Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
31/08/2010 14:25
Konu Sahibi
iozcan
Yorumlar
9
Okunma
3645
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

iozcan

<%ASP Coder%>
Kullanici Avatari
Üye
İ.... N.... Ö....
32
9
21/11/2009
14
Antalya
Ofis 2003
01/01/2014,16:57
Çözüldü 
Değerli üstadlarım kolay gelsin,

Çalıştığım tekstil fabrikasında günlük işlenen hammadde, her kısmın ürettiği, işlediği ürünleri görüp karşılaştırma, haftalık raporlama gibi seçenekleri olan bir yazılım geliştiriyorum Access üzerinde. Fakat çok garip bir yerde takıldım desem yeridir.

Sorun da şu:

Forma bir açılan kutu koydum ve değerleri .Personel bilgileri tablosundan almasını işaretledim. Ayrıca seçtiğim değeri de Pastal tablosunda sorumlu personel kısmına kaydetmesini istedim.

Velhasıl,
Formdan veri girdiğimde tabloya ya da tarih aralıgı sorgusuna baktığım zaman girilen isimler yerine numaralandırılmış değerler görünüyor. Bu da Raporda sorun çıkartıyor. Raporda isim yazması gerekirken 1-2-3-4-5 gibi numaralandırılmış değerler çıkıyor.

Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca bittiği zaman buradan da yayınlayacağım nasip olursa Kasa Takip v.1'de olduğu gibi.

Kolay Gelsin.


Ek Dosyalar
.zip   Yeni Microsoft Office Access Uygulaması.zip (Dosya Boyutu: 42,29 KB / İndirme Sayısı: 16)
Profesyonel bir programcının interaktif ortamda üretemeyeceği hiçbirşey yoktur.

(bkz:google mühendisleri Html ortamında quake2 oynadı)
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.992
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Dün,22:27
Çözüldü 
istediginiz bumu


Ek Dosyalar
.rar   Yeni -celoyce.rar (Dosya Boyutu: 24,79 KB / İndirme Sayısı: 42)
Cevapla

iozcan

<%ASP Coder%>
Kullanici Avatari
Üye
İ.... N.... Ö....
32
9
21/11/2009
14
Antalya
Ofis 2003
01/01/2014,16:57
Çözüldü 
toprağım eline sağLık. Evet bu. Fakat bunu Nasıl Yaptın? Daha Sonralarda yine böyle bir problemle karşılaşırsam örnekten değil de kafadan halledeyim sorunumu. Bilgilendirirsen sevinirim.

Teşekkür ederim.


Profesyonel bir programcının interaktif ortamda üretemeyeceği hiçbirşey yoktur.

(bkz:google mühendisleri Html ortamında quake2 oynadı)
Cevapla

Kur@l

AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Bugün,01:23
Çözüldü 
Sayın hacktivistt;
Çünkü açılan kutuda ilişkili alanınız kimlik alanı ve kimlik alanıda otomatik tamsayı olduğuı için kaydederken rakam olarak kaydediyor.
Ancak pastal kısmında personel kısmı metin olarak tanımlamışsınız... Yapmak istediğinize uygun olarak... Ancak ben o alanı sayı yaptım. Sayı kayıt etmeye de devam ediyor sorguda ilişki ile personel adı soyadını ekledim ve raporda adı soyadı alanının görülmesini sağladım.
Combobox ve Listbox uygulamalarında lütfen ilişkili sütun ayarını dikkatlice yapınız.
İstediğiniz ektedir. Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.zip   pastal_kur@l.zip (Dosya Boyutu: 26,07 KB / İndirme Sayısı: 35)
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

iozcan

<%ASP Coder%>
Kullanici Avatari
Üye
İ.... N.... Ö....
32
9
21/11/2009
14
Antalya
Ofis 2003
01/01/2014,16:57
Çözüldü 
Teşekkür Ederim. CeloyCe Hocamın yaptığı örnekteki sorumlu personel bölümü için uyguladığı yöntem nedir onu merak ediyorum? Çünkü diğer Malzeme Cinsi bölümüne de kendim uygulamak istiyorum o sebeple.


Profesyonel bir programcının interaktif ortamda üretemeyeceği hiçbirşey yoktur.

(bkz:google mühendisleri Html ortamında quake2 oynadı)
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.992
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Dün,22:27
Çözüldü 
(31/08/2010, 15:32)hacktivistt Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkür Ederim. CeloyCe Hocamın yaptığı örnekteki sorumlu personel bölümü için uyguladığı yöntem nedir onu merak ediyorum? Çünkü diğer Malzeme Cinsi bölümüne de kendim uygulamak istiyorum o sebeple.


aslında birşey yapmadım,
resim 1'deki gibi sorgusunu teke yani sadece adı ve soyadını bıraktım
Resim 2'deki gibi ise sutun sayısını 1 ve sütün genişliğini tek yaptım bu kadar Img-grin


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
       
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Açılan İlişikli Kutular Rapor Alanında Sadece Sayı Olarak Gözüküyor whelkshell 8 301 10/10/2017, 14:36 ozanakkaya
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 9 430 04/10/2017, 19:53 ozanakkaya
Çözüldü Değer Hatası Hk. serkan1985 4 108 02/10/2017, 23:39 serkan1985
Çözüldü Formdaki Değerlere Göre Raporu Listeleme husem 7 238 01/10/2017, 21:44 ozanakkaya
Çözüldü Kısayol Tuşuyla Liste Kutusu Üzerinden Değer Atama mehmetb84 6 168 18/09/2017, 12:20 mehmetb84

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.