herhangi bir Web browserdan linki almak vb.
Tarih
09/11/2012 10:18
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
8
Okunma
3217
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
hayırlı cumalar arkadaşlar
http://www.delphidunyasi.net/showthread....ymon%2B%2B
adresinde delphi ile yapılmış bir kod var
internet adrsindeki linki kaydetmek için
bunun Access için vb ile yazılmışını bulabilirmiyiz
veya bunu vb kodlarına nasıl uyarlarız
hem delphi hem vb bilen ustalar mutlaka vardır
teşekkürler
****** alıntı******
delphi için
USES a eklenecek namespaceler SHDocVw,DDEMAN;
Kullanıcağın Procedure :

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
procedure TForm1.GetCurrentURL(var sURL: String; var sTitle: String; var sSource: String);
var
DDEClient : TDDEClientConv;
s : String;
begin
s := '';
try
DDEClient := TDDEClientConv.Create(self);
with DDEClient do
begin
if SetLink('IExplore','WWW_GetWindowInfo') then
begin
s := RequestData('0xFFFFFFFF, sURL, sTitle');
sSource := 'Kaynak: IE';
end
else
if SetLink('Netscape','WWW_GetWindowInfo') then
begin
s := RequestData('0xFFFFFFFF, sURL, sTitle');
sSource := 'Kaynak: IE';
end
else
if SetLink('Mosaic','WWW_GetWindowInfo') then
begin
s := RequestData('0xFFFFFFFF, sURL, sTitle');
sSource := 'Kaynak: Mosaic';
end
else
if SetLink('Netscp6','WWW_GetWindowInfo') then
begin
s := RequestData('0xFFFFFFFF, sURL, sTitle');
sSource := 'Kaynak: Netscape 6';
end
else
if SetLink('Mozilla','WWW_GetWindowInfo') then
begin
s := RequestData('0xFFFFFFFF, sURL, sTitle');
sSource := 'Kaynak: Mozilla';
end
else
if SetLink('Firefox','WWW_GetWindowInfo') then
begin
s := RequestData('0xFFFFFFFF, sURL, sTitle');
sSource := 'Kaynak: FireFox';
end
else
if SetLink('Opera','WWW_GetWindowInfo') then
begin
s := RequestData('0xFFFFFFFF, sURL, sTitle');
sSource := 'Kaynak: Opera';
end;
 
end;
if s <> '' then
begin
Delete(s, 1, 1);
sURL :=Copy(s, 1, pos('','',s)-1);
Delete(s, 1, Pos('','', s)+2);
sTitle := 'Başlık: ' +Copy(s, 1, Pos(''', s) - 1);
end;
exit;
except
MessageDlg('Link Okunamadı!',mtError,[mbOK],0);
end;
end;


Kullanımı :

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
VAR
 Sw: IShellWindows;
 sURL, sTitle, sSource: String;
begin
Sleep(3);
GetCurrentURL(sURL, sTitle, sSource);
 with Memo1.Lines do
 begin
 Add(sURL);
 Add(sTitle);
 Add(sSource);
 end;


@benbendedeilem
Cevapla

esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
31/01/2017,13:59
Çözüldü 
sayfa Access içindemi açılacak yoksa dışındamı
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
31/01/2017,13:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
şayet bir sayfa içinde yer alan bütün linkleri alac isen o ayrı bir mesele
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
her ikisde olabilir
@benbendedeilem
Cevapla

esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
31/01/2017,13:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
bu kodlar internet explorer de işe yarar diğer tarayıcılar ekranda açık olsa bile onları görmüyor firefox da denemedim

dışında açılan için örnek bu kod sana ekranda açık olan bütün sayfaların linklerini verir

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Sub linkal()
Dim IE As Object, Sh As Object, Wn As Object
Set Sh = CreateObject("Shell.Application")
Set Wn = Sh.Windows
For Each IE In Wn
If IE.LocationURL <> "" Then MsgBox IE.LocationURL
Next IE
Set Wn = Nothing
Set Sh = Nothing
End Sub


bu kod ise sana her sayfada sayfanın içinde olan bütün linkleri verir dikkat et bazı sayfalarda yüzlerce link olabiliyor sadece google ana sayfasında bile 30 link var düşün artık

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Sub nevarneyokal()
Dim x As Integer
Dim maPageHtml As HTMLDocument
Dim IE As Object, Sh As Object, Wn As Object
Set Sh = CreateObject("Shell.Application")
Set Wn = Sh.Windows
For Each IE In Wn
MsgBox IE.LocationURL
If IE.LocationURL <> "" Then
Set maPageHtml = IE.Document
For x = 0 To maPageHtml.links.Length - 1
MsgBox "asdf" & maPageHtml.links(x)
Next
Else
Exit Sub
End If
Next IE
Set Wn = Nothing
Set Sh = Nothing
End Sub


dikkat ekranda birde windows gezgini açıksa yani bilgisayarımdan bir klasör açıksa onun linkini alır ancak sayfa içindeki linkleri almaya gelince arıza veriyor artık if le select ile sen çözersin


bu arada referanslardan internet controls ve Html object library işaretlemeyi unutma
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
çok teşekkürler
birinci kod açık olan sayfanın adresini veriyor
ikinci kod da
***
maPageHtml As HTMLDocument
***
satırı hata veriyor
@benbendedeilem
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Müşteri Bazlı Rapor Almak m_demir 5 89 08/02/2017, 20:13 m_demir
  Dinamik Excel İle Sorgu Cevabı Almak dufrety 6 76 08/02/2017, 13:02 dufrety
  Formda düzenleme yaptığımda kaydetmeden işlemi geri almak raburabu 8 384 26/12/2016, 11:38 raburabu
  İki Tarih Arası Rapor Almak m_demir 20 650 23/12/2016, 12:11 m_demir
  Rapor Alt toplamları almak m_demir 2 129 17/10/2016, 13:52 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya