Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
01/02/2019 16:23
Konu Sahibi
akdemir1
Yorumlar
8
Okunma
306
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

akdemir1

Aktif Üye
36853
TU.... SI....
 42
 37
 213
 05/06/2011
11
 Erzurum
 Yönetici
 Ofis 2010 64 Bit
 03/03/2019,13:17
Çözüldü 
Merhaba,

Formumda ilişkili ve ilişkisiz metin kutuları var ve bunların bazıları hesaplama yapıyor. Kaydet deyince sadece ilişkili olanları tabloya kaydediyor, ama ben hepsini aynı anda aynı satıra kaydetsin istiyorum. Nasıl bir kodla bunu yapabilirim.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.


HAYAT BİR SINAVSA,,,
ADIMI YAZAR ÇIKARIM..
.

haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.025
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,03:55
Ornek uygulama uzerinde daha kolay anlasilir
Ayrica  bahsettiginiz hepsini ayni anda ayni satira kaydetsin derken tam olarak neyi kastettiginizi anlayamadim



akdemir1

Aktif Üye
36853
TU.... SI....
 42
 37
 213
 05/06/2011
11
 Erzurum
 Yönetici
 Ofis 2010 64 Bit
 03/03/2019,13:17
(02/02/2019 10:38)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ornek uygulama uzerinde daha kolay anlasilir
Ayrica  bahsettiginiz hepsini ayni anda ayni satira kaydetsin derken tam olarak neyi kastettiginizi anlayamadim

Halil bey 1 tane ana tablom var,
bu tabloda her kayıt 1 tane ama aynı gün 3 farklı arıza olabiliyor mesela.
Yani ürün kodu aynı tarih aynı ama 3 farklı arıza olmuş, aynı ürün kodu ve aynı tarihe 3 farklı arıza kaydı girilmesi gerekiyor.
Bende tabloda arıza1,arıza2,arıza3 diye 3 tane sütun oluşturdum, buda ne kadar doğru onuda bilemiyorum naçizane.
"Arızaları gir" adında bir buton oluşturup ana tablodaki arıza1,arıza2,arıza3 alanları için bir form açtırdım, buradan arıza tiplerini girip ana forma aktardım.
Metin kutularının değerleri ana forma gelip ilgili metin kutularına yerleşiyor, ama kaydet deyince ürün adı ve tarih ana tabloda 1. satıra arıza tileride 2. satıra kaydediliyor.
Hepsi ana tabloda aynı satıra kaydetsin ve tek kayıt olsun istiyorum.

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın.


HAYAT BİR SINAVSA,,,
ADIMI YAZAR ÇIKARIM..
.

haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.025
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,03:55
Ana formdaki arizalarin atandigi metin kutulari veri tabaniyla iliskilendirilmis mi?
Bir de nacizane bir oneri:
Urun ve ariza tablosunu ayirmak daha mantikli gibi 
Urun tablosunda otomatik sayi anahtari olusturup ariza tablosuyla iliskilendirirseniz o urunun hem tum ariza gecmisini hem de belli bir gundeki durumunu gorebilirsiniz
Tabloyu bu sekilde olusturursaniz sizin istediginiz kisim sorgu ile halledilebilir yanilmiyorsam



akdemir1

Aktif Üye
36853
TU.... SI....
 42
 37
 213
 05/06/2011
11
 Erzurum
 Yönetici
 Ofis 2010 64 Bit
 03/03/2019,13:17
(02/02/2019 11:16)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ana formdaki arizalarin atandigi metin kutulari veri tabaniyla iliskilendirilmis mi?
Bir de nacizane bir oneri:
Urun ve ariza tablosunu ayirmak daha mantikli gibi 
Urun tablosunda otomatik sayi anahtari olusturup ariza tablosuyla iliskilendirirseniz o urunun hem tum ariza gecmisini hem de belli bir gundeki durumunu gorebilirsiniz
Tabloyu bu sekilde olusturursaniz sizin istediginiz kisim sorgu ile halledilebilir yanilmiyorsam

Halil bey aslında amacım şu, ekteki örnekte 3 adet duruş süresi ve sebebi var, bu 3 duruş bilgisini ve sürelerini girdikten sonra bir buton aracılığıyla kaydet demek istiyorum.
Ama sorunum şu ki 3 adet duruş girilmişse tabloda tek bir kayıt olmasın, her duruş için ayrı satırda kayıt etsin tabloya.
Çünki aynı fabrikada aynı ürünü üretirken 3 ayrı arıza duruşu olabiliyor, tabloya kaydederken her satırın bilgileri aynı olsun sadece duruş bilgileri ayrı olsun ve 3 ayrı kayıt şeklinde kaydetsin.

İlginiz için ayrıca teşekkür ederim.
Saygılarımla.


HAYAT BİR SINAVSA,,,
ADIMI YAZAR ÇIKARIM..
.

haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.025
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,03:55
1 - duruş süreleri de ayrı satırda olacak değil mi?
2 - toplam duruş ile duruş süresi ne olacak?
3 - tabloyu 2ye ayırmayı düşünüyorum bir tabloda sadece ürün bilgileri yer alırken diğerinde sadece duruş süresi, duruş sebebi ve ilk tablodaki ürünle bağlantıyı sağlayacak anahtar alanı bu sorun çıkarır mı?




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin Tipinde Ayarlanmış Sürelerle İşlemlerde Toplama Sorunu yücel üzülmez 9 326 08/05/2019, 23:09
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Sorgu'da Aynı İsimleri Teke Düşürme haziran4 2 144 07/05/2019, 16:58
Son Yorum: haziran4
Çözüldü metin tipinde ayarlanmış sürelerle işlemsel yücel üzülmez 13 318 02/05/2019, 00:10
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü İlişkisiz Form Da Listenin Filtrelenen Alanını İlişkisiz Metin Kutusu İle Update ask200075 4 98 29/04/2019, 11:27
Son Yorum: ask200075
Çözüldü Aynı Tabloda İkitane Otomatik Sayı Alanı Verme respectful 13 649 22/04/2019, 23:36
Son Yorum: haliliyas

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.