Gecikme zammı yoksa sıfır yazsın.
Tarih
30/12/2010 14:21
Konu Sahibi
Mehmet_Akif
Yorumlar
6
Okunma
2842
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Mehmet_Akif
sevgi_bilgi
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
12/11/2010
20
Düzce
Ofis 2003
14/02/2013,15:07
Çözüldü 
=IIf(DateDiff("m";[SON ÖDEME TARİHİ];Date())>0;IIf(([TAHAKKUK EDİLEN]-[ÖDENEN])>0;([TAHAKKUK EDİLEN]-[ÖDENEN])*([G_ZAM ORANI]*DateDiff("m";[SON ÖDEME TARİHİ];Date()))))


Arkdaşlar öncelikle herkese kolay gelsin.
Benim sorumum şu yukardaki kod gecikme zammı hesaplamak için sayın Alpeki 99 tarafından düzenlenmişti sağolsun. Ama küçük bir sorumum var. Eğer son ödeme tarihi gelmemisse sonuç olarak değeri sıfır (0,00TL) göstermesini istiyorum. yani gecikme zammı yoksa 0 olarak yazsın istiyorum.
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,21:19
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Alan özelliğini Parabirimi olarak değiştirip varsayılan değeri de 0(Sıfır ) yapın veya NZ fonksiyonunu sorguda kullanın.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

Mehmet_Akif
sevgi_bilgi
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
12/11/2010
20
Düzce
Ofis 2003
14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Sayın mehmetdemiral hocam bu söylediklerinizi yaptım ama olmadı. gecikme zammı kutucuğunu boş bırakıyor. hesaplamayı forum üzerinde yaptırıyorum. tablodan alıyor verileri yani. Direk yukardaki kod üzerinde bunu yapamazmıyız acaba...
İlginiz için teşekkürler iyi çalışmalar.
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,21:19
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Örnek atın bakalım. Aksi taktirde benim aynı örneği oluşturmam gerekecek.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

Mehmet_Akif
sevgi_bilgi
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
12/11/2010
20
Düzce
Ofis 2003
14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Hocam örneği ekledim...
İyi çalışmalar...


Ek Dosyalar
.rar   VERGİ_2011.rar (Dosya Boyutu: 41,87 KB / İndirme Sayısı: 15)
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,21:19
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Kodu şöyle düzeltin:

=nz(IIf(DateDiff("m";[SON ÖDEME TARİHİ];Date())>0;IIf(([TAHAKKUK EDİLEN]-[ÖDENEN])>0;([TAHAKKUK EDİLEN]-[ÖDENEN])*([G_ZAM ORANI]*DateDiff("m";[SON ÖDEME TARİHİ];Date()))));0)

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloda Kayıt Yoksa Formu Açma barcins 3 98 16/05/2017, 11:20 barcins
Çözüldü Raporda etiketi metin kutusunda değer yoksa gizleme saglikci_salih 7 2.288 29/03/2017, 17:26 atoz112
  Formdaki Listede Veri Yoksa Liste Kutusunu Ve Dikdörtgeni Gizlemek haziran4 4 155 18/03/2017, 23:40 haziran4
  Tabloda Telefon numarası yoksa eklesin. 53rize 7 332 18/12/2016, 15:30 53rize
  Aynı veri varsa Güncelle Yoksa Ekle ask200075 12 454 15/12/2016, 08:21 ask200075


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status