IF İŞLEVİNİ VBA DA İÇ İÇE KULLANMA
Tarih
05/03/2013 22:11
Konu Sahibi
ercansahiner
Yorumlar
9
Okunma
4050
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
ercansahiner
Üye
Kullanici Avatari
Üye
E.... Ş....
26
8
03/04/2010
5
Denizli
Ofis 2010
15/01/2017,22:36
Çözüldü 
Arkadaşlar Vba da ıf işlevini birkaç kez iç içe nasıl kullanılacak yapamadım, yapıyorum ama hata veriyor, bana bir örnekle gösterebilirseniz memnun olurum. kolay gelsin

ıf (metinkutusu1)=1doğruysa 1
ıf (metinkutusu1)=2doğruysa 2
ıf (metinkutusu1)=3doğruysa 3 gibi
ercansahiner, 03-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.061
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
21/05/2017,22:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
IIF komutunu kullanabilirsiniz:

Nz Fonksiyonu (İşlevi) Kullanımı Anlatımı
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
335
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
26/05/2017,09:06
Çözüldü 
Merhaba Sayın ErcanSahiner;
Sayın Alpeki99 hocam size asıl yönlendirmeyi yaptığı sırada bende ekteki çalışmayı hazırlamıştım.
Belki bir fikir verebilir.
Bilgilerinize.


Ek Dosyalar
.rar   direnist.IF.rar (Dosya Boyutu: 24,45 KB / İndirme Sayısı: 54)
Cevapla

iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
857
30/05/2011
275
İstanbul
Ofis 2007
24/05/2017,15:11
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(05/03/2013, 22:55)direnist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Sayın ErcanSahiner;
Sayın Alpeki99 hocam size asıl yönlendirmeyi yaptığı sırada bende ekteki çalışmayı hazırlamıştım.
Belki bir fikir verebilir.
Bilgilerinize.

Sn. direnist 'in örneğine alternatif olarak aşağıdaki kodu da uygulayabilirsiniz

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Private Sub plakalar_AfterUpdate()

Select Case plakalar

    Case 34
    
    MsgBox "İSTANBUL "
    
    Case 35
    
    MsgBox "İZMİR "
    
    Case 7
    
    MsgBox "ANTALYA "

    End Select

End Sub


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla

ercansahiner
Üye
Kullanici Avatari
Üye
E.... Ş....
26
8
03/04/2010
5
Denizli
Ofis 2010
15/01/2017,22:36
Çözüldü 
Teşekkürler tam olarak işimi görmedi ama denedikten sonra tekrar dönerim,
ercansahiner, 03-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
13/04/2017,00:47
Çözüldü 
Sponsor Reklam

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
if metin=1 then
  msgbox "1"
else
   if metin=2 then 
     msgbox "2"
   else
      if metin=3
        msgbox "3"
      else
        msgbox "hiçbiri"
      end if
   end if
end if


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access raporda sıra no yerine alfabe yi kullanma alutlu02 16 300 26/03/2017, 14:10 alutlu02
  Access verilerini mssql de kullanma IceMan7 1 186 23/01/2017, 00:09 mehmetdemiral
  Tek Formu Diğer formlarda kullanma raburabu 6 377 27/11/2016, 23:21 raburabu
  Veritabanını Ağda Paylaşımlı Kullanma ertans 3 402 16/11/2016, 09:15 ertans
Çözüldü Boş sıra No yu Kullanma hlojan 2 726 26/12/2015, 23:21 hlojan


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status