Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
18/05/2010 22:39
Konu Sahibi
oguzhanbakir07
Yorumlar
5
Okunma
1999
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

oguzhanbakir07

Üye
 6
 22
 05/02/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 10/11/2010,10:51
Çözüldü 
2 tablom var biri personel kayıtlarını tuttuğum tablom diğeri de izinleri tuttuğum tablom tablo yapılarım şöyle;

Personel Tablom
ID,AdiSoyadi,TCKimlik,DogumTarihi

Izin Tablom
ID,PersonelID,IzınBaslangicTar,IzinBitisTar

Yapmak istediğim ise personelin izin baslangıç veya bitiş tarihi bugün veya bugünden büyük tarihinden büyük olanları personel listesindeki ID ye uyuşanlardan çıkarıp geriye kalanları yazdırmak ama sorguyu bir türlü yazamadım.

Örneğin

Personel Tablom
ID AdiSoyadi TCKimlik DogumTarihi
1 Ahmet Mehmet 232323232 18.05.1965
2 Can Gülverdi 232321122 19.06.1985
3 Caner Saman 232139399 21.03.1981


İzin Tablom

ID PersonelID IzinBaslangicTar İzinBitisTar
1 2 18.05.2010 20.05.2010
2 3 12.05.2010 15.05.2010

Şimdi anlatmak istediğim PersonelID si iki olanın daha izni bitmemiş.Benim sorgu da istediğim sonuç 1 ve 3 ün görünmesi cünkü PersonelID si 1 olan hiç
bir kayıt yok izin tablomda ve 2 personelID li personelin izni daha bitmemiş.

Sorgum nasıl olmalı şimdiden teşekkürler.



Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.755
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 19/03/2019,00:01
Çözüldü 
Örneği eklemeyi unuttunuz galiba...



Kullanici Avatari

oguzhanbakir07

Üye
 6
 22
 05/02/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 10/11/2010,10:51
Çözüldü 
Gözümden kaçmış kusura bakmayın ekledim.



Kullanici Avatari

ayhan2122

Onursal Üye
 41
 26
 680
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 23/02/2019,01:03
Çözüldü 
Sorgunuz;

Kod:
SELECT Personel.ID, Personel.AdiSoyadi, Izin.IzinBaslangicTar, Izin.IzinBitisTar
FROM Personel LEFT JOIN Izin ON Personel.ID=Izin.PersonelID
WHERE (((Izin.IzinBitisTar)<Date() Or (Izin.IzinBitisTar) Is Null));


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

oguzhanbakir07

Üye
 6
 22
 05/02/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 10/11/2010,10:51
Çözüldü 
Teşekkür ederim sorgu çalıştı.Kolay gelsin.



Kullanici Avatari

assenucler

Aktif Üye*
A..... Se.... Şe....
 125
 2.057
 31/10/2008
63
 İstanbul
 
 -
 03/01/2019,11:47
Çözüldü 
Teşekkürler sayın oguzhanbakir07 ve ayhan2122...




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Form Üzerin Çoklu Giriş Sayma Mahmut Yazıcı 9 180 08/03/2019, 10:11
Son Yorum: Mahmut Yazıcı
Çözüldü Formdaki Altforma Veri Giriş Yapılamıyor U.ALTUN 2 102 20/02/2019, 13:47
Son Yorum: U.ALTUN
Çözüldü Dinamik Veri Giriş Formu alexwoz 7 308 07/02/2019, 14:22
Son Yorum: alexwoz
Çözüldü Formdan Tabloya Birleşik Giriş Kutusu İle Kayıt aydint33 5 189 25/12/2018, 11:51
Son Yorum: aydint33
Çözüldü Şifre Giriş Formunda Hata Oğuz Türkyılmaz 6 319 24/12/2018, 12:43
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.