formun açık yada kapalı olması durumuna kod yazmak
Tarih
04/02/2009 20:39
Konu Sahibi
nacre
Yorumlar
10
Okunma
3073
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



nacre
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
28/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
29/08/2009,20:39
Çözüldü 
Selam ,
Arkadaşlar diyelimki A formu açıksa .... işlemini yap B formu açıksa .... işlemini yap ikiside kapalıysa hiç birşey yapma diye bir kodu nasıl yazabiliriz.
İyi çalışmalar
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
26/02/2017,20:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Öncelikle form1 ve form2 için aşağıdaki kodlarla açık olup olmadıklarını belirleyelim:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
dim a, b as string 'değişkenleri atadık

If SysCmd(acSysCmdGetObjectState, acForm, "Form1") <> 0 Then '1 nolu formu kontrol ettik
   
MsgBox "Form açık." 'ekrana uyarı yazdık
a=1  'a değişkenine 1 değeri verdik
Else
   MsgBox "Form kapalı."  'formun kapalı olduğu uyarısı
a=0
End If



aynı işi form2 için de yapınca b değişkeni de değer alacaktır. Sonra da


Kod:
if a=1 and b=1 then 'Yani her iki form da açıksa
'şunları şunları yap
if a=1 and b=0 then 'Yani sadece 1. form açıksa
'şunları şunları yap

....


Img-grin))
Artık gerisini yazmaya gerek var mı?


Kolay gelsin

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

syrup
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
güzel bir kod tasarımı. eline bilgine sağlık.
resimresim
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
26/02/2017,20:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkür ederim.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

nacre
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
28/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
29/08/2009,20:39
Çözüldü 
cavabınız için teşekkürler.
iyi çalışmalar.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
26/02/2017,20:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Herhalde birşeyin değerini en iyi bilen kendisi de ona sahip olandır diye bir söz uyduracağım. Ben cevabı sayın nacre'ye yazdım, bu komutları su gibi bilen moderatör arkadaşım syrup 5 puan rep vermiş... Teşekkür ederim sevgili syrup, beni yücelttiniz. Mahçup oldum.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access veritabanını MSSQL YADA MYSQL'e Aktarma IceMan7 4 358 05/02/2017, 13:25 atoz112
  Formun içi boş nightashes 2 72 09/01/2017, 22:50 nightashes
  Metin Kutusu pasif iken formun işlem yapıyor gibi davranış sergilemesi murat dikme 10 318 28/12/2016, 17:05 murat dikme
  Formda yeni veri eklendikde alt formun güncellenmesi Tale Talibov 3 157 18/12/2016, 12:23 Tale Talibov
  Tablo kayıtlarının başka tablolardaki kayıt durumuna göre çaprazlanması uguruygar 4 248 11/12/2016, 21:03 uguruygar


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya