Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
23/11/2008 23:06
Konu Sahibi
atlantis8334
Yorumlar
23
Okunma
5217
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

atlantis8334

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
295
30/10/2008
0
İstanbul
31/12/2014,13:10
Çözüldü 
yapmış olduğum çalışmada form sihirbazını kullanarak iki ayrı taplodan nakit girişi formu hazırladım.Fakat yeni kayıt dediğimde bana hata mesajı veriyor.
HATA :taploda yapılmasını istediğiniz değişiklikler,dizinde,birinci anahtarda
veya ilişkilerde , yinelenen girdilerde izin verecek şekilde yeniden
tanımlayın ve yeniden deneyin.
diye hata veriyor.Bunu bana düzeltebilirmisiniz..Hata nerden kaynaklanıyor..

Bilgisayarcıdan Edit: Yukarıda geçen bütün taplolardan kasıt tablodur efendim...


Ek Dosyalar
.rar   çalışma7.rar (Dosya Boyutu: 298,83 KB / İndirme Sayısı: 12)
Burda olmaktan MUTLUYUMM .... Img-grin
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Dün,12:18
Çözüldü 
Seçtiğiniz yöntem size yardım etmemizi imkansızlaştırıyor. Mesela bir cari hesap kodu girmek için bu kodları önceden bilmek gerek. Kodu bilmek de işe yaramıyor, sonra da adını soyadını elle girmek lazım. Bu, bir program için "keşke deftere yazsaydım" dedirtecek bir zorluk. Şahsen ben olsam kullanıcı, bilgisayarı bile kırardım.
Açılan kutu kullanın, kodu madem oraya koydunuz, cari kod seçilince isim-cisim ne varsa kendi gelsin. O zaman programı kullanak mantıklı olur. Sizin probleme gelince; siz bunları yapınca problemi de kendiniz çözebilirsiniz..


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

atlantis8334

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
295
30/10/2008
0
İstanbul
31/12/2014,13:10
Çözüldü 
bu sizin dediğiniz işlemi yaptım.Cari kod için açılan kutu yaptım ve olay yordamına gerekli kodları yaptım.Ama karşıma yine bu hata veriyor.Müşteri tablosuna baktığımda cari kod için evet yineleme yok diye kaydetmişim.Acaba bunu kaldırırsam iş çözülürmü diye düşündüm fakat bunu yapınca ilişkilerin hepsini silmem gerekiyir.Onu yapncada ayrı bir hata veriyor.


Burda olmaktan MUTLUYUMM .... Img-grin
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.883
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:01
Çözüldü 
Nakit girişi olarak bahsettiğin form hangi form. ?


Cevapla

atlantis8334

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
295
30/10/2008
0
İstanbul
31/12/2014,13:10
Çözüldü 
(24/11/2008, 01:32)sledgeab Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Nakit girişi olarak bahsettiğin form hangi form. ?

havaleler kısmında mehmetdemiral arkadaşımın dediğini yaptım.Fakat kaydet dediğim zaman üstte yazmış olduğum hatayı veriyor.Müşteriler tablosunda cari kod kısmını evet yinelenen yok yapmıştım.Acaba sorun bundan olabilir mi??


Burda olmaktan MUTLUYUMM .... Img-grin
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.883
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:01
Çözüldü 
Form oluştur. kayıt kaynağı müşteriler tablosu, bu formda müşterinin bilgileri olacak, forma alt form ekle, alt formun kayıt kaynağı havaleler tablosu olacak, alt form oluştururken alt form ilişkisini cari kod olarak belirt. Bu şekilde formu açtığında kayıt girdiğinde Access kaydet butonunu tıkladığında ne yapacağını bilir,

Ayrıca

1. Tablolar verileri barındırmak için kullanılır, tablo daki herhangibir alana Arama Alanı eklenmez.
2. Tablo isimleri "nakit girişi" şeklinde yazılmaz, tablodaki alan adı "Cari kod" veya "banka adı" olmaz,
3. Formun kayıt kaynağı gelişi güzel tablo eklenip aralarından seçmece alan adı eklenmez.

Uygulamanın başındayken tablolarını düzelt,

Uygulamandaki formu açtığında gerekli tanımlamalar yapılmadığı için Access neyi nereye kaydedeceğini bilemiyor,


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Form.recordset Kodunda Hata Almaktayım. Makrovba 6 243 17/08/2017, 01:06 Makrovba
Çözüldü Mssql Kayıt Yaparken Hata Veriyor ramazanemrullah 2 293 13/07/2017, 03:25 ramazanemrullah
Çözüldü Butona Atanan Macroda Hata damacanasu 4 257 02/07/2017, 15:12 damacanasu
Çözüldü Kayit Silerken Hata Veriyor ramazanemrullah 4 407 02/07/2017, 14:31 biberli33
Çözüldü Saatin Olduğu Yerde Bildirim Balonu Ve Mesajı Çıkarma akif_erdem 18 1.232 13/04/2017, 19:15 akif_erdem

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.