Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
25/06/2011 09:51
Konu Sahibi
derebeyi
Yorumlar
5
Okunma
1373
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

derebeyi

Aktif Üye
Aktif Üye
 41
 149
 47
 06/11/2008
0
 Samsun
 
 Ofis 2007
 30/01/2017,21:39
Çözüldü 
Ekteki örnekte bir sorgum var. Ben İlk beş kayıt ve 6. olarak ta diğerlerinin toplamını almak istiyorum.yardıcı olabilir misiniz?
Teşekkür ederim.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   

.rar   Deneme.rar(Dosya Boyutu: 10,58 KB / İndirme Sayısı: 9)

Kullanici Avatari

POWER

Uzman
Uzman
UF.... ÖZ....
 54
 1.874
 43
 02/04/2010
 İzmir
 Bilgisayar Mühendisi
 Ofis 2003
 18/09/2018,02:14
Çözüldü 
Sorgu6 cevabınızı oluşturuyormu bakarmısınız...


Ek Dosyalar
.rar   Deneme.rar(Dosya Boyutu: 37,33 KB / İndirme Sayısı: 16)
Please return your positive or negative ...

Kullanici Avatari

derebeyi

Aktif Üye
Aktif Üye
 41
 149
 47
 06/11/2008
0
 Samsun
 
 Ofis 2007
 30/01/2017,21:39
Çözüldü 
Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Sonuç olarak istediğimi oluşturduğunuz Sorgu6 veriyor. Bende sizinkine benzer bir çözüm ürettim, fakat daha az sayıda sorgu ile yapabilirmiyiz. Her şey için teşeekkür ederim



Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
 11.264
 464
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:09
Çözüldü 
sorgu oluştur Sql bölümüne

SQL Code
SELECT Sum(Tablo1.Veri) AS Toplam
FROM Tablo1
GROUP BY Tablo1.İsim
HAVING (((Tablo1.İsim) Not In (SELECT TOP 5 Tablo1.İsim FROM Tablo1 GROUP BY Tablo1.İsim ORDER BY Sum(Tablo1.Veri) DESC;)))
ORDER BY Sum(Tablo1.Veri) DESC;


yaz ve diger adında kaydet.

tekrar sorgu oluştur ve Sql kısmına

SQL Code
1
2
3
4
5
6
7
SELECT TOP 5 Tablo1.İsim, Sum(Tablo1.Veri) AS Toplam
FROM Tablo1
GROUP BY Tablo1.İsim
ORDER BY Sum(Tablo1.Veri) DESC;
UNION SELECT "Diğer" AS İsim, Sum(diger.Toplam) AS Toplam
FROM diger
GROUP BY "Diğer";


yazıp herhangi bir isimde kaydet.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

derebeyi

Aktif Üye
Aktif Üye
 41
 149
 47
 06/11/2008
0
 Samsun
 
 Ofis 2007
 30/01/2017,21:39
Çözüldü 
Hocam 2 sorguyla harika çözmüşsünüz, çok teşekkür ederim.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
 11.264
 464
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:09
Çözüldü 
Sorgu sayısının fazla olmasının bence önemi yok. eklediğim 2 sorgu power hocanın örneğinin aynısı. sadece sorgu sayısı azaltıldı.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tek Seferde Alt Alta Kayıt Ekleme Sorunu Allback 4 102 25/08/2018, 08:26
Son Yorum: Allback
Çözüldü Alt Formda Yeni Kayıt Açma notrino 1 115 23/08/2018, 09:46
Son Yorum: notrino
Çözüldü Vcard İçin Resim Kayıt Zorunluluğu Olmasın access acemisi 2 98 16/08/2018, 23:47
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Verileri Tabloya Kayıt Etmek m_demir 5 178 24/07/2018, 14:43
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Boşluksuz Kayıt Hk. serkan1985 6 320 24/07/2018, 12:39
Son Yorum: mehmetdemiral

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.