Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
20/12/2008 16:18
Konu Sahibi
YILDIRIMA82
Yorumlar
6
Okunma
4538
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

YILDIRIMA82

Üye
Üye
 36
 6
 2
 26/11/2008
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 18/04/2009,17:08
Çözüldü 
Arkadaşlar ben Access te yeniyim bir konuda epey zorlandım.Bir türlü çözüm bulamadım.Bir formda seçtiklerime göre tabloyu süzmesini istiyorum.Sorguyu yaparak müşteri-Müşteri temsilcisi-Gaz-İade Durumu gibi seçimlerle tabloyuı süzmek istiyorum.

Sorguda sadece seöimlerime dayalı süzme olsun.biri seçilmediyse işleme dahil edilmesin diğer seçeneklerle süzme yapsın istiyorum.Yani en az biri seçildiğinde süzme gerçekleşsin istiyorum.


Resimden daha kolay anlaşılır ...

resim



Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.716
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sayın YILDIRIMA82 sorgunuzun ölçüt bölümünde bu kodu kullanın.

---------------------------------------------
Like[Değer Girin / Tümü İçin Boş Bırakın] &"*"
---------------------------------------------

Değer girerseniz girdiğiniz değere göre süzme yapar girmezseniz tüm kayıtları gösterir.


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

YILDIRIMA82

Üye
Üye
 36
 6
 2
 26/11/2008
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 18/04/2009,17:08
Çözüldü 
Puletin cevabın için teşekkür ederim.Ama senin verdiğin Sql kodu galiba kullanıcan bir giriş girmesi için mesaj kutusu gibi bir şey çıkartır diye düşünüyorum:benim istediğim

Arama Formumda müşteri/müşteri temsilcisi/gaz/tüpNo gibi comboboxlar yardımıyla verileri süzmek.BU combox(listbox) ların biri yada tamamo seçilerrek süzme yapılsın istiyorum:

Yükardaki resimi bilgisayarınıza kaydedip,orada benim kullandoğım if komutu kullanmaya çalıştım.Eğer combobox boş değil ise seçime göre süz,dedim ama if false değeri için ne yazmam gerekiyorki seçim olmasıysa diğer seçimlerle süzsün.

Biraz uzadı galiba...Neyse yinede sağolum.bir çözümünü bulmaya çalışacam.

access in kullanılmasının en büyük yararı sorgular yardımıyla raporlama,süzme yapılması bunu en iyi sewkilde kullana bilirsem,access i daha çok sevecem.



Kullanici Avatari

syrup

Aktif Üye
Aktif Üye
 196
 1
 30/10/2008
34
 Çanakkale
 
 Ofis 2003
 08/10/2011,16:43
Çözüldü 
iif(isnull(alanadı);[alanadı];[formdakibaşvuru])

merhaba. ölçütündeki deyim yukarıdaki mantıkta olmalı. sorguya dahil edilen her alan için ayrıcada hazırlaman gerekli.


resimresim

Kullanici Avatari

YILDIRIMA82

Üye
Üye
 36
 6
 2
 26/11/2008
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 18/04/2009,17:08
Çözüldü 
Denicem sonuç alınca tekrar yazarım.,Yardım için teşkürler.



Kullanici Avatari

YILDIRIMA82

Üye
Üye
 36
 6
 2
 26/11/2008
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 18/04/2009,17:08
Çözüldü 
syrup , verdiğin if kodunu denedim> ölçüt kısmına müşteri/Müşteri Temsilcisi/Gaz Adı/İadeDurumu olarak düzenledim.Ve(Ölçüt)/Veya dan dolayı hepsini seçmem gerekiyor.Benim istediği birini veya 2. veya 3. veya 4 'ünü de seçsem sonuç çıkması. Olmazsa çalıştıgım dosyayı buraya atım oradan yardımcı olursunuz.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdan Girilen Kaydın Aynı Form'dan Sadece O Kayıt İçin Rapor Çıktısı Alamıyorum. Oğuz Türkyılmaz 7 99 Dün, 20:48
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Raporda Kullanıcı Id Yerine Ad Ve Soy Adını Nasıl Gösterebilirim. 001hacker 2 55 Dün, 18:07
Son Yorum: 001hacker
Çözüldü Access Runtime İle Çalışırken İstemci Ayarlarında Sorgu Onayı Problemi hbal09 4 105 11/09/2018, 17:59
Son Yorum: hbal09
Çözüldü Outlooktan ve Gmailden gelen mesajları accesse nasıl alabiliriz ates2014 7 1.286 05/09/2018, 22:19
Son Yorum: ates2014
Çözüldü Listede Süzme m_demir 7 154 05/09/2018, 19:40
Son Yorum: Allback

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.