Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
05/03/2013 22:11
Konu Sahibi
ercansahiner
Yorumlar
9
Okunma
4507
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ercansahiner

Üye
Kullanici Avatari
Üye
E.... Ş....
26
8
03/04/2010
5
Denizli
Ofis 2010
15/01/2017,22:36
Çözüldü 
Arkadaşlar Vba da ıf işlevini birkaç kez iç içe nasıl kullanılacak yapamadım, yapıyorum ama hata veriyor, bana bir örnekle gösterebilirseniz memnun olurum. kolay gelsin

ıf (metinkutusu1)=1doğruysa 1
ıf (metinkutusu1)=2doğruysa 2
ıf (metinkutusu1)=3doğruysa 3 gibi


ercansahiner, 03-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
IIF komutunu kullanabilirsiniz:

Nz Fonksiyonu (İşlevi) Kullanımı Anlatımı


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

direnist

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
D.... S....
365
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,20:51
Çözüldü 
Merhaba Sayın ErcanSahiner;
Sayın Alpeki99 hocam size asıl yönlendirmeyi yaptığı sırada bende ekteki çalışmayı hazırlamıştım.
Belki bir fikir verebilir.
Bilgilerinize.


Ek Dosyalar
.rar   direnist.IF.rar (Dosya Boyutu: 24,45 KB / İndirme Sayısı: 59)
Cevapla

iscinar

İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
860
30/05/2011
275
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
19/10/2017,15:22
Çözüldü 
(05/03/2013, 22:55)direnist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Sayın ErcanSahiner;
Sayın Alpeki99 hocam size asıl yönlendirmeyi yaptığı sırada bende ekteki çalışmayı hazırlamıştım.
Belki bir fikir verebilir.
Bilgilerinize.

Sn. direnist 'in örneğine alternatif olarak aşağıdaki kodu da uygulayabilirsiniz

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Private Sub plakalar_AfterUpdate()

Select Case plakalar

    Case 34
    
    MsgBox "İSTANBUL "
    
    Case 35
    
    MsgBox "İZMİR "
    
    Case 7
    
    MsgBox "ANTALYA "

    End Select

End Sub


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla

ercansahiner

Üye
Kullanici Avatari
Üye
E.... Ş....
26
8
03/04/2010
5
Denizli
Ofis 2010
15/01/2017,22:36
Çözüldü 
Teşekkürler tam olarak işimi görmedi ama denedikten sonra tekrar dönerim,


ercansahiner, 03-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Altın Üye
M.... Y....
1.435
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
16/10/2017,18:10
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
if metin=1 then
  msgbox "1"
else
   if metin=2 then 
     msgbox "2"
   else
      if metin=3
        msgbox "3"
      else
        msgbox "hiçbiri"
      end if
   end if
end if


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Access raporda sıra no yerine alfabe yi kullanma alutlu02 16 1.048 26/03/2017, 14:10 alutlu02
Çözüldü Access verilerini mssql de kullanma IceMan7 1 289 23/01/2017, 00:09 mehmetdemiral
Çözüldü Tek Formu Diğer formlarda kullanma raburabu 6 658 27/11/2016, 23:21 raburabu
Çözüldü Veritabanını Ağda Paylaşımlı Kullanma ertans 3 636 16/11/2016, 09:15 ertans
Çözüldü Boş sıra No yu Kullanma hlojan 2 846 26/12/2015, 23:21 hlojan

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.