Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/11/2009 16:32
Konu Sahibi
passenger
Yorumlar
10
Okunma
3107
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

passenger

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 33
53
15/07/2009
İzmir
Ofis 2007
10/10/2010,14:56
Çözüldü 
merhabalar,

Ekteki basit vt içinde bir uygulama için yardımlarınıza ihtiyacım var.

form2 içinde, "Önceki ID'ye Git" isimli bir buton var. benim yapmak istediğim, bu alana tıklanınca, bu alanda ID numarası yazılı olan kayda geçiş yapmak.. (örneğin, 3 nolu kayıtta iken, ilgili butona basınca 1 nolu kayda gitmek istiyorum).

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler..


Ek Dosyalar
.rar   Database5.rar(Dosya Boyutu: 35,28 KB / İndirme Sayısı: 7)

Kullanici Avatari

ogulcan92

Aktif Üye
Aktif Üye
 53
1.159
06/05/2009
480
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Merhaba
Sn:passenger
Çalışmanı Office 2003 formatında kayıt yapıp tekrar gönder.



Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
12/07/2018,12:35
Çözüldü 
Dosyanızı inceledim ancak derdinizi anlatamamışsınız yada ben anlayamıyorum. Demişsiniz ki

Alıntı:bu alana tıklanınca, bu alanda ID numarası yazılı olan kayda geçiş yapmak

** Hangi alanda yazılı olan kayıt? Form2 içindeki ID yazan metin kutusu mu?

** Yoksa siz kendiniz bir metin kutusuna gitmek istediğiniz ID numarasını yazıp butona basınca o ID numaralı kayıdamı gitmek istiyorsunuz?

** Bir diğer aklıma gelen soru şu. Siz zaten şu anki formunuzdaki mevcut sisteme göre Ö ve S tuşlarına basınca önceki ve sonraki kayıtlara gidebiliyorsunuz. Zaten bu kayıtlar bir önceki veya sonraki ID li kayıt oluyor. İstediğiniz zaten bu değil mi?

Siz şu anda zaten bağımsız kayıtlar arasında gitmiyorsunuz gördüğüm kadarıyla öyle bir mekanizma kurulmamış. Zaten en son olduğunuz ID li kayıt ya bir öncekidir ya bir sonraki kayıttır.

Sorular sorular sorular Img-grin Lütfen daha açık, net, anlaşılır olsun sorularınız. Sanki karşınızda ilkokul birinci sınıf öğrencisi varmışçasına ayrıntılı ve basit olsun anlatımınız. Ayrıca forum kurallarına göre eklediğiniz örnek dosya Access 2003 formatı olan MDB'ye çevirerek ekleyiniz. Access 2007'yi yüklemiş insan sayısı az olduğu için cevaplarınızı çok çok geç alırsınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

passenger

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 33
53
15/07/2009
İzmir
Ofis 2007
10/10/2010,14:56
Çözüldü 
pardon hocam unutmuşum..tekrar ekledim..
sayın alpeki99,

ilginiz için çok teşekür ederim. biraz daha açık anlatmaya çalışayım..

öncelikle sondan başlayayım, Ö ve S ile gidilen kayıtlar 1 önceki ve 1 sonraki kayıtlara gidiyor, o değil istediğim. benim yapmak istediğim şu:

şimdi diyelim 5 nolu kaydı ben oluşturdum, bu kaydı oluştururken Önceki ID adlı kutuya da 3 yazdım. bunun amacı şu, Önceki ID'ye git butonuna basınca, sizlerin yazacağı bir kodla Img-grin direk olarak Önceki ID kutusunda numarası yazılı olan kayda (yani bizim örneğimizde 3 nolu kayda) gitmem mümkün olacak.
buradaki Önceki ID ifadesi ile bir önceki ID kastedilmiyor, o an içinde bulunulan katıttan önce oluşturulmuş ve numarası yazılı olan ID kastediliyor.

umarım anlatabilmişimdir.


Ek Dosyalar
.rar   Database5.rar(Dosya Boyutu: 22,56 KB / İndirme Sayısı: 14)

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
12/07/2018,12:35
Çözüldü 
Heh işte şöyle Lol

Kod budur

Kod:
DoCmd.GoToRecord , , acGoTo, onceki_id


sadece sonuna

Kod:
onceki_id


yazacaksın. Peki o ne dersen senin metin kutusu varya önceki id diye. O kurallara aykırı bir isimlendirme olduğu için ismini değiştirdim.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

passenger

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 33
53
15/07/2009
İzmir
Ofis 2007
10/10/2010,14:56
Çözüldü 
alpeki99 hocam,

teşekkür ederim. yalnız dediğinizi yapmama rağmen bende hata verdi, çalışmadı.

sizin yaptığınız çalışmayı ekeleyebilir misiniz?

teşekkürler..
sayın alpeki99,

ok sorun çözüldü. çok teşekkür ederim..




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sürekli Formdaki Tüm Verileri Buton Yardımı İle Temizleme mmert06 2 115 30/06/2018, 02:24
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Bir Sütuna Girilen Verileri Başka Bir Sütun İle Karşılaştırıp Hesaplama matkap911 1 134 19/06/2018, 14:45
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Liste Kutusundaki Verilere Ait Sürekli Formdaki Kayıtların Gözükmesi Ve Kayıt Girme mmert06 1 150 18/06/2018, 01:48
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Seçilen Kayda Göre Form Açma fascioğlu 17 280 09/06/2018, 01:04
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Diğer Formdaki Butona Basmak sidd 8 196 22/05/2018, 14:26
Son Yorum: sidd

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.