Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
02/03/2009 00:27
Konu Sahibi
lokosit40
Yorumlar
15
Okunma
6141
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

lokosit40

Üye
Üye
 38
 33
 6
 14/02/2009
0
 Kırşehir
 
 Ofis 2003
 27/11/2014,16:22
Çözüldü 
Merhaba,
Öncelikle herkeze kolay gelsin...
Access e yeni başladım.

Oluşturduğum Formda Protokol No yazan yere daha önceden girilen sayının girilmesini istemiyorum.Bunun kolay bir yolu var mı?.Bu alanı birincil anahtar yapmadım.Tablo tasarım görünümünde '' yineleme yok'' dedim.OLuyor ama bu sefer Access uzunca bir hata veriyor.Bu hatayı nasıl kısaltabilirim

yada.Geçerlilik kuralına ne yazmam gerekir???Eğer buraya yazarsam geçerlilik metnine istediğimi yazabilceğimi biliyorumm..

yardımcı olursanız sevinirimm..saygılar.iyi çalışmalar..


Ek Dosyalar
.rar   Er&bay kullanıcı adı_LAB_sifre_123.rar(Dosya Boyutu: 709,03 KB / İndirme Sayısı: 7)

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
 3.130
 67
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,20:38
Çözüldü 

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Dim DUR As String
Dim stLinkCriteria As String
DUR = Me.[Protokol No].Value
stLinkCriteria = "[Protokol No]=" & "'" & DUR & "'"
If DCount("[Protokol No]", "HASTA", stLinkCriteria) > 0 Then

MsgBox "DİKKAT DAHA ÖNCE *** " _
& DUR & " ***Protokol No DAHA ÖNCE GİRİLMİŞ." _
& vbCr & vbCr & " FARKLI PROTOKOL NO GİRİNİZ.....", vbInformation _
, "*********MÜKERRER KAYIT***********"
Me.Undo

End If





Bu kodu Protokol no i imli metin kutusunun "güncelleştirme öncesine " gir olacaktır


Ek Dosyalar
.rar   Er&bay kullanıcı a-celoyce cevap.rar(Dosya Boyutu: 688,11 KB / İndirme Sayısı: 19)

Kullanici Avatari

lokosit40

Üye
Üye
 38
 33
 6
 14/02/2009
0
 Kırşehir
 
 Ofis 2003
 27/11/2014,16:22
Çözüldü 
yaptım ama ölçüt ifadesinde veri türü uyuşmazlığı hatası verdi run time error 3464



Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
 3.130
 67
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,20:38
Çözüldü 
örnek ekledim ona bak



Kullanici Avatari

lokosit40

Üye
Üye
 38
 33
 6
 14/02/2009
0
 Kırşehir
 
 Ofis 2003
 27/11/2014,16:22
Çözüldü 
ellerine sağlık ama ben aynı işlemi yapıyorum olmuyor.birde Protokol No yazan yer Metin219 ama perotokol No yazınca nasıl oluyor onu çözemedim..



Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
 3.130
 67
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,20:38
Çözüldü 
HASTA isimli tablodan alıyor ve orada alan adı Protokol No geçiyor,bu yüzden




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Birden Fazla Geçerlilik Kuralı Yazmak muharremB 2 187 09/05/2018, 12:04
Son Yorum: muharremB
  Tarih/saat Alanı Geçerlilik Kuralı Sorusu skinoskisama 2 286 01/02/2018, 22:11
Son Yorum: haydarkaya1972
Çözüldü Tablo düzeyinde geçerlilik kuralı Mecnun24 12 2.241 23/12/2014, 16:56
Son Yorum: Mecnun24
Çözüldü Alan Boyutu,Varsayılan değer,Geçerlilik kuralı Nedir ?(sınav var lütfen ) myturuncu 7 10.644 05/11/2010, 07:06
Son Yorum: benremix
Çözüldü Geçerlilik Kuralı ile Veri Sınırlama 8sekiz8 5 4.237 04/10/2010, 17:41
Son Yorum: mustafa_atr

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.