15:00
Çözüldü 
Teşekkür ederim Mehmet hoca...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Ondalık Para Birimine Dönüştürmede Nokta Hatası kadirba72 5 69 25/02/2017, 01:46 kadirba72
  Access Otomatik Sayı Hatası kadirba72 3 96 23/02/2017, 21:19 kadirba72
  Belirtilen Kayda Gidemezsiniz Hatası Hakkında İbrahim Şenol 11 86 23/02/2017, 20:01 İbrahim Şenol
  Alt Forma Veri Girerken Fielsize Hatası murat dikme 6 90 23/02/2017, 15:24 murat dikme
  Kapatma Hatası metınaycıcek 14 150 23/02/2017, 00:05 metınaycıcek


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya