Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili

ifade yanlış yazılmış veya çalıştırmak için çok karmaşık mesajı

Tarih
09/03/2009 10:20
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
2
Okunma
2395
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler arkadaşlar
eklentideki eğitim programında süz formunda listelerden tümü seçili iken yazdır butonu çalışıyor
fakat
üç listeden herhangi birisi tümü seçili değilse resimdeki uyarıyı veriyor
"ifade yanlış yazılmış veya çalıştırmak için çok karmaşık......."
arkadaşların eklediklerine biraz da biz birşeyler ekleyince accessin kafası karıştı.
ama sizler gibi Access canavarı arkadaşları tanıyınca accessde yapılacakların ancak hayal gücü ile sınırlı olduğunu anladım
yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   

.rar   egitim.rar (Dosya Boyutu: 1,46 MB / İndirme Sayısı: 20)
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
05/06/2017,19:40
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Verdiğiniz gazı aldık Img-grin
Artık bu gazdan sonra bakmasak olmaz Biggrin
Allahtan kodunuz karışık değilmiş Biggrin

Verdiği hata şu; Sayısal bir alana, metin olarak kriter koyamazsınız.
[birim.birimkod], [ünvan.ünkod], [konu.konukod] adındaki sayı alanlarını metin bir alanla kontrol ettirmişsiniz, aslında
[birim.birim], [ünvan.ünvan], [konu.konu] alanlarını kontrol etmelisiniz.

Bunun için Yazdır komutundaki ilgili kodları aşağıdaki şekilde değiştirin.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
    If Not flgSelectAll Then strWhere = " WHERE (((toplantı.tarih)>=[Forms]![suz]![tarih1] And (toplantı.tarih)<=[Forms]![suz]![tarih2])) and ([birim.birim] in (" & Left(strIN, Len(strIN) - 1) & ")) "
    If Not flgSelectAllx Then strWhere = " WHERE (((toplantı.tarih)>=[Forms]![suz]![tarih1] And (toplantı.tarih)<=[Forms]![suz]![tarih2])) and ([ünvan.ünvan] in (" & Left(strINx, Len(strINx) - 1) & "))) "
    If Not flgSelectAllxx Then strWhere = " WHERE (((toplantı.tarih)>=[Forms]![suz]![tarih1] And (toplantı.tarih)<=[Forms]![suz]![tarih2])) and ([konu.konu] in (" & Left(strINxx, Len(strINxx) - 1) & "))) "
    
    If Not flgSelectAll And Not flgSelectAllx Then strWhere = " WHERE (((toplantı.tarih)>=[Forms]![suz]![tarih1] And (toplantı.tarih)<=[Forms]![suz]![tarih2])) and ([birim.birim] in (" & Left(strIN, Len(strIN) - 1) & ")) and ([ünvan.ünvan] in (" & Left(strINx, Len(strINx) - 1) & "))) "
    If Not flgSelectAll And Not flgSelectAllxx Then strWhere = " WHERE (((toplantı.tarih)>=[Forms]![suz]![tarih1] And (toplantı.tarih)<=[Forms]![suz]![tarih2])) and ([birim.birim] in (" & Left(strIN, Len(strIN) - 1) & ")) and ([konu.konu] in (" & Left(strINxx, Len(strINxx) - 1) & "))) "
    If Not flgSelectAllx And Not flgSelectAllxx Then strWhere = " WHERE (((toplantı.tarih)>=[Forms]![suz]![tarih1] And (toplantı.tarih)<=[Forms]![suz]![tarih2])) and ([ünvan.ünvan] in (" & Left(strINx, Len(strINx) - 1) & ")) and ([konu.konu] in (" & Left(strINxx, Len(strINxx) - 1) & "))) "
    
    If Not flgSelectAll And Not flgSelectAllx And Not flgSelectAllxx Then strWhere = " WHERE (((toplantı.tarih)>=[Forms]![suz]![tarih1] And (toplantı.tarih)<=[Forms]![suz]![tarih2])) and ([birim.birim] in (" & Left(strIN, Len(strIN) - 1) & ")) and ([ünvan.ünvan] in (" & Left(strINx, Len(strINx) - 1) & ")) and ([konu.konu] in (" & Left(strINxx, Len(strINxx) - 1) & ")))"


Veya 2. yöntem olarak üstteki kodlara hiç dokunmadan, şu şekilde yapabilirsiniz.
Burada Listbox'larda görünen isimleri değil, id alanlarını In kriterine ekliyor,
böylece sayı alanlarını ait olduğu sayı alanlarıyla kontrol etmiş oluyorsunuz.
Bence bu yöntem daha iyidir.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 '-----------------------------------------------
    'Build the IN string by looping through the listbox
    For I = 0 To birliste.ListCount - 1
        If birliste.Selected(I) Then
            If birliste.Column(1, I) = "<TÜMÜ>" Then
                flgSelectAll = True
            End If
            strIN = strIN & birliste.Column(0, I) & ","
        End If
     Next I
'--------------------------------------------------------
'Build the IN string by looping through the listbox
    For I = 0 To ünliste.ListCount - 1
        If ünliste.Selected(I) Then
            If ünliste.Column(1, I) = "<TÜMÜ>" Then
                flgSelectAllx = True
            End If
            strINx = strINx & ünliste.Column(0, I) & ","
        End If
     Next I
'--------------------------------------------------------
    'Build the IN string by looping through the listbox
    For I = 0 To Liste2.ListCount - 1
        If Liste2.Selected(I) Then
            If Liste2.Column(1, I) = "<TÜMÜ>" Then
                flgSelectAllxx = True
            End If
            strINxx = strINxx & Liste2.Column(0, I) & ","
        End If
     Next I
'-----------------------------------------------------------


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
teşekkürler kardeşim
problem çözülmüştür
ellerinize sağlık
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Metin Veya Sayı Birleştirme ufukcem 10 233 22/06/2017, 09:31 ufukcem
Çözüldü Kasa Hareketleri İçin Yapılan Uygulamadaki Düzenlemeler uMits 10 381 17/04/2017, 19:42 uMits
Çözüldü Saatin Olduğu Yerde Bildirim Balonu Ve Mesajı Çıkarma akif_erdem 18 597 13/04/2017, 19:15 akif_erdem
Çözüldü Kasa Hareketleri İçin Yardım Tablodan Tabloya Otomatik Ekleme uMits 35 844 12/04/2017, 19:21 uMits
Çözüldü #boyut! Veya #tür Hatası balmy 8 369 16/03/2017, 12:01 balmy


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status