Formdan kriter girerek sorgu çalıştırmak.
Tarih
05/03/2012 11:26
Konu Sahibi
ahmet029
Yorumlar
9
Okunma
1874
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ahmet029
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
83
01/02/2012
6
Samsun
-
19/04/2015,23:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar
Şöyle bir şey yapmak mümkünmüdür;Forma kriter girip butona basarak sorgu çalıştırmak ve bu sorguyu raporlamak istiyorum,bunu sorgunun ölçüt satırına yazarak yapabiliyoruz ancak ben kriteri formdan girmek istiyorum,burada girlecek kriter tarih aralığı,isim,vs olacak bir tanesini yapsam diğerlerini yaparım sanırım.İlginize.Teşekkürler.
Cevapla

iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
13/12/2016,16:01
Çözüldü 
Sorgunun ölçütüne
sağ tıklayıp oluştur/Formlar/YüklüFormlar/Kriter alanınız şeklinde yapabileceğiniz gibi

SQL Code
Like "*" & [Formlar]![Form Adı]![Formdaki kriter] & "*" 

yazarak ta yapabilirsiniz

Buradaki
Like "*"

ölçütünüzü esnek tutmanızı sağlar.


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla

ahmet029
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
83
01/02/2012
6
Samsun
-
19/04/2015,23:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba İscinar hocam dediğiniz şekilde yaptım oldu ancak sorun şu gireceğim kriteri açılır listeden seçmek istiyorum bu olmuyor (metin 102) bana isim yerine kişiye ait ıd veriyor rakam çıkıyor bunu nasıl önlerim ,aynı sorunu grafik yaparkende yaşıyorum sürekli Id ler geliyor oysakı ben ikinci sütündaki değeri görmek istiyorum.Yardımlarınız için teşekkürler.
Dosyamı eklemeyi unuttum özür.

Ek Dosyalar
Arıza Kayıt.zip
[273.52 KB]
Cevapla

iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
13/12/2016,16:01
Çözüldü 
2003 olmadığı için örneğinizi inceleyemedim ancak
Veri sekmesinden Açılır kutunuzun kaynağını düzenlerseniz sorun çözülür.
İkinci sütun için sütun genişliklerini ilk sütunun genişliğini sıfır olacak şekilde düzenleyin.

Önemli not:
Arama yapacağınız tablo veya sorguda ID depolanıyorsa bu şekilde
eğer ID yerine verinin kendisi depolanıyorsa sütın sayısını teke düşürmelisiniz.


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla

ahmet029
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
83
01/02/2012
6
Samsun
-
19/04/2015,23:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar
İsçınar hocam yapamadım olmadı yine id ler çıkıyor.Id depolanıyor ancak sürekli ıd ler gözüküyor sanırım temelde sorun var.
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Lütfen örnelerinizi eklerken şifre kullanmamaya özen gösteriniz
Örnek altta dır
Ek Dosyalar
Arıza Kayıt.rar
[195.21 KB]
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  İki Tarih Arası Sorgu Ve Toplama kadirba72 13 202 3 saat önce atoz112
  Birinci ComboBox seçimine göre ikincisinde kriter değerlerini gösterme İbrahim Şenol 5 55 17/02/2017, 21:01 atoz112
  Çalışan SQL e kriter ilave etme yenginoglu 2 34 13/02/2017, 12:41 yenginoglu
  Tablolara Tek Formdan Kayıt Girmek Ve Kayıtları Görmek ozer1971 5 55 09/02/2017, 13:32 atoz112
  Dinamik Excel İle Sorgu Cevabı Almak dufrety 6 76 08/02/2017, 13:02 dufrety


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya