Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
25/08/2011 16:08
Konu Sahibi
iscinar
Yorumlar
8
Okunma
2762
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy

iscinar

İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
860
30/05/2011
275
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
19/10/2017,15:22
Çözüldü 
Sn. burhanb nin açmış olduğu Sorgu içinden bir kriter seçilerek farklı raporları açmak konusu Sn. Yandemir kadar benim de ilgimi çekti ve ekteki örnek projeyle bir başlangıç yapmak istedim.

Seçenek Kutusu ile rapor cinslerini ayırdım
Daha sonra Rapor seç açılan kutusundan istediğim raporu seçip ön izlemek veya excel'e göndermek istiyorum.
Örneği kullandığım veritabanına uyguladığımda kriter sayısı çok olma ihtimalini düşünerek üst üste bindirip formda yer kazanmak istiyorum bunun içinde

1. Araç Raporu seçiliyse sağdaki açılan kutuları, Personel Raporları seçiliyse soldaki açılan kutuları True - False olayıyla gizle göster yapmak.
2. Rapor seç açılan kutusundan seçilen rapora göre gerekli kriter alanlarını enable - disable yapmayı düşünüyorum.
(Örnek çalışma olduğu için tablo gerekmeyeceğini düşünerek eklememedim önemli olan geliştirebilmek için başlangıç kıvılcımını alabilmek)

Kıvılcım verebilecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum


Ek Dosyalar
.rar   iscinar rapor.rar (Dosya Boyutu: 22,28 KB / İndirme Sayısı: 61)
Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.875
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:14
Çözüldü 
"RaporCins" açılan kutusunun satır kaynağını

SQL Code
SELECT Tbl_Raporlar.Rapor, Tbl_Raporlar.GorunenAd, Tbl_Raporlar.RaporCins FROM Tbl_Raporlar WHERE (((Tbl_Raporlar.RaporCins)=[Formlar]![Frm_Rapor]![RaporCerceve])) ORDER BY Tbl_Raporlar.GorunenAd; 


kodu ile değiştir,
"rapor" isimli butonun tıklandığında olayına yazılan

Visual Basic Code
    stDocName = "Tbl_Raporlar"

kodunu

Visual Basic Code
    stDocName = RaporCins

kodu ile değiştir.


Cevapla

iscinar

İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
860
30/05/2011
275
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
19/10/2017,15:22
Çözüldü 
Teşekkürler Sn. sledgeab
Örneğime uyguladım. Tek buton işi halloldu diğerleri nasıl olacak merakla bekliyorum.


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.875
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:14
Çözüldü 
ilk sorunuzun cevabı alttadır, diğer soru için yeni konu açınız.

1 "RaporCerceve" Seçenek Gurubunun Varsayılan Dağerini 2 olarak belirle.
2 Soldaki, yani araç ile ilglii olan açılan kutuların İm değerlerini 1, sağdaki açılan kutuların im değerlerini 2 olarak değiştir.

resim

3 Aşağıdaki kodları Vba sayfasında (alt+f11) en alta ekle.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Sub AcilanKutuGizleGoster()
Dim AcilanKutu As Control
If Me.RaporCerceve = "1" Then
For Each AcilanKutu In Me.Controls
 If AcilanKutu.Tag = "1" Then
 AcilanKutu.Visible = True
 End If
 If AcilanKutu.Tag = "2" Then
 AcilanKutu.Visible = False
 End If
 Next
Else
For Each AcilanKutu In Me.Controls
 If AcilanKutu.Tag = "1" Then
 AcilanKutu.Visible = False
 End If
 If AcilanKutu.Tag = "2" Then
 AcilanKutu.Visible = True
 End If
 Next
End If
End Sub

4 "RaporCerceve" Seçenek Gurubunun Güncelleştirme Sonrasında olayına aşağıdaki kodu ekle

Visual Basic Code
Call AcilanKutuGizleGoster

5 Formun Geçerli olduğunda olayına aşağıdaki kodu ekle.

Visual Basic Code
Call AcilanKutuGizleGoster


Cevapla

assenucler

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... S.... Ş....
2.054
31/10/2008
63
İstanbul
-
01/09/2017,15:34
Çözüldü 
Sayın iscinar,

Günaydın..

Sayın sledgeab'ın önerdiği çözüm sonrası, dosyanızın son halini acaba ekleyebilir misiniz?

Yer İmi konusu çok ilgimi çekti. Yardımınız ve emeğiniz için teşekkürler.

İyi bayramlar ve çalışmalar.


Cevapla

iscinar

İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
860
30/05/2011
275
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
19/10/2017,15:22
Çözüldü 
Sn. sledgeab
İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Düşündüğüm gibi oldu tek kelimeyle süper. Bu örneği hemen çalıştığım projeme ekliyorum. Bu arada cevabınızda 3. madde olarak verdiğiniz kodların en alta eklenmesini belirtmişsiniz en alta ekledim. Fakat kafama takıldı diye soruyorum. Kodların Vba penceresinde altta, ortada veya üstte olması fark ediyormu?


Bir konu içinde iki soru olmasının sebebi ilk mesajımda belirttiğim gibi linkini verdiğim konunun Sn. Yandemir kadar benim de ilgimi çekmesi, konuyu açanın örnek eklememesi üzerine birinci adımı onlar atmış ikinciyi de ben atayım diye yani bir anlamda beyin jimlastiği deniyor galiba. Konuyu açarken acaba böyle birşey yapılabilirmi gibi anlık aklıma gelenlerdi. Tabi bunlardan önce hangisinin yapılması gerektiği veya ikisinin bir arada uygulanabilirliğini de aklıma gelmedi değil.
Bu kadar oldu ya ilk işim yeni konu açmak ve sonucunu merakla beklemek olacak.

Ayrıca:
Tüm forum üyelerinin ve İslam aleminin Kadir gecesini, gününü (bu gün ikindiye kadardır) ve bayramını tebrik ediyorum.


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 11 367 19/10/2017, 17:29 U.ALTUN
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 9 437 04/10/2017, 19:53 ozanakkaya
Çözüldü İki Farklı Alandaki Formülleri Birbirinden Çıkarma osman06 8 270 25/09/2017, 16:24 ozanakkaya
Çözüldü Ana Formdayken Bir Alt Formdan Diğer Alt Formun Düğmesine Tıklama Olayı sertac76 4 131 20/09/2017, 10:36 sertac76
Çözüldü Üst Formdan Alt Forma Veri Aktarma teo81a 2 158 21/08/2017, 08:45 teo81a

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.