Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
10/11/2010 00:39
Konu Sahibi
gogoli01
Yorumlar
5
Okunma
1810
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

gogoli01

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
166
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
09/02/2017,21:54
Çözüldü 
    Merhabalar,
Yapmış olduğum veritabanında bir combobox var. buradaki değerlerin haricinde bir değer girildiğinde ekrana gelen hata mesajının kod numarası nedir acaba?
hata mesaj görüntüsü ektedir.
(ekteki resim dosyasında mesaj Türkçe olarak görünüyor, yapmış olduğum program ingilizce sürümlerde de çalıştığından ekrana gelen mesaj ingilizce olmaktadır. bu nedenle kendi hata mesajımı yazmak istiyorum)


Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Listeyle Sınırla özelliğini evet olarak bırakmışsınız. Bu nedenle kaynak olarak belirttiğiniz listenin dışında veri girişi yapamazsınız. Eğer "Hayır" olarak ayarlarsanız bu mesajı bir daha almazsınız, ancak bu seferde kullanıcının listede yer almayan verileride bu alana girebilmesine izin vermiş olursunuz, takdir sizinImg-grin))


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.806
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
BlackEagle'in cevabına ek olarak alttaki linki incele.

Veri Açılan Kutuda Yoksa Eklensin


Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
13/09/2017,17:08
Çözüldü 
Alıntı:Yapmış olduğum veritabanında bir combobox var. buradaki değerlerin haricinde bir değer girildiğinde ekrana gelen hata mesajının kod numarası nedir acaba?


Benim sorudan anladığım kadarıyla, mesaj gelmesin denmiyor, mesajın hata kodu soruluyor.

Alıntı:ekteki resim dosyasında mesaj Türkçe olarak görünüyor, yapmış olduğum program ingilizce sürümlerde de çalıştığından ekrana gelen mesaj ingilizce olmaktadır. bu nedenle kendi hata mesajımı yazmak istiyorum)


Sebebi de gelen hata mesajını istediği şekilde değiştirmek.

Sn. Sledgeab'ın link vermiş olduğu konuda örnekteki kodu aşağıdaki şekilde değiştirip deneyebilirsiniz.

Visual Basic Code
Private Sub URUNTURU_NotInList(NewData As String, Response As Integer)
    MsgBox "Buraya İstediğiniz hata mesajini yazabilirsiniz"
    Response = acDataErrContinue
End Sub


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

gogoli01

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
166
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
09/02/2017,21:54
Çözüldü 
Sayın Seruz,
sizin sorudan anlamış olduğunuz doğru, öğrenmek istediğim de gelen hata mesajını istediğim şekilde değiştirmek.
ilginiz ve çözümünüz için teşekkür ederim.sağolun.


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.806
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Linkteki uygulama ile istediğiniz hata mesajını oluşturabilirsiniz.

Kspres Mesaj Ekranı Oluşturma


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Form.recordset Kodunda Hata Almaktayım. Makrovba 6 207 17/08/2017, 01:06 Makrovba
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 961 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan
Çözüldü Mssql Kayıt Yaparken Hata Veriyor ramazanemrullah 2 261 13/07/2017, 03:25 ramazanemrullah
Çözüldü Aktifse Kodu Kullan... blue_wall 6 392 07/07/2017, 10:31 blue_wall
Çözüldü Butona Atanan Macroda Hata damacanasu 4 227 02/07/2017, 15:12 damacanasu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.