ÖNEMLİ

  • Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Üye olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
  • Eğer daha önceden üye olduysanız lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile Giriş yapınız.
 Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
05/12/2012 22:10
Konu Sahibi
yorum70
Yorumlar
5
Okunma
1888
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

yorum70


Kullanici Avatari
Altın Üye
A.... Ş....
1.184
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
İki tablodaki benzer kayıtları nasıl bulabilirim?

Örnek: Tablo1 de ki veri ( Değirmen Sitesi No 1)
tablo2 de ki veri ( Değirmen Sit.)

yanil ilk 5 harfmi olur. veya farklı bir yöntem !


"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.950
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Örnekteki Sorgu3'ü inceleyiniz.


Ek Dosyalar
.rar   BenzerVeriBulma.rar (Dosya Boyutu: 18,59 KB / İndirme Sayısı: 35)
Cevapla

yorum70


Kullanici Avatari
Altın Üye
A.... Ş....
1.184
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
Teşekkür ediyorum.Yanlış bilmiyorsam çapraz sorguyla yaptınız ! Bu sorguları tasrımda görme imkanımız olmuyor galiba ! Yanılıyor muyum ?

Sorgu tam ihtiyacıma göre.


"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.950
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
(06/12/2012, 21:08)yorum70 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkür ediyorum.Yanlış bilmiyorsam çapraz sorguyla yaptınız ! Bu sorguları tasrımda görme imkanımız olmuyor galiba ! Yanılıyor muyum ?

Sorgu tam ihtiyacıma göre.

Çapraz sorgu değil, birleşim sorgusu, tasarım görünümünde açamazsın. union kodundan öncesini ve sonrasını ayrı ayrı iki sorgunun Sql koduna ekleyip tasarım görünümünde açabilirsin.


Cevapla

yorum70


Kullanici Avatari
Altın Üye
A.... Ş....
1.184
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
Unıon, iki ayrı sorgu-sql beni biraz aşıyor ama, üzerinde çalışıp , tasarıma başlayınca yine yardımlarınıza başvuracağım.Tşk.


"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla

hgsoftware


Kullanici Avatari
Altın Üye
K.... O.... H....
368
24/08/2010
33
Denizli
İnşaat Teknisyeni
Ofis 97
19/11/2017,20:56
Çözüldü 
bunu

Değirmen Sit.

form açarak üzerinde sorgu penceresinde birden fazla yapılabilir mi...

malum ben vb olarak nereye nasıl yazılır bilmediğimi de ifade edeyim...


Başta..ne demiştik..! ADRES VERİ TABANI SİSTEMİ GELECEĞİMİZ_ GEÇMİŞİMİZ İÇİN PLANLANMALI .ADRES_TC KİMLİK NO. KARDEŞTİR DEDİK; 1999 YILINDA; yola çıktık ya tutarsa misali... H&G_software_M_İ_P programı koyduk o günlerde adına; ilçemdeki tüm bilgileri 255 sutunlu,bir tabloda toplamaya başladık DEDİĞİMDE ;KİMSE İNANMAMIŞTI...bu dev tabloyu sorgu ile bölüp bölüp kullanacağım demiştik ya;O GÜNLERDE;  bazıları bu tablodan birşey olmaz demişti YA hani...Biz yılmadık...çalıştık araştırdık_sorduk_söz dinledik..kör,topal yol aldık; şimdi son rötuj zamanı...(UAVT VE MAKS YOK İKEN GÖRÜLEN RÜYA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Butona Tıklandığında Tablodaki Müşteri Datayı Boş Olarak Kaydetme haziran4 4 131 10 saat önce haziran4
Çözüldü Formda,açılan Kutudan Veri Seçtiğimde Tablodan Veri Bulma 53rize 4 257 25/10/2017, 09:31 53rize
Çözüldü Alt Tablodaki Veriyi Hesaba Ekleme (Toplama) aliyuzen 6 176 26/09/2017, 16:03 aliyuzen
Çözüldü Ortalama Bulma metin02 6 195 24/09/2017, 13:41 metin02
Çözüldü Yardım : Tablodaki Bir Verinin Combobox İle Secilerek Tutarının Gösterilmesi orba 2 132 18/09/2017, 04:55 orba

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.