Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
20/04/2010 13:08
Konu Sahibi
UfukTekin
Yorumlar
3
Okunma
1950
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

UfukTekin

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
42
07/11/2009
0
Ofis 2010
06/01/2015,19:54
Çözüldü 
Merhaba sayın hocalarım ve sayın arkadaşlar. Soru sormak için bir bölüm bulamadığımdan konu açmak zorunda kaldım. Hata yaptıysam özür dilerim.
Ben kendimce bir arşivleme programı yapıyorum ve bir sorunum var: İstiyorum ki ekteki dosyanın anatablo formu üzerinden arşive yeni dosya kaydedileceği zaman bu yeni dosya, arşiv numarası olarak aktif kayıt numarası kısmındaki numarayı otomatik olarak alsın. Yani örneğin o dosyadan önce 10 tane dosya arşive kaydedildi ise yeni bir dosya için kayıt yapmaya başladığımda arşiv numarası kısmına direkt olarak 11 rakamı yazılsın. otomatik sayı seçeneği bunu belki halleder ancak her hatalı kayıtta v.s. otomatik sayı hemen bir kayıt numarası verdiğinden ama aslında kayıt yapılmadığından dolayı zamanla arada boşluklar oluşacaktır diye düşünüyorum.
Umarım derdimi anlatabilmişimdir ve umarım bana yardımcı olursunuz.

EDIT: Bir sorum daha olacak: Aynı formdaki dosya no kısmının yıl/rakam (örneğin 2009/214) v.s. şeklinde girilebileceği bir giriş maskesini nasıl yapabilirim acaba? Burada önemli olan yıl hanesinin 4 rakam eksiksiz girilmeye zorlanması ve ardından "/" simgesinin otomatik gelmesi. "/" simgesinden sonra 1-6 arası rakam gelebilir.
Teşekkür ederim.

İyi günler dilerim...


Ek Dosyalar
.rar   ARŞİV PROGRAMI.rar(Dosya Boyutu: 91,93 KB / İndirme Sayısı: 56)
UfukTekin, 07-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.553
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
17/04/2018,23:02
Çözüldü 
(20/04/2010 13:08)UfukTekin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ...Soru sormak için bir bölüm bulamadığımdan konu açmak zorunda kaldım....

Access hakkında soru sormak için, "Access Soruları ve Cevapları" bölümünü kullanmalısınız.
Ben konuyu o bölüme taşıyorum.

Örnek dosyanızı Access 2002-2003 formatında eklerseniz, daha fazla ve daha çabuk yardım alabilirsiniz.
ANATABLO adlı formun tasarım görünümünde iken, formun özelliklerindeki olay kısmında,
"Ekleme Öncesinde" olayına aşağıdaki kodu yazmalısınız.

Kod:
Private Sub Form_BeforeInsert(Cancel As Integer)
    Me.ARSIV_NO = Nz(DMax("ARSIV_NO", "ANATABLO"), 0) + 1
End Sub


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

assenucler

Gümüş Üye
Kullanici Avatari
Gümüş Üye
A.... S.... Ş....
2.054
31/10/2008
63
İstanbul
-
03/02/2018,00:29
Çözüldü 
Teşekkür hocam...


Cevapla

UfukTekin

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
42
07/11/2009
0
Ofis 2010
06/01/2015,19:54
Çözüldü 
Bilgi için teşekkür ederim.


UfukTekin, 07-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formda Bir Ad Seçtiğimde Diğer Veri Otomatik Gelsin seckingbs 4 136 03/04/2018, 08:04 seckingbs
Çözüldü Otomatik Hesaplama mehmetb84 2 99 12/03/2018, 13:47 mehmetb84
Çözüldü Sütunlara Sıfır Atması Otomatik golf2000 5 191 19/02/2018, 23:28 golf2000
Çözüldü Aya Göre Otomatik Numara Verdirme siyahca 2 108 19/02/2018, 14:28 siyahca
Çözüldü Formdan İki Tabloya Kayıt haziran4 3 124 12/02/2018, 17:12 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
 
 
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.