Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
30/12/2010 14:21
Konu Sahibi
Mehmet_Akif
Yorumlar
6
Okunma
3435
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Mehmet_Akif

Aktif Üye
 33
 190
 33
 12/11/2010
20
 Düzce
 
 Ofis 2003
 14/02/2013,15:07
Çözüldü 
=IIf(DateDiff("m";[SON ÖDEME TARİHİ];Date())>0;IIf(([TAHAKKUK EDİLEN]-[ÖDENEN])>0;([TAHAKKUK EDİLEN]-[ÖDENEN])*([G_ZAM ORANI]*DateDiff("m";[SON ÖDEME TARİHİ];Date()))))


Arkdaşlar öncelikle herkese kolay gelsin.
Benim sorumum şu yukardaki kod gecikme zammı hesaplamak için sayın Alpeki 99 tarafından düzenlenmişti sağolsun. Ama küçük bir sorumum var. Eğer son ödeme tarihi gelmemisse sonuç olarak değeri sıfır (0,00TL) göstermesini istiyorum. yani gecikme zammı yoksa 0 olarak yazsın istiyorum.


Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.914
 219
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 15/12/2018,08:54
Çözüldü 
Alan özelliğini Parabirimi olarak değiştirip varsayılan değeri de 0(Sıfır ) yapın veya NZ fonksiyonunu sorguda kullanın.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

Mehmet_Akif

Aktif Üye
 33
 190
 33
 12/11/2010
20
 Düzce
 
 Ofis 2003
 14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Sayın mehmetdemiral hocam bu söylediklerinizi yaptım ama olmadı. gecikme zammı kutucuğunu boş bırakıyor. hesaplamayı forum üzerinde yaptırıyorum. tablodan alıyor verileri yani. Direk yukardaki kod üzerinde bunu yapamazmıyız acaba...
İlginiz için teşekkürler iyi çalışmalar.


Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.914
 219
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 15/12/2018,08:54
Çözüldü 
Örnek atın bakalım. Aksi taktirde benim aynı örneği oluşturmam gerekecek.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

Mehmet_Akif

Aktif Üye
 33
 190
 33
 12/11/2010
20
 Düzce
 
 Ofis 2003
 14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Hocam örneği ekledim...
İyi çalışmalar...


Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.914
 219
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 15/12/2018,08:54
Çözüldü 
Kodu şöyle düzeltin:

=nz(IIf(DateDiff("m";[SON ÖDEME TARİHİ];Date())>0;IIf(([TAHAKKUK EDİLEN]-[ÖDENEN])>0;([TAHAKKUK EDİLEN]-[ÖDENEN])*([G_ZAM ORANI]*DateDiff("m";[SON ÖDEME TARİHİ];Date()))));0)


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin Başına Otomatik Sıfır Atma notrino 2 138 24/09/2018, 09:20
Son Yorum: notrino
Çözüldü Formda Resim Yoksa Hata Sorunu fascioğlu 11 423 31/05/2018, 16:45
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Stokta Urun Yoksa Uyarısı. m_demir 2 207 31/05/2018, 16:27
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Sütunlara Sıfır Atması Otomatik golf2000 5 362 19/02/2018, 23:28
Son Yorum: golf2000
Çözüldü Dcount Sıfır Olan Değerleri Saymaması raham 3 374 23/12/2017, 15:07
Son Yorum: raham

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.