Formdan kriter seçerek farklı raporları açmak
Tarih
25/08/2011 16:08
Konu Sahibi
iscinar
Yorumlar
8
Okunma
2389
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
13/12/2016,16:01
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn. burhanb nin açmış olduğu Sorgu içinden bir kriter seçilerek farklı raporları açmak konusu Sn. Yandemir kadar benim de ilgimi çekti ve ekteki örnek projeyle bir başlangıç yapmak istedim.

Seçenek Kutusu ile rapor cinslerini ayırdım
Daha sonra Rapor seç açılan kutusundan istediğim raporu seçip ön izlemek veya excel'e göndermek istiyorum.
Örneği kullandığım veritabanına uyguladığımda kriter sayısı çok olma ihtimalini düşünerek üst üste bindirip formda yer kazanmak istiyorum bunun içinde

1. Araç Raporu seçiliyse sağdaki açılan kutuları, Personel Raporları seçiliyse soldaki açılan kutuları True - False olayıyla gizle göster yapmak.
2. Rapor seç açılan kutusundan seçilen rapora göre gerekli kriter alanlarını enable - disable yapmayı düşünüyorum.
(Örnek çalışma olduğu için tablo gerekmeyeceğini düşünerek eklememedim önemli olan geliştirebilmek için başlangıç kıvılcımını alabilmek)

Kıvılcım verebilecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum


Ek Dosyalar
.rar   iscinar rapor.rar (Dosya Boyutu: 22,28 KB / İndirme Sayısı: 61)
Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.306
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,14:52
Çözüldü 
"RaporCins" açılan kutusunun satır kaynağını

SQL Code
SELECT Tbl_Raporlar.Rapor, Tbl_Raporlar.GorunenAd, Tbl_Raporlar.RaporCins FROM Tbl_Raporlar WHERE (((Tbl_Raporlar.RaporCins)=[Formlar]![Frm_Rapor]![RaporCerceve])) ORDER BY Tbl_Raporlar.GorunenAd; 


kodu ile değiştir,
"rapor" isimli butonun tıklandığında olayına yazılan

Visual Basic Code
    stDocName = "Tbl_Raporlar"

kodunu

Visual Basic Code
    stDocName = RaporCins

kodu ile değiştir.

Cevapla

iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
13/12/2016,16:01
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkürler Sn. sledgeab
Örneğime uyguladım. Tek buton işi halloldu diğerleri nasıl olacak merakla bekliyorum.
Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.306
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,14:52
Çözüldü 
ilk sorunuzun cevabı alttadır, diğer soru için yeni konu açınız.

1 "RaporCerceve" Seçenek Gurubunun Varsayılan Dağerini 2 olarak belirle.
2 Soldaki, yani araç ile ilglii olan açılan kutuların İm değerlerini 1, sağdaki açılan kutuların im değerlerini 2 olarak değiştir.

resim

3 Aşağıdaki kodları Vba sayfasında (alt+f11) en alta ekle.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Sub AcilanKutuGizleGoster()
Dim AcilanKutu As Control
If Me.RaporCerceve = "1" Then
For Each AcilanKutu In Me.Controls
 If AcilanKutu.Tag = "1" Then
 AcilanKutu.Visible = True
 End If
 If AcilanKutu.Tag = "2" Then
 AcilanKutu.Visible = False
 End If
 Next
Else
For Each AcilanKutu In Me.Controls
 If AcilanKutu.Tag = "1" Then
 AcilanKutu.Visible = False
 End If
 If AcilanKutu.Tag = "2" Then
 AcilanKutu.Visible = True
 End If
 Next
End If
End Sub

4 "RaporCerceve" Seçenek Gurubunun Güncelleştirme Sonrasında olayına aşağıdaki kodu ekle

Visual Basic Code
Call AcilanKutuGizleGoster

5 Formun Geçerli olduğunda olayına aşağıdaki kodu ekle.

Visual Basic Code
Call AcilanKutuGizleGoster


Cevapla

assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.053
31/10/2008
63
İstanbul
-
22/02/2017,20:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın iscinar,

Günaydın..

Sayın sledgeab'ın önerdiği çözüm sonrası, dosyanızın son halini acaba ekleyebilir misiniz?

Yer İmi konusu çok ilgimi çekti. Yardımınız ve emeğiniz için teşekkürler.

İyi bayramlar ve çalışmalar.
Cevapla

iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
13/12/2016,16:01
Çözüldü 
Sn. sledgeab
İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Düşündüğüm gibi oldu tek kelimeyle süper. Bu örneği hemen çalıştığım projeme ekliyorum. Bu arada cevabınızda 3. madde olarak verdiğiniz kodların en alta eklenmesini belirtmişsiniz en alta ekledim. Fakat kafama takıldı diye soruyorum. Kodların Vba penceresinde altta, ortada veya üstte olması fark ediyormu?


Bir konu içinde iki soru olmasının sebebi ilk mesajımda belirttiğim gibi linkini verdiğim konunun Sn. Yandemir kadar benim de ilgimi çekmesi, konuyu açanın örnek eklememesi üzerine birinci adımı onlar atmış ikinciyi de ben atayım diye yani bir anlamda beyin jimlastiği deniyor galiba. Konuyu açarken acaba böyle birşey yapılabilirmi gibi anlık aklıma gelenlerdi. Tabi bunlardan önce hangisinin yapılması gerektiği veya ikisinin bir arada uygulanabilirliğini de aklıma gelmedi değil.
Bu kadar oldu ya ilk işim yeni konu açmak ve sonucunu merakla beklemek olacak.

Ayrıca:
Tüm forum üyelerinin ve İslam aleminin Kadir gecesini, gününü (bu gün ikindiye kadardır) ve bayramını tebrik ediyorum.
Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formdan Excelle Veri Aktarma 1453asi 4 60 22/02/2017, 16:40 1453asi
  Birinci ComboBox seçimine göre ikincisinde kriter değerlerini gösterme İbrahim Şenol 5 57 17/02/2017, 21:01 atoz112
  Çalışan SQL e kriter ilave etme yenginoglu 2 36 13/02/2017, 12:41 yenginoglu
  Tablolara Tek Formdan Kayıt Girmek Ve Kayıtları Görmek ozer1971 5 56 09/02/2017, 13:32 atoz112
  formdan tabloya veri ekleme hatası 1453asi 6 160 27/01/2017, 17:09 1453asi


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya