Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
12/10/2009 14:31
Konu Sahibi
ilgincbiri
Yorumlar
13
Okunma
14665
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ilgincbiri

Üye
Üye
 Belirtilmemiş
 7
 2
 08/10/2009
0
 Düzce
 
 Ofis 2007
 18/10/2010,16:15
Çözüldü 
kıymetlı arkadaslar bılıyorum sıtede bır cok yerde ornegı var ama ben ıkı tarıh arası sorgulamasını bır turlu beceremedım.bana yardımcı olabılecek değerli bır arkasdas varmı acaba? bunun ıcın modulmu mu lazım yoksa bır makromu yoksa Access ın kendı ıcınde mevcutmu.dosyamı ekte gonderıyorum.lakın 2003 e cevrılmedıgınden 2007 gonderıyorum.nedense 2003 e cevıremessınız dıyor.saygılar


Ek Dosyalar
.rar   anket.rar(Dosya Boyutu: 106,01 KB / İndirme Sayısı: 155)
ilgincbiri, 08-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 23/09/2018,22:15
Çözüldü 
1- Bir tablo yapın
2- Tablodaki alanlar şöyle olsun

ADI (Metin)
TARİH (Tarih/saat)

3- Adı bölümüne isimler yazın. Tarih bölümüne de 01.01.2009 formatlı değişik tarihler girin.

4- Bu tabloya biraz veri girdikten sonra bir sorgu oluşturun. Sorguya ADI ve TARİH alanlarını ekleyin.

5- Tarih alanının ölçüt kısmına şunu yazın

Kod:
Between [İLK TARİHİ YAZINIZ] And [SON TARİHİ GİRİNİZ]


Sorguyu çalıştırın görün. Bu kadar..

Önce bunu yapın daha sonra süsleriz.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 41
 11.274
 464
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,12:11
Çözüldü 
mehmet hocanın açıklamalarına ek olarak aşağıdaki konuları inceleyebilirsin.

Form Üzerinden Sorgu Parametre Değeri
İki Tarih Arası Rapor Alma


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

ilgincbiri

Üye
Üye
 Belirtilmemiş
 7
 2
 08/10/2009
0
 Düzce
 
 Ofis 2007
 18/10/2010,16:15
Çözüldü 
mehmet hocam buraya kadar tamam.bunu ana formda ve direk kutucuklar gömülü şekilde tarih seçilerek nasıl gösterebilirim peki


ilgincbiri, 08-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 23/09/2018,22:15
Çözüldü 
Ok. Devam ediyorum...

1- Bir form yapacaksınız. Adı form1 olsun. Form üzerine iki tane metin kutusu koyup adlarını ilktarih ve sontarih yapın. Maske özelliğinden de kısa tarih olarak ayarlayın ki yazılan veri tarih biçiminde olsun.

2- Sorgunun ölçüt bölümüne önceden yazdıklarımızı değiştirelim hemen. Eski yazılan ölçütü silin ve artık form üzerinden gelen bilgiye yönlendirin:

Kod:
Between [Formlar]![Form1]![ilktarih] And [Formlar]![Form1]![sontarih]


Gördüğünüz gibi [ ] ayıraçları arasına yazdığımız Parametre girişi yerine artık form üzerinden gelen veriyi kullanıyoruz. "Between" ve "and" bölümleri aynı. Sadece verinin adresleri değişti. Bu değişimi de ezberlemek zorunda değilsiniz. Ölçüt kısmında sağ tuş yapıp "Oluştur" demeniz yeterli. Ordan hareketle istediğiniz alanları (özellikle Formlar/yüklü formlar yoluyla ilerlerseniz daha rahat olur) sorgu ölçütüne ekleyin.

[Formlar]![Form1]![ilktarih] ifadesi ve [Formlar]![Form1]![sontarih] ifadesi aynen böyle eklenmiştir. Oturup elle yazmıyoruz yani..

Son olarak Form üzerine koyduğumuz bir düğmeden sorguyu ve dolayısıyla ondan süzülmüş veriyi alan raporu açmak kaldı. Bunun için de en basit yol sihirbazı kullanmaktır. Ama illaki elle yazacağım dersen

Kod:
    DoCmd.OpenQuery "Sorgu1", acNormal, acEdit

yaz gitsin. Böylece Sorgu 1 açılır. Biz sorgu1'i filtrelediğimiz için form üzerinde yazılan tarihlere uygun kayıtlar gelir.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

ilgincbiri

Üye
Üye
 Belirtilmemiş
 7
 2
 08/10/2009
0
 Düzce
 
 Ofis 2007
 18/10/2010,16:15
Çözüldü 
mehmet hocam söylediklerinizi aynen yaptım sorgu çalıştı lakin şöyle bir durum var gelen tablo ekranında hiç bir şey yok.yani değer kısımları boş.birde bunu direk rapor olarak çıktısını alacak şekilde nasıl ayarlıyabılırım acaba?

vaktınızı aldıgım ıcın gercekten cok ozur dılerım ama kafama takılan bır seyı ogrenmeme neden oldunuz.allah razı olsun


ilgincbiri, 08-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tarih Filtreli Toplama İslemi notrino 4 116 07/09/2018, 08:06
Son Yorum: notrino
Çözüldü Tarih Ve Saati Birlikte Yazma kübrashn 2 100 14/08/2018, 15:49
Son Yorum: kübrashn
Çözüldü Alanlar Arası Veri Aktarma kübrashn 8 242 30/07/2018, 18:14
Son Yorum: kübrashn
Çözüldü İki Tarih Arası Rapor Almak m_demir 6 286 22/07/2018, 21:00
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Formlar Arası Belirli Bilgilerin Aktarımı ALTANs 1 197 01/07/2018, 03:36
Son Yorum: myAccess

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.