Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
09/11/2012 10:18
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
8
Okunma
3715
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
hayırlı cumalar arkadaşlar
http://www.delphidunyasi.net/showthread....ymon%2B%2B
adresinde delphi ile yapılmış bir kod var
internet adrsindeki linki kaydetmek için
bunun Access için vb ile yazılmışını bulabilirmiyiz
veya bunu vb kodlarına nasıl uyarlarız
hem delphi hem vb bilen ustalar mutlaka vardır
teşekkürler
****** alıntı******
delphi için
USES a eklenecek namespaceler SHDocVw,DDEMAN;
Kullanıcağın Procedure :

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
procedure TForm1.GetCurrentURL(var sURL: String; var sTitle: String; var sSource: String);
var
DDEClient : TDDEClientConv;
s : String;
begin
s := '';
try
DDEClient := TDDEClientConv.Create(self);
with DDEClient do
begin
if SetLink('IExplore','WWW_GetWindowInfo') then
begin
s := RequestData('0xFFFFFFFF, sURL, sTitle');
sSource := 'Kaynak: IE';
end
else
if SetLink('Netscape','WWW_GetWindowInfo') then
begin
s := RequestData('0xFFFFFFFF, sURL, sTitle');
sSource := 'Kaynak: IE';
end
else
if SetLink('Mosaic','WWW_GetWindowInfo') then
begin
s := RequestData('0xFFFFFFFF, sURL, sTitle');
sSource := 'Kaynak: Mosaic';
end
else
if SetLink('Netscp6','WWW_GetWindowInfo') then
begin
s := RequestData('0xFFFFFFFF, sURL, sTitle');
sSource := 'Kaynak: Netscape 6';
end
else
if SetLink('Mozilla','WWW_GetWindowInfo') then
begin
s := RequestData('0xFFFFFFFF, sURL, sTitle');
sSource := 'Kaynak: Mozilla';
end
else
if SetLink('Firefox','WWW_GetWindowInfo') then
begin
s := RequestData('0xFFFFFFFF, sURL, sTitle');
sSource := 'Kaynak: FireFox';
end
else
if SetLink('Opera','WWW_GetWindowInfo') then
begin
s := RequestData('0xFFFFFFFF, sURL, sTitle');
sSource := 'Kaynak: Opera';
end;
 
end;
if s <> '' then
begin
Delete(s, 1, 1);
sURL :=Copy(s, 1, pos('','',s)-1);
Delete(s, 1, Pos('','', s)+2);
sTitle := 'Başlık: ' +Copy(s, 1, Pos(''', s) - 1);
end;
exit;
except
MessageDlg('Link Okunamadı!',mtError,[mbOK],0);
end;
end;


Kullanımı :

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
VAR
 Sw: IShellWindows;
 sURL, sTitle, sSource: String;
begin
Sleep(3);
GetCurrentURL(sURL, sTitle, sSource);
 with Memo1.Lines do
 begin
 Add(sURL);
 Add(sTitle);
 Add(sSource);
 end;


@benbendedeilem
Cevapla

esrefigit

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
03/08/2017,11:47
Çözüldü 
sayfa Access içindemi açılacak yoksa dışındamı


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

esrefigit

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
03/08/2017,11:47
Çözüldü 
şayet bir sayfa içinde yer alan bütün linkleri alac isen o ayrı bir mesele


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
her ikisde olabilir


@benbendedeilem
Cevapla

esrefigit

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
03/08/2017,11:47
Çözüldü 
bu kodlar internet explorer de işe yarar diğer tarayıcılar ekranda açık olsa bile onları görmüyor firefox da denemedim

dışında açılan için örnek bu kod sana ekranda açık olan bütün sayfaların linklerini verir

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Sub linkal()
Dim IE As Object, Sh As Object, Wn As Object
Set Sh = CreateObject("Shell.Application")
Set Wn = Sh.Windows
For Each IE In Wn
If IE.LocationURL <> "" Then MsgBox IE.LocationURL
Next IE
Set Wn = Nothing
Set Sh = Nothing
End Sub


bu kod ise sana her sayfada sayfanın içinde olan bütün linkleri verir dikkat et bazı sayfalarda yüzlerce link olabiliyor sadece google ana sayfasında bile 30 link var düşün artık

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Sub nevarneyokal()
Dim x As Integer
Dim maPageHtml As HTMLDocument
Dim IE As Object, Sh As Object, Wn As Object
Set Sh = CreateObject("Shell.Application")
Set Wn = Sh.Windows
For Each IE In Wn
MsgBox IE.LocationURL
If IE.LocationURL <> "" Then
Set maPageHtml = IE.Document
For x = 0 To maPageHtml.links.Length - 1
MsgBox "asdf" & maPageHtml.links(x)
Next
Else
Exit Sub
End If
Next IE
Set Wn = Nothing
Set Sh = Nothing
End Sub


dikkat ekranda birde windows gezgini açıksa yani bilgisayarımdan bir klasör açıksa onun linkini alır ancak sayfa içindeki linkleri almaya gelince arıza veriyor artık if le select ile sen çözersin


bu arada referanslardan internet controls ve Html object library işaretlemeyi unutma


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
çok teşekkürler
birinci kod açık olan sayfanın adresini veriyor
ikinci kod da
***
maPageHtml As HTMLDocument
***
satırı hata veriyor


@benbendedeilem
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Tarihe Göre Toplam Almak m_demir 11 474 20/06/2017, 22:41 m_demir
Çözüldü Tablo Değerini Belirli Sayılar Arasına Almak lanetdas 2 255 28/05/2017, 17:18 atoz112
Çözüldü Listede Ve Raporda Ara Toplamı Almak. m_demir 12 705 26/05/2017, 14:33 m_demir
Çözüldü Web Den Satır Sayısı Belli Olmayan Tablodan Veri Almak stringeer 2 335 28/02/2017, 08:18 stringeer
Çözüldü Müşteri Bazlı Rapor Almak m_demir 5 372 08/02/2017, 20:13 m_demir

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.