Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
02/06/2009 02:31
Konu Sahibi
beckham0605
Yorumlar
6
Okunma
2747
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy

beckham0605

Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
7
10/05/2009
0
Balıkesir
Ofis 2003
21/06/2009,23:34
Çözüldü 
Arkadaşlar tekrardan merhaba.
Tablolardaki bir alanımın giriş maskesini ilk örneğin ilk iki rakamını 10 ile 20 arasında ondan sonra gelen harfi ise z ve f ile sınırlamak istiyorum.Bunu giriş maskesine nasıl yazabilirim.Şimdiden teşekkürler...


beckham0605, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

okileturc

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
İlk 2 alanı rakam olsun sonraki harf olsun deseniz kolaydı Img-grin (99L yazmanız yeterliydi)
Söylediğinizi yapmak için kod ile kontrol yapmak gerekir diye düşünüyorum
veya yanyana 3 denetim koyun güncellenince birleştirin
1. denetim
Giriş maskesi : 99
Geçerlilik koşulu >=10 And <=20
AfterUpdate me.denetim3=me.denetim1&me.denetim2
2. denetim
Giriş maskesi : L
Geçerlilik koşulu Z Or F
AfterUpdate me.denetim3=me.denetim1&me.denetim2
3. denetim ise sizin asıl denetiminiz

Kolay gelsin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

assenucler

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... S.... Ş....
2.054
31/10/2008
63
İstanbul
-
01/09/2017,15:34
Çözüldü 
Teşekkürler.


Cevapla

beckham0605

Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
7
10/05/2009
0
Balıkesir
Ofis 2003
21/06/2009,23:34
Çözüldü 
Hocam bunların hepsini geçerlilik kuralına tek kural olarak nasıl yazabilirim?


beckham0605, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mesudi

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... A....
249
30/10/2008
63
İstanbul
Ofis 2003
12/12/2016,17:50
Çözüldü 
Giriş maskesiyle yapılırmı uğraşmak lazım ama, benim tavsiyem giriş maskelerini tablolar üzerinde kullanmayın. İlla giriş maskesi kullanacaksanız formlardaki kontrollerle yapın bunları. Çünkü tablo üzerinde giriş maskesi eğer aynı veritabanına birden fazla kullanıcı bağlıysa performans sorunlarına yol açar.


Cevapla

esrefigit

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
03/08/2017,11:47
Çözüldü 
Private Sub Metin0_AfterUpdate()
Select Case Left(Me.Metin0, 2)
Case 10 To 20
Select Case Right(Me.Metin0, 1)
Case "Z"
Case "F"
Case Else
MsgBox "SON SIRADAKİ HARF Z YADA F OLABİBİLİR"
Me.Metin0.SetFocus
End Select
Case Else
MsgBox "İLK İKİ HANEDEKİ RAKAM 10 İLE 20 ARASINDA OLABİLİR"
Me.Metin0.SetFocus
End Select
End Sub


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Giriş Yaparken Tabloda Tanımlı İse Kaydetsin barcins 8 603 12/05/2017, 10:14 barcins
Çözüldü Onay Kutuları İşaretli Mi Kontrol Etme Allback 1 221 25/04/2017, 13:26 Allback
Çözüldü Silinen Şifre Giriş formunun tekrar dahil edilmesi sesim2002 8 541 03/04/2017, 12:38 sesim2002
Çözüldü Kullanıcı Giriş Hatası Hk. serkan1985 4 328 29/03/2017, 13:58 serkan1985
Çözüldü Açılır Pencereye Göre Kontrol Ettirme okumas 5 340 12/03/2017, 16:50 okumas

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.