Formdan Sorgu kullanarak süzme if nasıl yapılır.
Tarih
20/12/2008 16:18
Konu Sahibi
YILDIRIMA82
Yorumlar
6
Okunma
4024
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
YILDIRIMA82
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
26/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
18/04/2009,17:08
Çözüldü 
Arkadaşlar ben Access te yeniyim bir konuda epey zorlandım.Bir türlü çözüm bulamadım.Bir formda seçtiklerime göre tabloyu süzmesini istiyorum.Sorguyu yaparak müşteri-Müşteri temsilcisi-Gaz-İade Durumu gibi seçimlerle tabloyuı süzmek istiyorum.

Sorguda sadece seöimlerime dayalı süzme olsun.biri seçilmediyse işleme dahil edilmesin diğer seçeneklerle süzme yapsın istiyorum.Yani en az biri seçildiğinde süzme gerçekleşsin istiyorum.


Resimden daha kolay anlaşılır ...

resim
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın YILDIRIMA82 sorgunuzun ölçüt bölümünde bu kodu kullanın.

---------------------------------------------
Like[Değer Girin / Tümü İçin Boş Bırakın] &"*"
---------------------------------------------

Değer girerseniz girdiğiniz değere göre süzme yapar girmezseniz tüm kayıtları gösterir.
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

YILDIRIMA82
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
26/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
18/04/2009,17:08
Çözüldü 
Puletin cevabın için teşekkür ederim.Ama senin verdiğin Sql kodu galiba kullanıcan bir giriş girmesi için mesaj kutusu gibi bir şey çıkartır diye düşünüyorum:benim istediğim

Arama Formumda müşteri/müşteri temsilcisi/gaz/tüpNo gibi comboboxlar yardımıyla verileri süzmek.BU combox(listbox) ların biri yada tamamo seçilerrek süzme yapılsın istiyorum:

Yükardaki resimi bilgisayarınıza kaydedip,orada benim kullandoğım if komutu kullanmaya çalıştım.Eğer combobox boş değil ise seçime göre süz,dedim ama if false değeri için ne yazmam gerekiyorki seçim olmasıysa diğer seçimlerle süzsün.

Biraz uzadı galiba...Neyse yinede sağolum.bir çözümünü bulmaya çalışacam.

access in kullanılmasının en büyük yararı sorgular yardımıyla raporlama,süzme yapılması bunu en iyi sewkilde kullana bilirsem,access i daha çok sevecem.
Cevapla

syrup
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
Sponsor Reklam
iif(isnull(alanadı);[alanadı];[formdakibaşvuru])

merhaba. ölçütündeki deyim yukarıdaki mantıkta olmalı. sorguya dahil edilen her alan için ayrıcada hazırlaman gerekli.
resimresim
Cevapla

YILDIRIMA82
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
26/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
18/04/2009,17:08
Çözüldü 
Denicem sonuç alınca tekrar yazarım.,Yardım için teşkürler.
Cevapla

YILDIRIMA82
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
26/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
18/04/2009,17:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
syrup , verdiğin if kodunu denedim> ölçüt kısmına müşteri/Müşteri Temsilcisi/Gaz Adı/İadeDurumu olarak düzenledim.Ve(Ölçüt)/Veya dan dolayı hepsini seçmem gerekiyor.Benim istediği birini veya 2. veya 3. veya 4 'ünü de seçsem sonuç çıkması. Olmazsa çalıştıgım dosyayı buraya atım oradan yardımcı olursunuz.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Sad İki Tarih Arası Sorgu Problemi AloneX 13 219 Dün, 11:14 ozanakkaya
  Sorgu Birden Fazla Kayıtların Silinmesi burhanb 2 55 25/05/2017, 08:32 burhanb
  Ürün Sorgu Kodu Çalışmıyor U.ALTUN 9 172 15/05/2017, 17:13 U.ALTUN
  Combox Sorgu Etkileşimi blue_wall 4 114 14/05/2017, 12:30 blue_wall
  Formdan Tabloya Kayıt Butonu Ismail Kalan 7 165 14/05/2017, 12:21 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status