Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
20/04/2010 13:08
Konu Sahibi
UfukTekin
Yorumlar
3
Okunma
2036
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

UfukTekin

Aktif Üye
Aktif Üye
 44
 42
 12
 07/11/2009
0
 
 
 Ofis 2010
 06/01/2015,19:54
Çözüldü 
Merhaba sayın hocalarım ve sayın arkadaşlar. Soru sormak için bir bölüm bulamadığımdan konu açmak zorunda kaldım. Hata yaptıysam özür dilerim.
Ben kendimce bir arşivleme programı yapıyorum ve bir sorunum var: İstiyorum ki ekteki dosyanın anatablo formu üzerinden arşive yeni dosya kaydedileceği zaman bu yeni dosya, arşiv numarası olarak aktif kayıt numarası kısmındaki numarayı otomatik olarak alsın. Yani örneğin o dosyadan önce 10 tane dosya arşive kaydedildi ise yeni bir dosya için kayıt yapmaya başladığımda arşiv numarası kısmına direkt olarak 11 rakamı yazılsın. otomatik sayı seçeneği bunu belki halleder ancak her hatalı kayıtta v.s. otomatik sayı hemen bir kayıt numarası verdiğinden ama aslında kayıt yapılmadığından dolayı zamanla arada boşluklar oluşacaktır diye düşünüyorum.
Umarım derdimi anlatabilmişimdir ve umarım bana yardımcı olursunuz.

EDIT: Bir sorum daha olacak: Aynı formdaki dosya no kısmının yıl/rakam (örneğin 2009/214) v.s. şeklinde girilebileceği bir giriş maskesini nasıl yapabilirim acaba? Burada önemli olan yıl hanesinin 4 rakam eksiksiz girilmeye zorlanması ve ardından "/" simgesinin otomatik gelmesi. "/" simgesinden sonra 1-6 arası rakam gelebilir.
Teşekkür ederim.

İyi günler dilerim...


Ek Dosyalar
.rar   ARŞİV PROGRAMI.rar(Dosya Boyutu: 91,93 KB / İndirme Sayısı: 56)
UfukTekin, 07-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 09/09/2018,11:08
Çözüldü 
(20/04/2010 13:08)UfukTekin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ...Soru sormak için bir bölüm bulamadığımdan konu açmak zorunda kaldım....

Access hakkında soru sormak için, "Access Soruları ve Cevapları" bölümünü kullanmalısınız.
Ben konuyu o bölüme taşıyorum.

Örnek dosyanızı Access 2002-2003 formatında eklerseniz, daha fazla ve daha çabuk yardım alabilirsiniz.
ANATABLO adlı formun tasarım görünümünde iken, formun özelliklerindeki olay kısmında,
"Ekleme Öncesinde" olayına aşağıdaki kodu yazmalısınız.

Kod:
Private Sub Form_BeforeInsert(Cancel As Integer)
    Me.ARSIV_NO = Nz(DMax("ARSIV_NO", "ANATABLO"), 0) + 1
End Sub


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

assenucler

Aktif Üye
Aktif Üye*
A..... SE.... ŞE....
 2.056
 125
 31/10/2008
63
 İstanbul
 
 -
 13/08/2018,19:49
Çözüldü 
Teşekkür hocam...



Kullanici Avatari

UfukTekin

Aktif Üye
Aktif Üye
 44
 42
 12
 07/11/2009
0
 
 
 Ofis 2010
 06/01/2015,19:54
Çözüldü 
Bilgi için teşekkür ederim.


UfukTekin, 07-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Otomatik Kaydetme Ve Pasif Yapma Sorunu hey 5 236 15/09/2018, 09:06
Son Yorum: hey
Çözüldü Stok Yok Uyarısının Otomatik Kapanması ielmacilar 2 91 26/08/2018, 19:09
Son Yorum: ielmacilar
Çözüldü Tek Seferde Alt Alta Kayıt Ekleme Sorunu Allback 4 104 25/08/2018, 08:26
Son Yorum: Allback
Çözüldü Alt Formda Yeni Kayıt Açma notrino 1 116 23/08/2018, 09:46
Son Yorum: notrino
Çözüldü Vcard İçin Resim Kayıt Zorunluluğu Olmasın access acemisi 2 98 16/08/2018, 23:47
Son Yorum: access acemisi

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.